رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس یازدهم برای نخستین بار فرایند بررسی لایحه بودجه را از یک مرحلهای تغییرداد و دو مرحلهای کرد تا با تصویب آن، اقدامات جدیتر و موثرتری برای کنترل سقف بودجه که یکی از عوامل موثر در مهار تورم است، انجام شود.
به گزارش ندای قم، محمدباقر قالیباف، در جلسه شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در خصوص موضوع اصلاح ساختار بودجه و اقدامات مجلس دراینباره به عنوان یکی از عوامل کنترل تورم، بیان داشت: مجلس یازدهم برای نخستین بار فرایند بررسی لایحه بودجه را از یک مرحلهای تغییرداد و دو مرحلهای کرد تا با تصویب دو مرحله ای لایحه بودجه، اقدامات جدیتر و موثرتری برای کنترل سقف بودجه که یکی از عوامل موثر در مهار تورم است، انجام شود و امیدواریم با اجرای دقیق این فرایند، نتایج آن در بودجه ریزیهای آینده انشاءالله به تدریج آشکار شود.
رییس مجلس همچنین با اشاره به وجود تورم در کشور گفت: ممکن است با اقدامات کوتاه مدت یا میان مدت نتوانیم قیمت ۴۵۰ قلم کالایی که تورم براساس آن ها محاسبه می شود را به میزان مطلوب کنترل کنیم اما معتقدم که قادریم در یک برنامه ریزی دقیق با یک طرح مدون، قیمت حدود ۱۳ کالای اساسی و اصلی زندگی مردم که بخش مهمی از نیازهای هر فردی است، را به نحوی کنترل کنیم که مردم مطمئن باشند قیمت این کالاها هر سال فقط و فقط به اندازه میزان افزایش حقوق و دستمزدشان افزایش مییابد.
وی در ادامه با اشاره به برخی تخریب ها درباره لایحه عفاف و حجاب به اقدامات مجلس در گنجاندن بخش های فرهنگی و ایجابی به این لایحه پرداخت و افزود: با شنیدن انتقادات و پیشنهادات و مطالبات جمع زیادی از نخبگان و صاحب نظران این موضوع از طیف ها و اقشار مختلف لایحه ای تدوین شد که پس از بررسی اولیه توسط شورای نگهبان و طرح برخی ابهامات، اکنون این ابهامات در کمیسیون برطرف شده و این لایحه به زودی برای بررسی مجدد به شورای نگهبان ارجاع میشود.
وی همچنین با اشاره به گلایه یکی از اعضای شورای عالی جامعه مدرسین از آئین نامه اجرایی قانون واردات خودرو تاکید کرد: ما وظیفه داریم در مجلس قانون خوب و اجرایی بنویسیم و البته توجه کنیم که وظیفه اجرا با مجلس نیست، به عنوان نمونه در ماجرای قانون مصوب مجلس برای واردات خودرو که در این جلسه به آن اشاره شد، انتظار این بود که آییننامه اجرایی آن به نحوی نوشته شود که مشکلی از مردم حل شود و گلایه ای که مطرح میکنید، گلایه مردم، کارشناسان و نمایندگان مجلس نیز هست.
وی درباره عملکرد مجلس در حوزه مسکن نیز گفت: مجلس یازدهم در بخش های مختلف مرتبط با مسکن از جمله تعیین تکلیف خانههای خالی و ساخت مسکن قوانین مهمی مصوب و برای اجرا ابلاغ کرده است، همچنین در موضوع اجارهبها نیز طرحی در فرایند قانونگذاری است و معتقدیم با اجرای این قوانین میتوانیم شاهد عرضه مسکن و کنترل بازار باشیم.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به روزهای پایانی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس گفت: در این زمینه دولت ومجلس با هم افزایی و همراهی کار را پیش بردند تا انشاءالله شاهد تدوین یک سند توسعه مبتنی بر ظرفیتهای کشور برای حل مشکلات و پیشرفت ایران عزیز باشیم.
وی همچنین با اشاره به اقدامات دولت در حوزه بهداشت و درمان از موضوع کنترل همهگیری کرونا در کشور به عنوان یک دستاورد مهم یادکرد و گفت: در شرایطی که روزانه حدود ۷۵۰ نفر از مردم عزیز ایران قربانی کرونا میشدند دولت طی حدود سه ماه این شرایط بحرانی را کنترل و با اقداماتی که انجام داد، تعداد قربانیان کرونا به کمتر از ۱۰ نفر رسید که حقیقتا جای تقدیر دارد.
قالیباف با بیان توجه جدی صورت گرفته به مقوله خانواده به عنوان رکن اصلی جامعه در برنامه هفتم توسعه و نیز قانون حمایت از خانواده، افزود: در قانون حمایت از خانواده مصوبات خوبی انجام شد که برخی از آن اجرا شده و تاثیر آن نیز قابل مشاهده است. همچنین تلاش دولت و مجلس این بوده که در بخشهای مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و خانواده محور باشد و در هر حوزه ای، تقویت سبد خانواده مورد توجه قرار گیرد.
همچنین در ابتدای این جلسه، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن تبریک هفته بسیج، ابراز داشت: رشادتهای بسیجیان در دوران دفاع مقدس کاملاً مشهود بود و امروز هم که به ظاهر جنگی وجود ندارد، بسیج و بسیجیان در کنار مردم به خدمت گذاری مشغول هستند.
وی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی عنوان داشت: حوادثی که امروز در غزه میگذرد، از کشتار کودکان گرفته تا بمباران بیمارستانها و نسل کشی بیسابقه یا کم سابقهای که در حال وقوع است را تسلیت عرض میکنم.
امام جمعه قم خطاب به رییس مجلس تصریح کرد: یکی از دغدغههای مجلس باید بهبود وضعیت معیشت مردم باشد و مجلس از هماکنون هرچه در توان دارد در این خصوص انجام دهد. مردم منتظر یک اقدام اعجاب جدی از جانب شما هستند.
در این جلسه، اعضای شورای عالی جامعه مدرسین نیز به بیان نقطه نظرات، دیدگاهها، ابهامات، سؤالات و مطالبات خود پرداختند.