معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به این که گسترش کشت گیاهان دارویی در قم یکی از مهمترین برنامههای این سازمان است، گفت: در حال حاضر ۵۵۰ هکتار از سطح زیر کشت این استان به گیاهان دارویی اختصاص دارد که حدود ۴۰۰ هکتار آن برای گل محمدی است.
به گزارش ندای قم به نقل از ایرنا، محمد علی سلامی رو چهارشنبه در گفتوگویی اظهارداشت: لزوم توسعه کشت گیاهان دارویی در قم از چند منظر قابل توجه است، نخست آن که بسیاری از این گیاهان همچون گل محمدی برای رشد به آب کمتری نیاز دارند، علت دیگر آن است که کشت این گیاهان در زمینهای کوچک برای کشاورزان درآمد خوبی در پی دارد.
وی افزود: از دیگر نکاتی که باعث شده کشت گیاهان دارویی همچون گل محمدی در قم دارای اهمیت باشد، وجود صنایع تبدیلی و فرآوری این گیاهان در استان است، به عنوان نمونه هماکنون ۲ واحد فرآوری گل محمدی در قم فعال است که این مساله فروش محصول برداشت شده را برای کشاورزان تسهیل میکند.
وی با اشاره به متنوع بودن گیاهان دارویی کشت شده در قم، ادامه داد: در حوزه گیاهان دارویی علاوه بر گل محمدی، شاهد کشت گیاهانی همچون زعفران، زیره، بابونه، سیاه دانه، بیدمشک و گل گاو زبان هستیم که کشت هر کدام از نظر اقتصادی مقرون به صرفه بوده و این محصولات برای فروش قیمت مناسبی دارد.
سلامی گفت: بسیاری از گیاهان دارویی در برابر شرایط محیطی مقاومت بیشتری نسبت به سایر گیاهان دارند و به همین دلیل کشت این گیاهان طی سالهای اخیر مورد توجه کشاورزان قمی قرار گرفته که در همین راستا شاهد تولید گیاهان دارویی در مناطق مختلف استان هستیم.
وی تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی در راستای ایجاد بسترهای لازم برای گسترش سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان، لزوم افزایش فعالیتهای ترویجی در این حوزه و برگزاری دورههای آموزشی برای بهرهبرداران بخش کشاورزی را در دستور کار خود قرار دادهاست.