سلامتویژه

باید جایگاه دانشگاه علوم پزشکی قم درکشور ارتقاء یابد

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم :

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت :هم اینک حدود ۳۵۰ دانشجو در رشته‌های مختلف در حال تحصیل هستند و امیدواریم با ارتقاء زیرساخت‌های آموزشی، جایگاه دانشگاه علوم پزشکی قم در سطح کشور ارتقا یابد..
به گزارش ندای قم ،علی ابرازه روز سه‌شنبه به مناسبت هفته سلامت در گفت‌وگو با خبرنگاران، ضمن تشریح برنامه‌ها و دستاوردهای این دانشگاه در حوزه‌های آموزش، پژوهش، بهداشت، درمان و منابع انسانی، بر نقش موثر رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی تاکید کرد.
وی با اشاره به توسعه پردیس دانشگاهی در بلوار غدیر، از تلاش‌ها برای تجمیع دانشکده‌های پراکنده پزشکی، دندان‌پزشکی و پرستاری در یک مکان واحد خبر داد و افزود: هم اینک حدود ۳۵۰ دانشجو در رشته‌های مختلف در حال تحصیل هستند و امیدواریم با ارتقاء زیرساخت‌های آموزشی، جایگاه دانشگاه علوم پزشکی قم در سطح کشور ارتقا یابد.
وی در ادامه با بیان این‌که توجه به پژوهش از اولویت‌های دانشگاه است، اضافه کرد: در سال‌های اخیر تعداد پژوهش‌ها افزایش یافته و تلاش داریم تا داده‌های بیمارستانی به پژوهش‌های کاربردی تبدیل شود.
به گفته ابرازه، مراکز تحقیقاتی در سطح استان در حال توسعه هستند تا پژوهشگران آموزش دیده در محیط‌های درمانی نیز فعالیت کنند.
۵۰ درصد مراکز بهداشتی استان استیجاری است
وی در ادامه با اشاره به وضعیت زیرساخت‌های بهداشتی، خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۵۰ درصد مراکز بهداشتی استان به‌صورت استیجاری فعالیت می‌کنند که این موضوع در آینده می‌تواند ارائه خدمات را با چالش مواجه کند؛ امیدواریم با مشارکت خیرین و حمایت‌های مالی، مراکز ملکی جایگزین این مراکز شود.
1600 تخت بیمارستانی به مراکز درمانی اضافه می‌شود
وی با اشاره به راه‌اندازی بیمارستان‌های جدید، گفت: با افتتاح بیمارستان خاتم، مادر و نور، حدود یک‌هزار و ۶۰۰ تخت جدید به ظرفیت درمانی استان افزوده خواهد شد که موجب ارتقای شاخص‌های درمانی استان می‌شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲ هزار و ۴۰۰ تخت بیمارستانی دولتی، خیریه و خصوصی در مراکز درمانی قم به بیماران ارایه خدمت می‌کنند.
نوسازی آمبولانس‌های اورژانس در اولویت قراردارد
وی همچنین نوسازی ناوگان اورژانس و ایجاد پایگاه‌های جدید فوریت‌های پزشکی شهری و جاده‌ای را از برنامه‌های مهم دانشگاه عنوان کرد و افزود: آمبولانس‌های موجود فرسوده هستند و نوسازی آن‌ها در اولویت قرار دارد.
وی گفت: موارد مختلفی مانند معوقات پرسنلی، دارویی، خدماتی و تغذیه‌ای پرداخت شده و در حوزه رفاهی نیز تسهیلاتی مانند وام و حق مسکن کارکنان تامین شده‌است.
ایجاد دبیرخانه گردشگری سلامت
ابرازه از تشکیل دبیرخانه گردشگری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی قم خبر داد و بیان کرد: با توجه به ظرفیت‌های استان، این موضوع در حال پیگیری با همکاری میراث فرهنگی و دیگر نهادهاست.
برنامه جامع سه‌ساله دانشگاه تدوین می شود
وی در پایان با تاکید بر برنامه‌محور بودن فعالیت‌های دانشگاه، گفت: برنامه سه‌ساله عملیاتی برای معاونت‌های مختلف تدوین شده و هدف ما کاهش دغدغه مردم در حوزه سلامت و افزایش همکاری با بخش خصوصی و خیریه‌هاست.
فعالیت بیش از 2 هزار تخت بیمارستانی در قم
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم نیز دراین نشست خبری از فعالیت بیش از 2 هزار تخت بیمارستانی در استان قم خبر داد.
دکتر حکیم الهی گفت: توسعه خدمات درمانی در استان همواره مد نظر و برنامه معاونت درمان بوده است و تلاش خواهیم کرد تا در این مسیر نهایت دقت و اهتمام را داشته باشیم.
وی عنوان داشت: استان قم یکی از مسیرهای اصلی به استان های دیگر است و از این رو خدمات بهداشت و درمانی گسترده ای در آن انجام می شود.دکتر حکیم الهی گفت: بیمارستان های بخش دولتی، خیریه و خصوصی با تمام توان در راستای خدمات رسانی به زائران و مجاوران کریمه اهل بیت(ع) اهتمام دارند و در زمینه فعالیت های خدمات درمانی تلاش می کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به فعالیت اورژانس 115 قم نوسازی ناوگان اورژانس و ایجاد پایگاه‌های جدید فوریت‌های پزشکی شهری و جاده‌ای را مد نظر قرار داد و گفت: در این راستا با دستور ریاست دانشگاه تلاش های جدی در حال انجام است.
برخورد جدی با مدعیان طب اسلامی
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در خصوص برخی مداخلات افراد غیرمجاز در امور درمانی تحت عنوان «طب اسلامی» هشدار داد و گفت: با همکاری دادگستری استان و نظام پزشکی، برخورد جدی با این افراد در دستور کار قرار گرفته است؛ از رسانه‌ها می‌خواهیم که در آگاهی‌رسانی عمومی نقش‌آفرین باشند.
وضعیت شاخص‌های سلامت در قم قابل دفاع است
رییس مرکز بهداشت قم نیز در این نشست خبری گفت: شاخص‌های پیشگیری از بیماری در این استان، با وجود همه کمبودهایی که وجود دارد، قابل دفاع است.
سیامک محبی افزود: علی‌رغم کمبودهای جدی در منابع انسانی، زیرساخت فیزیکی و تجهیزات، شاخص‌های سلامت مطلوب است و این حاصل زحمات بی‌وقفه همکاران در بخش بهداشت می‌باشد.
وی با بیان این‌که ۵۰ درصد پایگاههای بهداشتی قم استیجاری است، تاکید کرد: با وجود منابع مالی محدود، دانشگاه علوم پزشکی قم در حوزه پیشگیری عملکردی موثر داشته و مسیر ارتقاء همچنان ادامه دارد.
ارتقا خدمات سلامت مادر و نوزاد در مراکز بهداشتی
وی به گسترش زیرساخت‌های بهداشتی در استان اشاره کرد و ادامه داد: در گذشته برخی خدمات تنها در یک نقطه خاص از شهر ارائه می‌شد و مردم ناچار به جابه‌جایی‌های طولانی بودند، اما اکنون در ۱۳ نقطه استان این خدمات در دسترس است و تمرکززدایی قابل توجهی صورت گرفته‌است.
محبی همچنین با اشاره به اهمیت توجه به سلامت مادران و نوزادان، گفت: تلاش کرده‌ایم خدمات سلامت مادر و نوزاد را به شکلی منسجم ارائه کنیم؛ مراقبت‌ها از پیش از تولد آغاز می‌شود و در صورت نیاز، خدمات تخصصی و مراقبت‌های ویژه نیز در دسترس قرار می‌گیرد.وی افزود: پس از تولد نیز مادر تا سه نوبت دیگر در بازه‌های زمانی مشخص تحت مراقبت قرار می‌گیرد.
در بسیاری از اقلام دارویی به خودکفایی رسیده‌ایم
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این نشست با تاکید بر سیاست‌های کلان کشور در حوزه تولید دارو، گفت: در مسیر اصلاح و بهبود وضعیت دارویی کشور، با وجود چالش‌هایی که وجود داشته، در سال‌های اخیر حرکت به سمت خودکفایی دارویی با قوت ادامه یافته است.
ابوالفضل نیک‌آزما افزود: سیاست سازمان غذا و دارو همسو با سیاست‌های کلی نظام، حمایت از تولید داخل و ارتقای کمی و کیفی داروهای داخلی بوده است.
وی ادامه داد: امروز بسیاری از داروهایی که در گذشته وارداتی بودند، در داخل کشور تولید می‌شوند و این یک دستاورد بزرگ برای صنعت دارویی ایران است؛ این موفقیت ما را از بسیاری از بحران‌های خارجی مصون کرده است.
کمبود شیرخشک عمومی در استان قم وجود ندارد
وی همچنین درباره وضعیت شیرخشک در استان قم، گفت: در گذشته مشکلاتی در توزیع شیرخشک وجود داشت، اما با اجرای طرح ثبت مشخصات کودک هنگام تحویل شیرخشک، این موضوع تا حد زیادی مدیریت شد.
نیک‌آزما افزود: ممکن است برخی خانواده‌ها نسبت به برند خاصی علاقه‌مند باشند که در برهه‌هایی از زمان در بازار کمتر موجود باشد، اما به‌طور کلی کمبودی در شیرخشک‌های عمومی احساس نمی‌شود.
یکم تا هفتم اردیبهشت ماه هفته سلامت نامگذاری شده‌است؛ شعار امسال «سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد» می‌باشد.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/qwvd

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا