
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قم گفت: منابع تامین کننده آب استان در وضعیتی است که تنها با صرفه جویی و رعایت سرانه مصرف در همه بخشها میتوان از شرایط سخت پیشرو عبور کرد.
به گزارش ندای قم ،محمد احمدی جبلی در گفتوگویی اظهارداشت: با توجه به وضعیت ذخیره سازی آب در سد ۱۵ خرداد که با کاهش شدید مواجه شده و حجم پرشدگی آن در روزهای پایانی سال گذشته حدود ۲۱ میلیون متر مکعب بود و همچنین برداشت حداکثری آب از چاههای داخل استان که دیگر توان افزایش برداشت را ندارد، در شرایط کنونی مهمترین منبع موجود تامین کننده آب قم، آب انتقالی از سرشاخههای دز است که در این خصوص نیز نیازمند مدیریت روند مصرف و صرفه جویی هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قم افزود: همه در حوزه مصارف خانگی، کشاورزی و صنعتی باید کمک کنند تا به سلامت از این وضعیت عبور کنیم و بتوانیم آب مورد نیاز استان را به خوبی تامین نماییم، البته برای کاهش مصرف آب در بخشهای مختلف یاد شده راهکارهای متنوع و قابل اجرایی نیز تدارک دیده شدهاست که با عمل به آنها میتوانیم به هدف مورد نظر که همان مدیریت منابع آبی استان است، دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین عوامل برای کاهش میزان مصرف آب در استان قم، اطلاع رسانی صحیح و ارائه هشدارهای لازم به اقشار مختلف در خصوص لزوم صرفه جویی برای پایداری منابع آبی است که در این زمینه با همکاری خبرگزاریها و رسانههای استان، فعالیتهای گستردهای را آغاز کردیم.
گفتنی است کاهش بارندگی و خشکسالیهای اخیر موجب شده تا مدیریت منابع آبی استان از اهمیت ویژهای برخوردار باشد و در همه بخشها به خصوص حوزه کشاورزی که درصد قابل توجهی از منابع آبی را مصرف میکند، بهرهگیری از روشهای جدید برای کاهش میزان مصرف آب بسیار مهم است.
این تصور که بارندگیهای اخیر موجب رفع مشکل کم آبی است، صحیح نیست و در هر شرایط باید به موضوع صرفه جویی و رعایت الگوی مصرف آب در استان قم توجه لازم را داشت.
سدهای مهم تامین کننده آب قم شامل سد کوچری و سد ۱۵ خرداد است؛ سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غرب شهرستان گلپایگان شهریورماه ۱۳۹۵ با هدف تأمین آب شرب درازمدت شهرهای دلیجان، ساوه، قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، سلفچگان به طور رسمی به بهره برداری رسید.
سد ۱۵ خرداد در شمال شرقی شهرستان دلیجان و در فاصله ۵ کیلومتری آن قرار دارد، این سد با حداکثر ارتفاع از کف رودخانه ۳۰.۵۴ متر و ارتفاع از روی پی ۹۶ متر، طول تاج ۳۲۰ متر و عرض آن در تاج ۱۰ متر است. حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون متر مکعب میباشد. این سد توسط آبهای حوزه قمرود تغذیه میشود.