
همزمان با روز تکریم امامزادگان، آیین بزرگداشت امامزاده احمد بن قاسم و افتتاح شبستان امام صادق(ع) در این بقعه متبرکه روز شنبه با حضور مسوولان ملی و استانی در قم برگزار شد.
به گزارش ندای قم ،استاندار قم دراین مراسم بر ضرورت تجهیز بقاع متبرکه به امکانات خدماتی مانند محل اسکان و رفاه زائران تأکید کرد و گفت: حتی فضاهای کوچک در این حوزه میتوانند پاسخگوی بخش قابل توجهی از نیازهای زائران باشند
اکبر بهنامجو،از احداث اردوگاه دانشآموزی جدید در نزدیکی روستای فردو خبر داد و تاکید کرد که این طرح به همت ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان به زودی وارد فاز اجرایی خواهد شد.
وی افزود :علاوه بر این اردوگاه دانشآموزی ، طرحهای مشابهی نیز توسط نهادهایی مانند سپاه، آموزش و پرورش و کمیته امداد در حال پیگیری و اجرا است.
وی یادآور شد: اردوگاه جدید در نزدیکی روستای فردو با مساحتی ۲۰ هکتار، فضایی مناسب برای برگزاری برنامههای آموزشی و تفریحی برای دانشآموزان استان فراهم خواهد کرد.
لزوم ایجاد فضاهای رفاهی در مجاورت بقاع متبرکه
وی ادامه داد: توسعه اینگونه طرحها در کنار فعالیتهای فرهنگی و معنوی، نقش مهمی در رشد و شکوفایی نسل جوان ایفا میکند.
استاندار قم در ادامه با اشاره به نقش امامزادگان استان در عرصه فرهنگی و معنوی، اظهار کرد که قم به عنوان قطب فرهنگی کشور نیازمند توجه ویژه به این آثار مذهبی است.
وی بر لزوم ایجاد فضاهای خدماتی مانند اسکان و سایر امکانات در کنار بقعه امامزادگان تأکید کرد و افزود: این فضاها حتی در ابعاد کوچک، میتوانند نیازهای بزرگی را برطرف کنند.
وی همچنین خاطرنشان کرد که در حال حاضر در استان قم بقعه حدود ۱۶۰ امامزاده وجود دارد که باید بهطور مستمر معرفی و مورد رسیدگی قرار گیرند.
بهنام جو گفت: قم بهعنوان یک قطب فرهنگی نیازمند ارتقاء زیرساختهای خدماتی و رفاهی است تا علاوه بر جذب زائران و گردشگران، فرصتهای مناسبی برای آموزش و پرورش نسل آینده فراهم شود.
استاندار قم در پایان ضمن اشاره به برنامههای در دست اقدام، ابراز امیدواری کرد که با توجه به پیگیریهای مستمر نهادهای مختلف، شاهد توسعه و رشد روزافزون طرحهای فرهنگی و خدماتی در استان باشیم.
برای ساخت شبستان 7میلیارد تومان هزینه شدهاست
مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم در این آیین، اظهار کرد: شبستان جدید امام صادق(ع) این بقعه با زیربنای ۵۰۰ متر مربع و با بهرهگیری از معماری اصیل ایرانی و اسلامی طی سه سال احداث و برای اجرای آن هفت میلیارد تومان هزینه شدهاست.
حجت الاسلام عباس اسکندری افزود: تمامی این هزینه از محل نذورات مردمی تأمین و در ساخت آن از جدیدترین سامانههای گرمایشی و سرمایشی استفاده شده این فضا با رویکردی درخور شأن زائران و بهرهمندان از خدمات فرهنگی تجهیز شدهاست.
وی با اشاره به رویکرد اقتصادی اداره بقاع متبرکه گفت: برای تامین هزینههای جاری بقاع امامزادگان، بخشی از نذورات و درآمدهای مردمی در طرحهای مختلف سرمایهگذاری میشود تا این اماکن مقدس بدون نیاز به بودجههای دولتی اداره شوند.
وی با تاکید بر شفافیت در این فرآیند ادامه داد: بقاع متبرکه در طرحهایی سرمایهگذاری میکنند که گاه حتی برخی صاحبان سرمایه تمایلی به ورود به آن ندارند، اما این اقدامات با بازدهی مشخص، پشتوانهای برای اجرای برنامههای فرهنگی و خدماتی در بقاع فراهم میکند.
اسکندری با انتقاد از وضعیت نامناسب محوطه بقعه امامزاده احمد بن قاسم(ع) خاطرنشان کرد: این فضا نیازمند ساماندهی اساسی است، بخشی از زمینهای این بقعه در جریان توسعه معابر شهری بدون پرداخت معوض به خیابان تبدیل شد که نسبت به آن گلایهمند هستیم.