
ندای قم / گزارش / روح اله کرمانی ،بیستوهفتمین جشنواره خیرین مدرسهساز استان قم پیش از ظهرروزپنجشنبه دهم اردیبهشت ماه با حضور جمعی از مسئولان ملی و استانی ، حجت الاسلام ذوالنوری نماینده قم و جمعی ازخیرین نیکاندیش همراه با تجلیل از خیرین که در طول سال 1403 با اهدای زمین و یا مشارکت درساخت مدرسه در نهضت توسعه عدالت آموزشی همراه بوده اند ، در مسجد امام علی بن موسیالرضا (ع) مجتمع آموزشی تربیتی شهید مهدی هندویان برگزار شد.
خیّرین، قشر امیدآفرین و حیاتبخش جامعه بشریتاند
وزیر آموزش و پرورش در ارتباط صوتی با این جشنواره اظهار کرد: خیّرین، قشر امیدآفرین و حیاتبخش جامعه بشریتاند.
علیرضا کاظمی اظهارداشت: انشاءالله نیمه نخست سال جاری به یاری خدا و باتوجهبه اعلام «نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با مشارکت مردم» از سوی رئیس محترم جمهور، برای نظام تعلیموتربیت پر خیروبرکت باشد.
همچنین سخنگوی دولت نیز در ارتباط صوتی با محل برگزاری این همایش با تقدیر از کوششهای خیرین بویژه خیرین مدرسهساز تصریح کرد: علاقهمند بودم در جمع شما حاضر باشم که متأسفانه این توفیق حاصل نشد.فاطمه مهاجرانی همچنین ابراز امیدواری کرد همه خیّرین عزیز همچنان در همه عرصهها منشأ خیروبرکت باشند.
مسئولان باید بسترساز حضور بهتر خیرین در صحنه باشند
استاندار قم، نیز دراین جشنواره جشنواره خیرین مدرسهساز را کلاس درسی برای همه مسئولان و مردم خواند و تصریح کرد: خوشبختانه توافق هایی با وزارت راه و شهرسازی برای حل مشکل کمبود زمین آموزشی در قم انجام شده است.
اکبر بهنامجو اظهارداشت : باید گفت حضور در اینگونه جلسات جزو عمر انسان محسوب نمیشود.وی همچنین این نشست را نشستی برای توسعه استان ارزیابی کرد و گفت: خیرین مدرسهساز لذتی بینهایت را تجربه میکنند؛ چراکه اقدام خیر آنان مصداق صدقه جاریه است.استاندار قم با تصریح بر این که مسئولان استان باید بسترساز حضور بهتر خیرین در صحنه باشند خاطرنشان کرد: ما همه تلاش خود را در این عرصه راهبردی به کار خواهیم گرفت.
بهنامجو همچنین با ابراز خرسندی از موافقت وزارت راه و شهرسازی برای استفاده از زمینهای 48 هکتاری استان در مسیر رفع مشکل کمبود زمین آموزشی در قم عنوان کرد: این توافق در مسیر رفع مشکل کمبود زمین با کاربری آموزشی در برخی مناطق شهر و استان راهگشا خواهد بود.
عملیات اجرایی ساخت ۲۰ مدرسه آغاز شده است
وی به نیاز جدی استان به فضاهای آموزشی و کمبود ۲۷۱ مدرسه اشاره کرد و افزود: خیران تاکنون ساخت ۱۰۰ مدرسه را تعهد کردهاند که عملیات اجرایی ۲۰ مدرسه آغاز شده و بزودی به ۶۰ مدرسه خواهد رسید.
استاندار تأکید کرد: دولت نیز در کنار خیران است تا زیرساختهایی همچون آب، برق و گاز را برای مدارس در حال احداث فراهم کند.
الحاق ۱۰۰ هکتار زمین آموزشی به منطقه پردیسان
نماینده قم درمجلس شورای اسلامی نیز دراین جشنواره از اخذ مجوّز الحاق ۱۰۰ هکتار زمین به پردیسان قم برای حل مُعضل کمبود زمین با کاربری آموزشی در قم خبر داد.حجت الاسلام و المسلمین مجتبی ذوالنوری اظهارداشت:باید اذعان داشت که کار خیر خیّرین عزیز مدرسهساز، با دستان زحمتکش کارگران عزیز به ثمر می نشیند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی همچنین روز معلم را به همه معلمان سختکوش و فرهیخته تبریک گفت.وی در ادامه با تقدیر از همه خیرین مدرسه ساز تأکید کرد: برخی از این خیّرین به عنوان پدران و مادران شهدا، عملا جهاد با جان و مال را به معنای حقیقی محقق کرده اند.
حاج ابوالفضل هندویان نخ تسبیح خیّرین مدرسه ساز
ذوالنوری همچنین از کوشش های پایان ناپذیر حاج ابوالفضل هندویان تقدیر به عنوان یک خیّر نمونه مدرسه ساز و نخ تسبیح خیّرین مدرسه ساز در کشور تشکر کرد و افزود: همه می بینیم که امکانات این مجتمع آموزشی و تربیتی حتی از برخی مجتمع های آموزش عالی نیز بیشتر است.
ضروت توجه به نوسازی مدارس فرسوده
وی سپس به معضل کمبود زمین با کاربری آموزشی در قم پرداخت و خاطر نشان کرد: حدود 330 هکتار از بافت مرکزی قم به عنوان بافت فرسوده، نیازمند تعمیر و بازسازی است و از این رو، توجه به ساخت مدارس نوساز نیز در آن ضروری خواهد بود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: خوشبختانه پیگیری های چند ساله از وزارت راه و شهرسازی به ثمر نشست و مجوز الحاق 100 هکتار زمین به پردیسان قم اخذ شد تا عملا این 100 هکتار زمینِ در اختیار آموزش و پرورش استان، برای حل معضل کمبود زمین آموزشی در هر نقطه از استان مورد استفاده قرار گیرد.
ذوالنوری همچنین تصریح کرد: وضعیت فعلی سرانه آموزشی در قم، زیبنده دیار کریمه اهل بیت (س) نیست که البته امیدواریم با همت مسئولان و خیّران، به سمت وضعیت مطلوب به پیش برویم.
تأسیس فضاهای آموزشی و ورزشی در پردیسان در اولویت باشد
امامجمعه پردیسان نیز دراین جشنواره به اهمیت ماه ذیقعده در مسیر دعا و خودسازی توجه داد و با اشاره به اهمیت جایگاه علم و دانش و حکمت در روایات خاطرنشان کرد: باید گفت هر که به علم منتسب شده، ارزش گرفته است.
حجتالاسلام و المسلمین محمدرضا حامدی سپس به بازخوانی برخی روایات در این موضوع پرداخت و گفت: بر اساس یکی از این روایات، هر آن چه در روی زمین موجود است، برای معلمان استغفار میکنند.
وی در ادامه افزود: بر اساس یکی دیگر از روایات ما، مدارس بهعنوان محل علمآموزی، محل رفتوآمد ملائکه و فرشتگان است.
امامجمعه پردیسان قم همچنین نیاز به تأسیس فضاهای آموزشی و ورزشی بیشتر را در این منطقه از استان قم یادآور شد و از همه خیرین و مسئولان و خیرین خواست تا در این زمینه پیشگام باشند.
خیرین مدرسهساز انسانساز هستند
سرپرست اداره کل آموزشوپرورش استان نیز در این همایش با گرامیداشت دهه کرامت عنوان کرد: خوشبختانه بیست و هفتمین جشنواره خیرین مدرسهساز استان قم در مدرسهای برگزار میشود که خود از نمادهای موفق مدرسهسازی توسط خیرین است.
سید مصطفی حسینی فاضل همچنین اضافه کرد: این مدرسه همچنین به نام مقدس یک شهید یعنی شهید مهدی هندویان نامگذاری شده که این نامگذاری نیز قطعاً منشأ برکت و رحمت است.
وی مدرسه را فضایی برای بسط فرهنگ اسلامی ایرانی خواند و گفت: باید گفت خیرین مدرسهساز، فقط آجر روی آجر نمیگذارند؛ بلکه انسانساز هم هستند.
همچنین در این مراسم حُسنا مرتضایی بهعنوان دانشآموز دبستان خیّرساز شهید مهدی هندویان و زهرا علیخانی بهعنوان دانشآموز مدرسه خیّرساز مسعودیان به اجرای دکلمه پرداختند؛ اجرای گروه سرود دانشآموزی ساقی کوثراز دیگر برنامه های این همایش بود، ضمن اینکه در این مراسم از نرم افزار مدرسه سازان نیز رونمایی شد. تجلیل از خیرین که در طول سال 1403 با اهدای زمین و یا مشارکت درساخت مدرسه در نهضت توسعه عدالت آموزشی همراه بوده اندو همچنین از دو خبرنگار به نام های روح اله کرمانی و عباس اصفهانیان بعنوان حامیان رسانه ای خیرین تجلیل بعمل آمد.
لازم به ذکراست :علیرضا راشکی معاون برنامهریزی و توسعه مشارکتهای سازمان نوسازی مدارس کشور و خدیجه نیزاری رئیس ستاد بانوان خیّر مدرسهساز کشورنیز دراین مراسم حضور داشتند.