اجتماعیویژه

علم‌سنجی نیاز علمی ما در همه عرصه‌ها است

رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه قم :

رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه قم گفت: همه ارگان‌ها بر اساس تحلیل‌های علمی مجامع دانشگاهی اقدامات خود را انجام می‌دهند و علم‌سنجی نیاز علمی ما در همه زمینه‌ها است.
به گزارش ندای قم ،احمد رضایی جمکرانی پیش از ظهر چهارشنبه در اولین همایش ملی تحقیقات کاربردی علم‌سنجی که در دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: گروه علم‌اطلاعات و دانش‌شناسی جزو گروه‌های فعال و بسیار خوب دانشگاه قم است.
رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه قم بیان کرد: مطالعات و پژوهش‌ها یک نقشه راه به ما ارائه می‌دهد که باید به حوزه کاربرد بی انجامد، در واقع علم‌سنجی این نقشه راه را برای ما ترسیم می‌کند.
وی با اشاره به اهمیت حوزه علم‌سنجی گفت: همه ارگان‌ها بر اساس تحلیل‌های علمی مجامع دانشگاهی اقدامات خود را انجام می‌دهند و علم‌سنجی نیاز علمی ما در همه زمینه‌ها است.
جمکرانی عنوان کرد: از آنجا که اساس این تحلیل‌ها بر مبنای داده‌های علمی پژوهشگران است، متأسفانه در حوزه‌های علوم انسانی خیلی ضعف داریم.
رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه قم خاطرنشان کرد: این تحقیقات علوم انسانی در هیچ کجا دیده نمی‌شود، ممکن است یک استاد بسیار از نظر علمی غنی باشد، اما همه داده‌های علمی از او در شبکه‌هایی همچون گوگل اسکالر موجود نباشد، بنابراین تقاضا داریم برای حل این مسئله اقدام شود.
افزایش قراردادهای پژوهشی دانشگاه قم به ۳۵ میلیارد تومان
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه قم نیز دراین همایش از افزایش قراردادهای پژوهشی دانشگاه به ارزش ۳۵ میلیارد تومان خبر داد و گفت: توسعه کیفی و و ارزش‌آفرینی از ویژگی‌های مهم علم‌سنجی است.
یعقوب نوروزی اظهار کرد: طی سال‌های گذشته در دانشگاه قم تنها یک نفر دانشمند پر استناد داخلی داشتیم که هم‌اکنون این تعداد به ۶ نفر رسیده‌است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه قم بیان کرد: از جمله اهدافی که طی یکسال گذشته به آن دست یافته‌ایم، موضوع اصلاح و تسریع فرآیندها در امور پژوهشی دانشگاه قم بود.
وی افزود: پیش از این پرداخت هزینه داوری‌های مجلات حدود ۴ سال زمان می‌برد، اما این مسئله هم‌اکنون وجود نداشته و حل شده‌است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه قم تصریح کرد: قراردادهای دانشگاه قم در حوزه ارتباط و صنعت از ۱۲ میلیارد تومان به ۳۵ میلیارد تومان طی یکسال گذشته رشد داشته است، همچنین در زمینه انتشار کتاب نیز در دانشگاه قم شاهد رشد قابل توجهی بوده‌ایم.
نوروزی ادامه داد: پیش از این چاپ کتاب توسط انتشارات دانشگاه قم بیش از ۲ سال به طول می‌انجامید در حالی که هم‌اکنون در زمان بسیار کوتاه یک کتاب منتشر خواهد شد.
وی با اشاره به ارزش‌آفرین بودن علم سنجی عنوان کرد: پیش از هوش مصنوعی، علم‌سنجی با توان و بضاعت خود این گره‌ها و پیوندها را به خوبی بیان می‌کرد، توسعه کیفی، راهبری و ارزش‌آفرینی همه این‌ها ویژگی‌های مهم علم سنجی است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه قم اذعان کرد: تمام شاخص‌ها و رویکردها که در حوزه سیاست‌گذاری علم وجود دارد، برخاسته از حوزه علم‌سنجی است.
مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه قم یادآور شد: رشته علم‌اطلاعات برای ما دو دستاورد مهم دارد، اولاً ذهن ما از همان ابتدا طبقه‌بندی شده و اقدامات بر اساس همین طبقه‌بندی‌ها انجام می‌شود و دستاورد دوم نیز این است که گره‌ها و خلاءهای پژوهشی از فرد گرفته تا یک سازمان به وسیله این رشته نمایان شده و بیان می‌شود.
تعداد مجلات فعال دانشگاه قم رشد چشمگیری داشته است
مدیر پژوهشی دانشگاه قم نیز دراین همایش گفت: تعداد مجلات فعال دانشگاه قم رشد چشمگیری داشته به گونه‌ای که هم‌اکنون تعداد این مجلات به ۴۳ عنوان رسیده است.
جعفر عبادالله عموقین اظهار کرد: از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ به طور کلی ۱۰ همایش پژوهشی دانشگاه قم در lsc ثبت شده بود، اما از سال گذشته تا کنون ۱۸ همایش پژوهشی دانشگاه قم در Isc ثبت شده است.
مدیر پژوهشی دانشگاه قم بیان کرد: تعداد مجلات فعال دانشگاه قم رشد چشمگیری داشته است به گونه‌ای که هم‌اکنون تعداد این مجلات به ۴۳ عنوان رسیده است.
عموقین تصریح کرد: در این همایش ۸ مقاله و ۴ سخنرانی ارائه می‌شود و ۲ مورد نیز ارائه پیشنهاد جدید خواهیم داشت.
مدیر پژوهشی دانشگاه قم خاطرنشان کرد: اگر پیشرفت و نتیجه‌ای در حوزه پژوهشی در دانشگاه قم اتفاق افتاده است مرهون تلاش اساتید و پژوهشگران این دانشگاه است.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/vn6y

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا