اجتماعی

۵۵۷ اثر تاریخی ثبت ‌شده در استان قم وجود دارد

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان قم :

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم گفت: ۵۶۲ تأسیسات گردشگری همچون هتل‌ها، هتل‌آپارتمان‌ها، مهمانپذیرها، خانه‌های مسافر و مجتمع‌های گردشگری و نیز ۵۵۷ اثر تاریخی ثبت‌شده در استان قم داریم.
به گزارش ندای قم ،حجت‌الاسلام‌والمسلمین عباسعلی باباگل‌زاده عصر پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ در دیدار با حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر قاسم روانبخش نماینده مردم قم، کهک و جعفرآباد در مجلس شورای اسلامی در دفتر این نماینده، اعیاد ماه مبارک شعبان و نیز ایام‌الله دهه فجر را تبریک گفت.
سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم با اشاره به آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و بقاع متبرک امامزادگان(ع) به ویژه حرم مطهر حضرت موسی مبرقع(ع) گفت: با وجود حوزه علمیه، بیوت مراجع عظام تقلید و علما؛ قم خاستگاه مرجعیت شیعه و انقلاب اسلامی ایران شناخته می‌شود و گردشگری مذهبی و زیارتی ویژگی شاخص آن است.
او گفت: جاذبه‌های گردشگری استان قم به خوبی به شهروندان، زائران و گردشگران معرفی نشده است و زائران و گردشگرانی که در استان حضور می‌یابند، از وجود بسیاری از این اماکن زیارتی، تاریخی، باستانی و گردشگری همچون تیمچه بزرگ بازار قم و بازار کهنه بی‌اطلاع هستند.
باباگل‌زاده وجود جامعه المصطفی العالمیه، دانشگاه ادیان و مذاهب و نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قم را یک فرصت برای معرفی اماکن زیارتی، تاریخی، باستانی و گردشگری این استان و حتی ایران؛ به مردم کشورهای دیگر برشمرد و گفت: بدین منظور، این اداره‌کل با این نهادها و سایر نهادهای حوزوی، دینی، علمی، فرهنگی و هنری آماده همکاری و تعامل است.
سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم ادامه داد: حضور گردشگران کشورهای دیگر در ایران، به طور حتم در کاهش ایران‌هراسی در جهان نقش بسزایی دارد، هنگامی که گردشگران از نزدیک ایران را ببینند، نگاه منفی آنان تغییر می‌کند.
او یکی از مشکلات این اداره‌کل را با توجه به تعداد کارکنان آن، کمبود فضای اداری برشمرد و گفت: با توجه به آثار ارزشمند باستانی‌تاریخی قم، نیازمند یک موزه تاریخی‌فرهنگی نیز در استان هستیم که می‌توان با ساخت یک ساختمان چندطبقه این مشکل را رفع کرد تا هم فضای اداری مناسب برای ارائه خدمات مطلوب‌تر به مردم و هم یک موزه در خور شأن این استان داشته باشیم.
او با بیان این که یک موزه خصوصی در زمینه سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در قم داریم، اعلام کرد: پیشینه برخی از آثار باستانی و تاریخی استان قم به ۷هزار سال قبل بر می‌گردد.
سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم در ادامه، با بیان این که قم به عنوان شهر ملی انگشتر معرفی شده است، گفت: حدود ۱۴۰۰ کارگاه تولید انگشتر در استان قم داریم.
او تأکید کرد: نگاه ما در اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم؛ نگاهی فرهنگی است و ان‌شاءالله بتوانیم با کمک همه نهادها، در بخش گردشگری با نگاه فرهنگی با رویکرد گردشگری دینی‌مذهبی کارها را پیش ببریم و گام‌های مؤثری برای استان برداریم.
او خاطرنشان کرد: به طور حتم، برای پیشبرد امور در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از راهنمایی‌های نمایندگان محترم استان قم بهره می‌بریم.
گردشگری مذهبی در قم فرصت بسیار خوبی است
نماینده مردم قم، کهک و جعفرآباد در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: گردشگری مذهبی در قم فرصت بسیار خوبی است و کم‌تر استانی دارای این ظرفیت است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر قاسم روانبخش اظهار کرد: استان قم در زمینه گردشگری مذهبی؛ قدرت جذب گردشگر مذهبی از کشورهای منطقه از جمله حوزه خلیج‌فارس را نیز دارد که طالب زیارت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران هستند.
نماینده مردم قم، کهک و جعفرآباد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بسیاری از امامزادگان(ع) که در استان قم داریم، قمی‌ها نمی‌شناسند؛ ولی شیعیان سایر کشورها برای زیارت این امامزادگان(ع) به قم می‌آیند.
او با اشاره به خانه ملاصدرا در شهر کهک افزود: همچنین بیت امام خمینی(ره)، بیت آیت‌الله حائری(ره) و بیت آیت‌الله بروجردی(ره) نیز در قم قرار دارند که هر کدام از این‌ها می‌تواند یک فرصت برای هر شهری باشد که باید از این فرصت‌ها بهره برد.
او تصریح کرد: لازم است، برای معرفی این ظرفیت‌ها یک برنامه‌ریزی صورت بگیرد و همچنین ظرفیت‌های گردشگری خوبی علاوه بر شهر قم؛ در کهک، خلجستان و… داریم که باید این ظرفیت‌ها را به مردم معرفی کنیم.
او همچنین به ساخت شهرک زائر توسط عتبات عالیات اشاره کرد و آن را یک فرصت برای توسعه گردشگری و رشد اقتصادی استان قم دانست.
نماینده مردم قم، کهک و جعفرآباد در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید مباحث فرهنگی در حوزه گردشگری، به ویژه در شهر مقدس قم به عنوان ام‌القرای جهان اسلام مورد توجه قرار بگیرد.
مهدی نصر اصفهانی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی نیز در این جلسه حضور داشت و دیدگاه‌های خود را در زمینه مباحث مطرح‌شده بیان کرد.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/kipb

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا