مسئول قرارگاه مردمی اربعین استان قم گفت: در ایام اربعین حسینی(ع) ۱۱۴ نفر در ساختار تشکیلاتی قرارگاه و نیز چهار هزار و ۵۰۰ خادم در شهر قم در این قرارگاه به زایران خدمت میکنند.
به گزارش ندای قم ،مهدی قربانی کرم عصر دوشنبه در نشست خبری این ستاد در سالن جلسات مسجد مقدس جمکران، با بیان اینکه هزینههای قرارگاه از سوی مردم و افراد نیکوکار تامین میشود، افزود: در سال جاری تلاش کردهایم تا قشرهای گوناگون مردم در خدماترسانی به زائران امام حسین(ع) و همچنین حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در این ایام مشارکت داشته باشند.
وی با اشاره به حضور تعداد زیاد موکب ها از قم در عراق در ایام اربعین گفت: با توجه به اینکه قم؛ شهر عش آل محمد(ص) و خاستگاه انقلاب اسلامی است و نیز در مسیر مواصلاتی استان های مختلف کشور قرار دارد؛ شاهد حضور تعداد بیشتری از زائران اربعین در قم خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه محور و تمرکز اسکان زائران اربعین در مسجد مقدس جمکران است، بیان کرد: در صورت نیاز؛ از مصلای قدس، بقاع متبرک امامزادگان(ع)، مساجد، حسینیه ها و تکیه ها نیز در این زمینه استفاده می کنیم.
قربانی با بیان اینکه از پنجم تا ۳۰ ماه صفر (مصادف با ۱۱ شهریور تا پنجم مهر امسال) توسط این قرارگاه به زائران در شهر قم خدمات ارایه می شود، افزود: پیش بینی می کنیم که در این ایام ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار زائر اربعین در شهر قم حضور یابند.
وی از شهر قم به عنوان «عمود اول در پیاده روی اربعین حسینی(ع)» نام برد و اظهار داشت: از همکاری دولت، استانداری قم، سپاه، بسیج و سایر نهادها با این قرارگاه تقدیر و تشکر می کنیم.
وی اعلام کرد: افراد نیکوکار می توانند کمک های نقدی خود را به شماره کارت ۵۰۴۱۷۲۱۱۱۲۴۳۴۰۰۷ بانک رسالت به نام قرارگاه مردمی اربعین استان قم واریز و برای کسب اطلاعات بیشتر به دفتر این قرارگاه در قم، بلوار محمدامین(ص)، کوچه شماره سه و یا پایگاه اطلاع رسانی آن به نشانی اینترنتی http://hikarbala.ir مراجعه کنند.
قربانی ادامه داد: کانکس هایی در ورودی شهر قم، به منظور ثبت نام و راهنمایی زائران اربعین حسینی(ع) در نظر گرفته شده است که در بدو ورود از آنها ثبت نام به عمل می آید و به محل اسکان راهنمایی می شوند.
مسئول قرارگاه مردمی اربعین استان قم خاطرنشان کرد: از زائران ایرانی ۲۴ ساعت و زائران غیرایرانی به مدت سه روز اسکان و پذیرایی انجام می شود.
وی تشکیل غرفه های فرهنگی همچون ظهور، شهدا، کتاب و اربعین و همچنین ارایه خدمات بهداشتی و درمانی را از دیگر خدمات این قرارگاه در ایام اربعین به زائران حضرت سیدالشهدا (ع) برشمرد.
وی در بخش دیگر سخنان خود، با اشاره به راه اندازی این قرارگاه از سال ۱۳۹۵ در شهر قم توسط تعدادی از طلاب و بسیجیان جهادی گفت: در این سال به مدت ۱۷ روز، حدود ۶۷ هزار زائر در مصلای قدس قم اسکان داده شدند.
قربانی با بیان اینکه بیشترین خدمات در این سال ها به زائران غیرایرانی داده شده است، افزود: به ترتیب در سال های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ در این مکان به ۷۲ هزار، ۱۲۱ هزار و ۱۵۲ هزار زائر خدمات از جمله اسکان ارایه شد.
وی ادامه داد: سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به خاطر شرایط کرونایی کشور، این قرارگاه به مناسبت اربعین حسینی(ع) برپا نشد، ولی در زمینه خدمات رسانی به مردم در ایام شیوع ویروس کرونا فعالیت هایی انجام پذیرفت.