اجتماعی

میانگین نرخ بیکاری کشور در ۹ ماهه امسال به هفت درصد رسیده است

وزیر کار استان قم:

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گفت: امروز رونق بازار کار در کشور کم سابقه است و در سه فصل معدل بیکاری روی عدد هفت درصد است

به گزارش ندای قم، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان قم گفت: ایجاد یک میلیون فرصت شغلی انتظار حداقلی دولت و ملت از کارگزاران است و امروز رونق بازار کار در کشور کم سابقه است و در سه فصل معدل بیکاری روی عدد هفت درصد است.

سید صولت مرتضوی با تاکید بر اینکه باید نرخ اشتغال به معدل و معیار‌های بیکاری قابل قبول در جهان برسد افزود: در این زمینه فاصله کمی با نرخ‌های بین المللی داریم و در برخی استان‌ها نرخ بیکاری به اعداد میانگین چهار و پنج درصد رسیده که نرخ امیدوار کننده‌ای است.

وی افزود: در استان‌هایی نرخ بیکاری از ۱۶ درصد به ۱۱ درصد رسیده است و در دولت توجه و تمرکز ویژه‌ای به موضوع اشتغال وجود دارد.

 امروز اقتصاد از حالت شرطی خارج شده

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه امروز اقتصاد از حالت شرطی خارج شده و شرایط انتظاری در کشور بهبود یافته است افزود: نرخ بیکاری در کشور کاهش یافته و نرخ مشارکت افزایشی شده و امروز نرخ بیکاری و ۲ و سه صدم درصد کاهش یافته است و نرخ مشارکت هم نیم درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی افزود: ما نمی‌توانیم به افراد جامعه بگوییم اشتغال مشکل مردم است و دولت و مدیران در این زمینه مسئول هستند و باید زمینه بهبود اشتغال در کشور را فراهم نمایند.

مرتضوی بر استفاده از فناوری های نوین در زمینه آمار‌های مختلف اقتصادی و اشتغال تاکید کرد و افزود: فعال شدن سامانه شناسایی بیکاران کشور از جمله این سامانه‌ها برای کشور است.

وی گفت: وزارتخانه ماموریت یافته است که نحوه اشتغال و پایداری اشتغال ایجاد شده را بررسی کند و با ایجاد سامانه جامع وضعیت شغل ایجاد شده را صحت سنجی کند.

ایجاد سامانه نرخ فقر کشور با تعاریف جهانی

وزیر تعاون از ایجاد سامانه نرخ فقر کشور با تعاریف جهانی خبر داد و گفت: پس از ایجاد این سامانه جمعیت با فقر مطلق و زیر خط فقر را اعلام خواهیم کرد.

وی رفع مشکل بیکاری فارع التحصیلان کشور را از اولویت‌های دولت عنوان کرد و گفت: برای این مشکل به دنبال رفع چالش‌ها در خصوص مراکز آموزش فنی و حرفه و برگزاری دوره‌های مهارتی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی هستیم.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه قم شهر فرهنگی است و طلاب و دانشجویان زیادی فعال هستند و باید مشاغل خرد و خانگی بیشتر در قم تعریف شود و با توسعه این دسته از مشاغل هزینه‌های تولید به شدت کاهش می‌یابد.

در قم باید به مشاغل خرد و خانگی مشاغل توجه ویژه شود

و‌ی ادامه داد: در قم باید به مشاغل خرد و خانگی مشاغل توجه ویژه شود و قم می‌تواند پایلوت کشور در زمینه توسعه و گسترش این دسته از مشاغل شود.

مرتضوی حمایت از مشاغل خانگی و خرد با استفاده از تسهیلات قرض الحسنه را یکی از اقدامات لازم در قم عنوان کرد و افزود: برای توسعه مشاغل خانگی در قم باید استانداری و اداره کار برنامه ریزی کنند و با پرداخت تسهیلات قرض الحسنه باید برای مشاغل خرد و خانگی حمایت ویژه‌ای صورت گیرد.

وی تاکید کرد: اصلاح ساختار آموزشی و ایجاد نظام مهارتی در نظام آموزشی باید توسعه یابد و با ارتباط و حمایت مراکز فنی و حرفه‌ای و ایجاد رشته‌های آموزشی مهارتی می‌توان ایجاد اشتغال و کار آفرینی را در قم تضمین نمود.

استاندار قم هم با اشاره به  ضرورت ایجاد دوره های کار ورزی در دانشگاه ها  گفت: فارغ التحصیلان از نظر ایجاد اشتغال و ایجاد شرایط پیدا کردن شغل نیازمند کسب مهارت های لازم دارند که باید برای دوره های لازم در دانشگاه ها یا مراکز فنی و حرفه ای ایجاد شود.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/ucjt

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا