مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان قم با اشاره به طرحهای در دست بهرهبرداری، گفت: عملیات عمرانی ۲۰۰ کلاس درس جدید قم در مناطق مختلف شهری در مراحل پایانی قرار دارد و تا پایان سال بهتدریج تحویل آموزشوپرورش استان میشود.
به گزارش ندای قم، احمدرضا اجتهادی در گفتوگویی سال ۹۹، ۵۵ کلاس درس، سال ۱۴۰۰، ۶۳ کلاس درس و در سال ۱۴۰۱، ۱۴۰ کلاس درس تحویل آموزشوپرورش استان قم شدهاست.
وی با بیان اینکه پردیسان با کمبود حدود ۵۰ مدرسه روبهرو است، گفت: علاوه بر این در ۱۲ نقطه شهری قم نیز شرایط بحرانی از نظر کمبود مدرسه وجود دارد.
شهرک پردیسان در منطقه هشتم شهرداری قم و در جنوب غربی این شهر قم واقع شده است، این منطقه در سال ۱۳۷۷ توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال ۱۳۹۰ به یکی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس قم با اشاره به اثرگذاری ویژه خیرین مدرسهساز در افزایش سرانههای آموزشی، گفت: برای احداث یکهزار و ۵۰۰ کلاس درس جدید و موردنیاز استان قم نیازمند حدود چهار همت اعتبار هستیم که خارج از توان صرف خیرین است.
وی با بیان اینکه ۳.۵ درصددانش آموزان کشور اتباع هستند، گفت: این در حالی است که در استان قم ۱۴ درصددانش آموزان معادل ۱۰۰ مدرسه ۱۲ کلاسی را اتباع به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس قم ادامه داد: قم از نظر سرانه آموزشی در جایگاه بیست و هفتم و از نظر تراکم دانشآموزی در رتبه سوم کشوری قرار دارد که همه اینها حکایت از فقر فضاهای آموزشی دارد.
اجتهادی با تاکید بر حجم بالای مدارس فرسوده در سطح استان قم، اظهار داشت: از مجموعه ۶ هزار و ۴۰۰ کلاس درس موجود در استان قم،۲۲ درصد از آنها نیازمند تخریب و بازسازی هستند.
وی تعمیر مدارس را جزو رسالتهای اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس عنوان کرد و افزود: بهخاطر عدم نگهداری و کمتوجهی به تعمیرات جزئی و بهموقع، مدارس استان در بازدههای زمانی کوتاهی نیازمند تعمیرات اساسی با هزینههای بالا میشود.
۲۹۵ هزار و ۷۲ دانشآموز سال گذشته در یکهزار و ۵۴۸ مدارس این استان تحصیل میکردند که از این تعداد، ۲۵۸ هزار و ۴۸۴ نفر معادل ۸۸ درصد در مدارس دولتی و ۳۶ هزار و ۵۸۸ نفر معادل ۱۲ درصد در مدارس غیردولتی بودند.
۵۶ درصد دانشآموزان استان قم در مقطع ابتدایی، ۲۲درصد متوسطه اول، ۱۱ درصد متوسطه دوم، سه درصد فنی حرفهای، چهار درصد کاردانش، چهار درصد پیشدبستانی و یک درصد در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل هستند.
۹۵ درصد دانشآموزان این استان در شهر و پنج درصد در روستا تحصیل میکنند. ۵۰.۴ درصد دانشآموزان پسر و ۴۹.۶ نیز دختر هستند تعداد معلمان دوره ابتدایی در این استان ۶ هزار و ۳۷۸ نفر و تعداد معلمان دوره متوسطه اول و دوم نیز سه هزار و ۴۲۹ نفر است.