اجتماعیویژه

سهم استان قم از آب سد کوچری به روال قبل بازگشت

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم :

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه کاهش 45 درصدی سهم آب استان از محل سد کوچری سبب شد تا کیفیت آب قم در فصل تابستان کاهش یابد، گفت: با رایزنی‌های انجام‌شده سهم قم از سد کوچری به روال سابق برگشته است.

به گزارش ندای قم به نقل از روابط عمومی شهرداری قم ، حسن بختیاری در پنجاه و ششمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم در سالن جلسات شهید باکری این شورا، اظهار داشت: کاهش بارندگی طی سال آبی سال گذشته، بر مشکلات ذاتی و اقلیمی کشور افزوده و این معضل در قم نیز کاملاً ملموس بود، ولی بااین‌وجود فصل تابستان به نحو قابل قبولی مدیریت شد.

وی با بیان اینکه کاهش ۴۵ درصدی سهم آب استان از محل سد کوچری سبب شد تا کیفیت آب قم در فصل تابستان کاهش یابد، ابراز کرد: با رایزنی‌های انجام‌شده سهم قم از سد کوچری به روال سابق برگشته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم عنوان کرد: به خاطر عدم تکمیل شبکه آب‌رسانی قم، کیفیت آب در برخی مناطق در مقایسه با مناطق دیگر متفاوت بود.

وی با تأکید بر اینکه ۵۷ درصد از آب موردنیاز قم از سد کوچری، ۱۸ درصد سد ۱۵ خرداد و ۱۸ درصد از طریق چاه‌ها تأمین می‌شود که کیفیت آب چاه‌ها اصلاً مطلوب نیست، یادآور شد: تابستان امسال ۶۸ میلیون مترمکعب آب موردنیاز مردم قم از این سه طریق تأمین‌شده است.

بختیاری با تأکید بر اینکه آب قم ازنظر سلامت در وضعیت مطلوبی قرار دارد، تصریح کرد: تابستان امسال شاهد کاهش ۳ درصدی در مصرف آب بودیم که فرهنگ‌سازی و کاهش دما از عوامل مهم آن بوده است.

وی با بیان اینکه در حوزه آبیاری فضای سبز با آب غیرشرب اقدامات خوبی انجام‌شده ولی همچنان نیاز به جداسازی آب شرب از فضای سبز احساس می‌شود، اذعان کرد: ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر طول شبکه آب قم است که ۲۰۰ کیلومتر از آن فرسوده است، همچنین از هزار و ۷۰ کیلومتر شبکه فاضلاب نیز ۳۰۰ کیلومتر فرسوده و ناکارآمد است.

جمعیت تحت پوشش فاضلاب قم حدود ۴۱ درصد است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم خاطرنشان کرد: جمعیت تحت پوشش فاضلاب قم حدود ۴۱ درصد است و این در شرایطی بوده که متوسط جهانی شبکه فاضلاب ۶۸ درصد است.

وی با اشاره به اینکه روزانه ۱۲۰ هزار مترمکعب آب در قم تسویه می‌شود، اظهار داشت: قم با داشتن هزار و ۷۰ کیلومتر خط فاضلاب، نیازمند احداث هزار و ۴۵ کیلومتر خط جدید است.

بختیاری با بیان اینکه بیشترین شبکه فاضلاب در غرب قم اجراشده است، خاطرنشان کرد: در مناطق یک، دو و شش شاهد مشکلات زیست‌محیطی ناشی از رهاسازی فاضلاب هستیم و کمترین شبکه فاضلاب در منطقه شرق به اجرا درآمده است.

وی با تأکید بر اینکه ۲۴۱ هزار واحد با جمعیت تحت پوشش ۱۳۱ هزار نفر شبکه فاضلاب احداث‌شده در قم را شامل می‌شود، افزود: محلات مدرس شمالی، شهرک فاطمیه، شیخ‌آباد و علی‌آباد سعدگان، ۱۵ خرداد، انسجام و روبه روی بوستان علوی از مهم‌ترین مناطقی بوده که شبکه فاضلاب بسیار اندکی در آن‌ها اجراشده است.

تکمیل ظرفیت فاضلاب پردیسان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم اضافه کرد: ظرفیت اتصال منطقه ۲۰۰ هزار نفری پردیسان به شبکه فاضلاب تکمیل‌شده و درصورتی‌که فکری به حال شبکه جدید فاضلاب در سایت ۵۶۰ نشود، عملاً امکان اسکان در طرح نهضت ملی مسکن فراهم نخواهد بود و در این راستا هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان جهت توسعه و تکمیل فاضلاب پردیسان موردنیاز است.

وی با اشاره به اینکه درآمدهای آبفای قم از محل تبصره سه، ۷۹ میلیارد تومان بوده درحالی‌که هزینه کرد این شرکت حدود دو برابر این رقم است، عنوان کرد: حق مردم قم از سرچشمه‌های رود دز تأمین نمی‌شود، درحالی‌که این طرح از ابتدا به نام قم بوده است.

قم عقب‌ماندگی متراکمی در حوزه فاضلاب دارد

عضو شورای اسلامی شهر قم  نیز در این نشست  با بیان اینکه برای جبران عقب‌ماندگی قم در حوزه فاضلاب، چاره‌ای جز استفاده از منابع ملی وجود ندارد، گفت: قم عقب‌ماندگی متراکمی در حوزه فاضلاب دارد.

محسن محرری اظهار داشت: قرارگیری قم در بین سه شهر با کمترین میزان توسعه شبکه فاضلاب، نشان از عقب‌ماندگی این شهر از متوسط کشوری است.

عضو شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان کرد: شهرداری قم تا پایان سال ۱۴۰۱ با مشارکت شهروندان ۱۰۰ میلیارد تومان به توسعه شبکه فاضلاب کمک خواهد کرد.

وی با اشاره به مشکل فاضلاب در برخی مناطق قم، یادآور شد: برای جبران عقب‌ماندگی قم در حوزه فاضلاب، چاره‌ای جز استفاده از منابع ملی وجود ندارد.

محرری با تأکید دوباره بر عقب‌ماندگی متراکم قم در حوزه فاضلاب ابراز کرد: در کنار اجرای خطوط اصلی، اجرای خطوط فرعی هم باید به‌صورت همزمان اجرا شود.

انتقال آب از سرچشمه‌ها دز، به نام قم و به کام دیگران شده است

عضو شورای اسلامی شهر قم نیز در این نشست  گفت: انتقال آب از سرچشمه‌های رود دز در عمل به نام قم و به کام دیگران شده است.

مجید اخوان د اظهار داشت: شرایط کم‌آبی، تأمین منابع آبی و وضعیت فاضلاب در قم جای کار بیشتری دارد

وی با بیان اینکه انتقال آب از سرچشمه‌های رود دز در عمل به نام قم و به کام دیگران شده است، تصریح کرد: هم‌اکنون کیفیت آب به‌شدت مورد انتقاد است.

عضو شورای اسلامی شهر قم گفت: آب انتقالی از سرچشمه‌های رود دز که به نام قم کلید خورده بود، در طول شبکه انتقال شهرهای دیگر مصرف می‌شود و تضییع بزرگی در حق شهروندان است.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/vo3u

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا