مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم گفت: چهارمین ایستگاه سنجش آلودگی هوای شهر قم در هفته دولت با اعتبار پنج میلیارد تومان در منطقه پردیسان به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش ندای قم به نقل از از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیطزیست قم، سید رضا موسوی مشکینی در تشریح عملکرد دولت مردمی سیزدهم در حوزه محیط زیست قم، افزود: بر اساس نظرات کارشناسی، کلانشهر قم حداقل به ۱۰ ایستگاه سنجش آلودگی هوا نیاز دارد، اما تاکنون به دلیل کمبود اعتبارات و هزینههای بالای راهاندازی و راهبری ایستگاهها، سه ایستگاه در شهر قم فعال شدهاست.
وی یکی از موضوعات مهم و پرچالش محیطزیست استان را آلودگیهای زیستمحیطی بخش سلفچگان دانست و افزود: اقدامات اساسی برای کاهش آلایندهها و بهبود وضعیت زیستمحیطی این منطقه در یک سال گذشته انجام شده است که شامل عدم صدور مجوز استقرار صنایع با رده بالاتر از چهار، تعطیلی سایت ۱۸ هکتاری پسماند ویژه و صنعتی و افزایش چشمگیر گشت و پایش، صدور اخطاریه و ممانعت از ادامه فعالیت واحدهای صنعتی آلاینده است.
وی با اشاره به احداث پاسگاه محیطبانی سمندری در منطقه حفاظت شده پلنگ دره، به وسعت ۷۰ مترمربع با اعتبار بیش از ۲۰۰ میلیون تومان، خاطرنشان کرد: در حوزه محیطزیست طبیعی و یگان حفاظت، خوشبختانه علاوه بر بهبود وضعیت معیشتی محیطبانان و تامین تجهیزات موتوری و انفرادی لازم، شاهد ارتقاء امنیت در زیستگاههای طبیعی و افزایش جمعیت حیاتوحش در این مناطق هستیم.
موسوی با اشاره به مهمترین اقدامات این اداره کل در دولت سیزدهم، خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مهم و اساسی در یک سال گذشته، راهاندازی سایت پسماند ویژه و صنعتی استان با اعتباری بالغبر ۳۰ میلیارد تومان است که پس از یک دهه معطلی در هفته محیطزیست سال جاری به بهرهبرداری رسید و نقش مهمی در مدیریت هرچه بهتر این پسماندها دارد.
آموزش و فرهنگسازی زیستمحیطی بهشدت توسعه یافته است
وی برخی دیگر از اقدامات این اداره کل در یک سال گذشته را مورد توجه قرار داد و گفت: افتتاح یک آزمایشگاه معتمد سازمان محیطزیست، انعقاد تفاهمنامههای همکاری با نهادها و دستگاههای اجرایی مرتبط و توسعه چشمگیر برنامههای آموزشی، رسانهای و فرهنگسازی بهویژه تولید محتواهای آموزشی ویژه کودکان و برگزاری کارگاههای آموزشی برای مخاطبان مختلف از دیگر این اقدامات است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به عملکرد اداره کل حفاظت محیطزیست قم در یک سال گذشته، خاطرنشان کرد: طی این مدت نزدیک به یکهزار بازدید شبانهروزی کارشناسان از واحدهای صنعتی استان به انجام رسیده که بیش از نیمی از آنها منجر به صدور اخطاریه شده است که در صورت کمتوجهی واحدهای صنعتی به این اخطاریهها و عدم رفع آلودگی، پرونده قضایی برای متخلفان تشکیل میشود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست قم با بیان اینکه طی یک سال گذشته ۵۴۸ استعلام تاسیس و بهرهبرداری واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی از اداره کل حفاظت محیطزیست استان قم انجام شده است، از مخالفت با ۹۸ استعلام خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم سامانه جامع محیطزیست به آدرس iranemp.ir جهت مدیریت هرچه بهتر استعلامهای زیستمحیطی و پسماندهای صنعتی در سراسر کشور راهاندازی شده که در استان قم نیز با جدیت مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
همه برای حفظ و حراست از محیطزیست باید مجاهدانه وارد میدان عمل شویم
وی رشد اعتبارات هزینهای و تملک دارایی سرمایهای این اداره کل در دولت سیزدهم را نیز چشمگیر عنوان کرد و افزود: اگرچه همچنان کمبود اعتبارات و نیروی انسانی از موانع جدی تحقق اهداف سازمان محیطزیست بشمار میرود، اما توجه و عنایت ویژه دولت به مسائل زیستمحیطی، باعث رشد و افزایش منابع مالی و انسانی بهویژه در بخش محیطبانی شده است.
وی با اشاره به رسیدگی حقوقی به ۹۰ پرونده تخلف زیستمحیطی در یک سال گذشته در حوزههای طبیعی و انسانی، تصریح کرد: قوه قضاییه و نیروی انتظامی در سالهای گذشته همکاری و تعامل بسیار کارآمد و مؤثری با این اداره کل در جهت مقابله و پیشگیری از تخلفات زیستمحیطی داشتهاند که حقیقتا جای تشکر و قدردانی بسیاری دارد.
موسوی همچنین با اشاره به پایش مستمر مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع، تالابها و زیستگاههای حساس استان قم و انجام سرشماریهای منظم تابستانه و زمستانه، گفت: راهاندازی مجدد پاسگاه محیطبانی وسف، بازسازی پاسگاه محیطبانی راهجرد، تحویل ۱۰ دستگاه موتورسیکلت تریل به مناطق و تیمار، نگهداری و رهاسازی صدها گونه از انواع جانوران بهویژه پرندگان شکاری و کنارآبزی از دیگر اقدامات این اداره کل در یک سال گذشته است.