اجتماعی

هیچ مسئولیتی در قبال سگ‌های ولگرد نداریم

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان قم :

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان قم با اشاره به معضلات سگ‌های ولگرد در قم، گفت: اداره کل دامپزشکی قم به‌تبع سیاست‌های سازمان دامپزشکی کشور در خصوص حیوانات زنده، فقط مسوول تامین سلامت سگ‌های صاحب دار است.

به گزارش ندای قم به نقل از ایرنا ،حسن توحیدی مهر روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به چالش سگ‌های ولگرد در برخی نقاط قم، افزود: سگ‌های خارج از مجموعه دامداری و بی‌صاحب ارتباطی به دامپزشکی ندارد و تنها در صورتی که سگ متعلق به دامداری با پروانه بهداشتی و بهره‌برداری باشد، خدمات سلامت از دامپزشکی دریافت می‌کند.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر اگر سگ صاحبداری از مجموعه دامداری که در آن نگهداری می شد، خارج شود، از نظر دامپزشکی سگ ولگرد محسوب می‌شود و دامپزشکی مسوولیتی در این زمینه ندارد.

مجتمع دامشهر در جمع‌آوری سگ‌های ولگرد با چالش روبه روست

وی به چالش سگ‌های ولگرد در اطراف مجتمع دامشهر قم اشاره و بیان کرد: مجتمع دامشهر مدیریت متمرکزی دارد و همان‌طور که شهرداری‌ها در سطح شهر و دهیاری‌ها در سطح روستا مسوولیت جمع‌آوری سگ‌های ولگرد را دارند، در سطح واحدهای مجتمعی نیز این مسوولیت بر عهده مدیریت مجتمع است.

توحیدی مهر تصریح کرد: آن‌طور که مطلع شده‌ایم مجتمع دامشهر در این خصوص علاوه بر امکانات خود، از سازمان‌های مردم‌نهاد و دستگاه‌های دولتی هم کمک گرفته‌اند.

وی ادامه داد: مصوبات خوبی در سطح فرمانداری و کارگروه حیوانات ناقل بیماری در راستای حل این معضل مصوب شده است؛ البته برخی مصوبات ایراداتی دارد و با شاکله کار دامپزشکی در تضاد است.

فوت یک نفر بر اثر بیماری تب کریمه کنگو در قم

وی در ادامه به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اشاره کرد و گفت: این بیماری ویروسی است که در حیوان زنده بیماری محسوب نمی‌شود و یا علائمش محرز نیست، ولی علائم این بیماری در انسان بروز می‌کند.

سرپرست دامپزشکی قم با بیان این‌که کنه‌ها عامل انتقال این بیماری هستند، افزود: بهترین راه مقابله با این بیماری کاهش جمعیت کنه‌ها با سم‌پاشی است.

وی اضافه کرد: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، لاشه دام باید تا ۲۴ ساعت بعد از کشتار، در دمای یخچال نگهداری شود که این اقدام در تمام کشتارگاه‌های سطح استان انجام می‌شود.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان قم درادامه با بیان اینکه یک نفر بر اثر بیماری تب کریمه کنگو در استان جان خود را از دست دادگفت: این بیمار در قم مبتلاء به این بیماری نشده بود و اهل یکی از استان‌های مجاور بود که برای مداوا به قم آمده بود.

حسن توحیدی مهر افزود: به منظور مقابله با این بیماری، سمپاشی دامداری‌های استان در حال انجام است.

به گفته توحیدی مهر، کشتارگاه مهر زمستانه پس از ۹ سال فعالیت خود را آغاز خواهد کرد؛ مشکلات اقتصادی و بانکی علت بسته شدن این کشتارگاه بود.

استفاده از ۱۶۰۰ لیتر سم در جایگاه‌های دام

جانشین ریاست اداره بهداشت اداره کل دامپزشکی قم نیز با بیان این‌که سم‌پاشی از مهم‌ترین اقدامات برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است، گفت: از ابتدای امسال تاکنون، ۲ هزار و ۵۰۰ لیتر سم برای جایگاه‌های دام تهیه و یک هزار و ۶۰۰ لیتر مصرف شده است.

مجید صادق افزود: دامداری‌های روستاهای قمرود، جاده اصفهان، خلجستان، کهک و جعفرآباد در حال سم‌پاشی است.

به گفته وی، تامین سم و نظارت توسط دامپزشکی و عملیات سم‌پاشی توسط نیروهای بسیج به‌صورت رایگان انجام می‌شود.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/sbol

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا