مدیرکل بیمه سلامت استان قم افزود: دهکهای درآمدی یکم تا پنجم بر مبنای اعلام سازمان هدفمندی یارانهها به طور رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
به گزارش ندای قم، دکتر عباس فتحی در گفتوگویی با بیان اینکه حدود ۶۵۰ مرکز درمانی با سازمان بیمه سلامت استان قرارداد همکاری دارند، عنوان کرد: در حال حاضر حدود ۶۲۰ هزار شهروند استان قم تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.
مدیرکل بیمه سلامت استان قم با اشاره به اینکه سازمان بیمه سلامت بر حسب قانون بودجه سال ۱۴۰۱ موظف به تشکیل صندوق بیماران خاص و صعب العلاج بوده است، ادامه داد: تمام افراد دارای بیمه پایه تحت پوشش این صندوق قرار میگیرند؛ در این صندوق ۱۰۷ بیماری با هدف حمایت از بیمه شدگان تعریف شده است.
فتحی با بیان اینکه صندوق بیماران خاص و صعب العلاج بیمه سلامت خدمات را به دو صورت به جامعه هدف ارائه میدهد، اظهارکرد: ۹۵ درصد اعتبار این صندوق برای استفاده در سامانههای سازمان بارگذاری شده و بیماران در مراجعه به مراکز درمانی از تخفیفات بهرهمند میشوند؛ همچنین ۵ درصد اعتبارات این صندوق خارج از ضوابط با تشکیل پرونده در سازمانهای بیمه به بیماران پرداخت میشود.
مدیرکل بیمه سلامت استان قم یادآور شد: برای هر بیمار مبتلا به بیماریهای خاص و صعب العلاج سالانه ۵۰ میلیون تومان سقف اعتباری در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه در راستای قانون جوانی جمعیت به مادران باردار و همچنین زوجین نابارور خدمات ارائه میکنیم، تصریح کرد: در مراکز ناباروری دولتی ۹۰ درصد و مراکز غیردولتی نیز ۹۰ درصد تعرفه مراکز عمومی غیردولتی برای درمان ناباروری پرداخت میشود.
فتحی با اشاره به توجه خاص دولت سیزدهم به موضوع سلامت، ادامه داد: از جمله اقدامات مهم تحت پوشش بیمه قرار دادن همه جمعیت کشور است که بخش مهمی از این وظیفه بر عهده سازمان بیمه سلامت است که در صندوق ایرانیان این کار در حال انجام است.
وی اضافه کرد: تا سال گذشته صندوق بیمه سلامت همگانی را داشتیم که در آن افراد به صورت رایگان بیمه میشدند؛ امسال با هدف گسترش خدمات، صندوق بیمه سلامت همگانی در صندوق بیمه ایرانیان ادغام شده است.
تخفیف در پرداخت حق بیمه برای دهک های ۶ تا ۹ جامعه
مدیرکل بیمه سلامت استان قم افزود: دهکهای درآمدی یکم تا پنجم بر مبنای اعلام سازمان هدفمندی یارانهها به طور رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند، برای دهکهای بالاتر نیز تخفیفات خاص درنظر گرفته شده است؛ دهک ششم ۲۰ درصد، دهک هفتم ۳۰ درصد و دهک هشتم و نهم به ترتیب ۴۰ و ۵۰ درصد حق بیمه را پرداخت میکنند.
فتحی ضمن تاکید بر اینکه سازمان بیمه سلامت تنها ارائه کننده خدمت درمانی است و خدمات بازنشستگی را شامل نمیشود، بیان کرد: امسال حق بیمه سلامت یک میلیون و ۴۵۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: در راستای ارتقاء سطح خدمات بیمه سلامت، افراد میتوانند از طریق سامانه شهروندی و بدون مراجعه حضوری به صورت برخط حق بیمه را پرداخت و بیمه خود را ثبت کنند، همچنین درصورت هرگونه مشکل سامانه ۱۶۶۶ به صورت تلفنی در حال خدمترسانی است.
فتحی نسخه الکترونیک را از دیگر خدمات دولت سیزدهم برشمرد و گفت: این طرح در ابتدا حدود ۱۰ درصد رشد داشت که در حال حاضر اجرای این طرح در کل کشور به بیش از ۹۰ درصد رسیده است؛ این درحالی است که اجرای طرح نسخه الکترونیک در قم به صورت ۱۰۰ درصدی انجام شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان قم در پایان گفت: اجرای قانون جوانی جمعیت و اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری بعد از ۱۵ سال معطلی، از جمله اقداماتی بود که در دولت سیزدهم انجام شد که روز به روز در حال کامل شدن است.