
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، استان قم را الگوی موفق در مقابله با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی دانست.
به گزارش ندای قم ،حسین ذوالفقاری، دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، روز چهارشنبه در جریان سفر خود به استان قم، از مرکز درمان، صیانت و اشتغال معتادان متجاهر موسوم به «کرامت» بازدید کرد و در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان شرکت نمود.
وی در این نشست، ضمن اشاره به اقدامات مؤثر استان در حوزه مقابله با مواد مخدر و کاهش آسیبهای اجتماعی، گفت: اقدامات صورتگرفته در قم بسیار مثبت و ملموس بوده و مردم آثار آن را در سطح جامعه مشاهده میکنند. مرکز کرامت و دیگر فضاهای ایجادشده، بهویژه در منطقه قمرود، نقش مؤثری در ساماندهی معتادان متجاهر داشتهاند.
ذوالفقاری افزود: در بازدید از این مراکز و گفتوگو با افراد تحت درمان، مشاهده شد که بسیاری از آنان به اشتغال رسیدهاند و روند بازتوانی موفقی را طی کردهاند. این امر باعث کاهش سایر آسیبهای اجتماعی در سطح استان شده است.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به طرحهای اجراشده در زمینه مقابله با توزیع مواد مخدر، از راهاندازی گشتهای ویژه مبارزه با مواد مخدر در سطح استان خبر داد و افزود: یکی از اقدامات نوآورانه استان، اجرای طرح منع فروش سیگار به دانشآموزان در اطراف مراکز آموزشی است که بهعنوان یک ابتکار مورد تقدیر قرار گرفت.
وی ادامه داد: امسال مرکز کرامت به عنوان یکی از مراکز نمونه کشور در دستور کار قرار گرفته و با حمایت استاندار و مسئولین، هدفگذاری شده تا به یک مرکز الگو در سطح ملی تبدیل شود. این مرکز میتواند از چرخه معیوب بازگشت معتادان متجاهر به جامعه جلوگیری کرده و با تمرکز بر درمان، اشتغال و بازتوانی، آنان را به زندگی سالم بازگرداند.
ذوالفقاری در پایان با اشاره به ضرورت تنوعبخشی در روشهای درمان و بازنگری در قوانین مرتبط گفت: از مسئولین استان خواستیم پیشنهادهای خود را برای تقویت جنبه بازدارندگی قوانین هر چه سریعتر ارائه دهند تا بتوان بسترهای قانونی و اجرایی مقابله مؤثرتر با مواد مخدر را فراهم کرد. همچنین با بهرهگیری از ظرفیتهای حوزه علمیه و مشارکت بزرگان دینی، میتوان امید داشت که با همافزایی بیشتر، گام بلندی در مسیر کاهش آسیبهای اجتماعی برداشته شود.
استان قم باید در مبارزه با مواد مخدر الگو باشد
استاندار قم نیز در این جلسه، تلاشهای صورت گرفته برای مبارزه با مواد مخدر در این استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: با همه این تلاشها، ما از وضعیت مبارزه با مواد مخدر در استان راضی نیستیم، چرا که قم به عنوان پایگاه جهان اسلام باید شرایط بهتری داشته باشد.
اکبر بهنامجو همچنین آوردن نیروهای بیشتر به عرصه مبارزه با مواد مخدر را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: باید وضعیت بهتری را از سیمای شهر قم و خانوادهها، شاهد باشیم.
وی همچنین ظرفیت بالای موجود در مسجدهای قم برای انجام فعالیتهای فرهنگی و آموزشی در رابطه با پیشگیری از اعتیاد و مقابله با مواد مخدر را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: ۲۰۰ مسجد را برای انجام مشاوره خانواده در نظر گرفتهایم.
استاندار قم با اشاره به معضل طلاق و تاثیر آن بر پدیده شوم اعتیاد یادآور شد: مطابق بررسیهای انجام شده، ۳۰ تا ۳۵ درصد افراد معتاد از فرزندان طلاق هستند.
بهنامجو در ادامه سخنان خود، با بیان این مطلب که برای همه دستگاههای اجرایی استان، در حال تدوین برنامهها و ماموریتهایی هستیم گفت: درصددیم تا جایگاه استان در مباحثی مانند مقابله با اعتیاد و آسیبهای مختلف اجتماعی را ارتقا دهیم.
وی در ادامه افزود: ما تلاش داریم، که ظرفیت کمپهای ترک اعتیاد نسبت به گذشته محدودتر شود، و به وضعیتی برسیم که این کمپها در اختیار فعالیتهای دیگری قرار بگیرند.
استاندار قم با ذکر اینکه باید با بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی و محلهها، این هدف را تحقق ببخشیم تصریح کرد: در شهر قم مسجدهایی وجود دارد، که به هنگام نمازهای جماعت، جمعیت زیادی حضور پیدا میکنند، مانند سالهای نخستین پیروزی انقلاب اسلامی که مسجدها در همه زمینهها کمک میکردند، با استفاده از این ظرفیت، میتوانیم از بروز آسیبهای اجتماعی و مسائلی مانند طلاق، اعتیاد، جاماندن از تحصیل کودکان همچنین نزاع و درگیری جلوگیری کنیم.