ضرب الاجل استاندار برای تدوین طرح جامع مقابله با گردوغبار
در جلسه کارگروه آلودگی هوای استان قم مطرح شد؛
استاندار قم گفت: منابع طبیعی باید طی یک ماه آینده طرح جامعی برای کنترل گردوغبار را ارائه کند.
به گزارش ندای قم، سیدمحمدتقی شاهچراغی عصر چهارشنبه ۳۰ فروردینماه در جلسه کارگروه آلودگی هوای استان که در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد، پس از ارائه نظرات کارشناسان حوزه هواشناسی، محیط زیست و منابع طبیعی با اشاره به تشدید آلودگی هوا در طی چند سال گذشته گفت: باید در اولین قدم کانون های اصلی گرد و غبار در قم باید شناسایی و اولویتبندی شود.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات حل این مشکل را میتوان در سطح ملی دریافت کرد، مطرح کرد: باید پس از شناسایی و اولویتبندی کانونهای اصلی گرد و غبار در استان به دنبال کاشت در این مناطق باشیم.
استاندار قم با بیان اینکه مردم از نظر اجتماعی گردوغبار را نمیپذیرند، گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم نیز باید نظارت دقیقتری در حوزه معادن داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از وظایف ذاتی معادن، ایجاد فضای سبز است که باید در این حوزه با جدیت ورود داشته باشیم که معادن فعال در استان نسبت به انجام مسئولیت اجتماعی و تعهد قانونی مبنی بر ایجاد فضای سبز چه اقداماتی داشتهاند.
شاهچراغی با اشاره به اینکه در این حوزه مسئولیت اصلی با ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم است، خاطرنشان کرد: کانون گردوغباری که بیشترین تاثیر را در شهر قم دارد باید شناسایی و در اولویت قرار بگیرد و تمام ظرفیتها برای کنترل این کانون پای کار بیاید.
وی با بیان اینکه باید طرحهای دقیق با جزئیات در این راستا ارائه شود، تصریح کرد: مجموعه مدیریت استان برای حل این مشکل تمام قامت پای کار آمده و از تمام ظرفیتهای ملی و استانی استفاده خواهد کرد.
استاندار قم با اشاره به نظرکارشناسان مبنی بر اینکه منطقه سراجه در شرق قم یکی از کانونهای اصلی گرد و غبار با بیشترین تاثیر بر شهر قم است گفت: منابع طبیعی باید طی یک ماه آینده طرح جامعی برای کنترل گردوغبار در این منطقه را ارائه کند.
وی افزود: برای حل مشکل گردوغبار در قم میتوانیم از اعتبارات سفر دوم رئیس جمهور به قم استفاده کرده و این ظرفیت را نیز پای کار بیاوریم.
شاهچراغی بر ضرورت توجه به پیشرفت در همه ابعاد زندگی مردم تاکید کرد و افزود: ما نباید صرفا بدنبال توسعه صنعتی و یا فقط اشتغالزایی باشیم توجه محیط زیست و زندگی مردم و اسایش آنها نیز از موضوعاتی است که باید در اولویتهای ما باشد.
وی با اشاره به مشارکت تشکلهای مردمی در بحث درختکاری و مقابله با بیابان زایی در قم گفت: یکی از بهترین فرصتهای قم فعالیت گروه های مختلف مردمی است که میتوان از ظرفیت آنها در بحث مقابله با بیابان زایی استفاده شود.