یک ضارب مسلح با حضور در مقابل کاخ دادگستری تهران اقدام به تیراندازی کرد و قاضی مقیسه و حجتالاسلام رازینی از قضات دیوان عالی کل کشور را به شهادت رساند.
به گزارش ندای قم ،مرکز رسانه قوهقضاییه اعلام کرد: صبح روز شنبه فرد مسلحی نفوذی در دیوان عالی کشور در اقدامی برنامهریزی شده اقدام به ترور دو قاضی شجاع و پرسابقه در مبارزه با جرایم علیه امنیت ملی، جواسیس و تروریزم کرد.
حجت الاسلام رازینی رئیس شعبه ۳۹ و حجت الاسلام والمسلمین مقیسه رئیس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور بودند. در پی این اقدام تروریستی، دو قاضی خدوم – انقلابی و قاطع در برابر مخلان امنیت مردم به شهادت رسیدند.
براساس تحقیقات اولیه، فرد مورد اشاره نه پروندهای در دیوان عالی کشور داشته و نه از مراجعین به شعب دیوان بوده است. بلافاصله پس از اقدام تروریستی صورت گرفته برای دستگیری فرد مسلح اقدام میشود که وی به سرعت اقدام به خودکشی میکند.
در حال حاضر تحقیقات برای شناسایی و دستگیری عقبه این اقدام تروریستی آغاز شده است.
قاضی محمد مقیسه که بود و چه پروندههای مهمی را بررسی کرد؟
محمد مقیسه، قاضی معروف پروندههای امنیتی و رئیس شعبه ۵۳ دادگاه انقلاب بود. وی متولد ۱۳۳۵ بوده و از اوایل انقلاب در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد و در سال ۶۴ به عنوان ناظر زندان قزل حصار منصوب شد و پس از آن دادیار و ناظر زندان رجاییشهر کرج شد. قاضی مقیسه بیش از ۳۰ سال سابقه حضور در دادگاه انقلاب داشته و در محاکمه متهمان سیاسی و اقتصادی بسیاری نقش داشت.
وی در طول ۸ سال دفاع مقدس، سابقه حضور در مناطق عملیاتی جبههها را نیز در کارنامه دارد.
پرونده رهبران بهایی، برخی اغتشاشگران سال ۸۸ از جمله پروندههایی هستند که مقیسه مسئول رسیدگی به آن بودهاست. پرونده ابوالفضل قدیانی و مصطفی تاجزاده در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست مقیسه رسیدگی شدهاست. مقیسه هم چنین، مهدی هاشمی، فرزند مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی (رئیس سابق مجمع تشخیص مصحلت نظام) را به صورت غیر علنی در دادگاه انقلاب در سال ۲۰۱۴ میلادی محاکمه کرده بود.
قاضی مقیسه هم چنین در سال ۱۳۹۶، رئیس دادگاه رسیدگی به اتهامات پرونده موسوم به فساد بزرگ نفتی بود که پای بابک زنجانی را به این دادگاه کشاند.رسیدگی به پرونده موسوم به شاخهای اینستاگرامی نیز به ریاست قاضی مقیسه انجام شده بود.
قاضی مقیسه در سالهای اخیر در بسیاری از پروندههای مهم امنیتی حکم صادر کرده است که از آن جمله میتوان به پرونده نسرین ستوده اشاره کرد. همچنین در هفتههای اخیر صدور حکم ۱۰ سال حبس برای مدیر آپارات از سوی قاضی مقیسه، انعکاس گستردهای در رسانهها داشت.
قاضی مقیسه در فهرست تحریمهای دولت ایالات متحده آمریکا هم قرار گرفته بود.
حجت الاسلام والمسلمین رازینی که بود؟
حجت الاسلام والمسلمین رازینی متولد ۱۳۳۲ در رزن همدان، رئیس شعبه ۳۹ دادگاه انقلاب بود.وی در سال ۱۳۶۰ قاضی دادگاه انقلاب تهران و پس از ورود منافقین به فاز مسلحانه مأمور بررسی پروندههای آنان در خراسان شد.
در سال ۱۳۶۳ علی رازینی در دادستانی تهران جایگزین اسدالله لاجوردی شد. او سپس رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح شد. در سال ۱۳۶۶ امام خمینی او را به عنوان حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت و در سال ۱۳۶۷ هم به عنوان رئیس دادگاههای ویژه رسیدگی به تخلفات مربوط به جنگ تحمیلی منصوب کرد.
علی رازینی در دوره دوم ریاست محمد یزدی بر قوه قضائیه، دادستان تهران و در دوره دوم ریاست محمود هاشمی شاهرودی رئیس دیوان عدالت اداری بود. او بعدها معاون حقوقی و توسعه قضائی قوه قضائیه ایران شد.
رازینی در سال ۷۷ نیز ترور شده اما جان سالم به در برده بود. وی در آن زمان رئیس دادگستری تهران بود، شب ۱۸ ماه رمضان هنگام خروج از محل کارش با نصب بمب آهن ربایی به خودروی حامل وی توسط موتورسواران مورد سوءقصد قرار گرفت و مجروح شد.
هشدار قوه قضائیه در مورد اخبار جعلی و کذب
مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد: در پی شهادت دو تن از قضات برجسته و انقلابی دستگاه قضا، حجت الاسلام و السملمین رازینی و مقیسه، اطلاعات و اخبار جعلی و کذب در کانالها و صفحات مجازی در حال انتشار است که همگی آنها فاقد سندیت و اعتبار است.
گزارش و روایت اولیه مرتبط با حادثه تروریستی امروز که به شهادت دو قاضی عالیرتبه دستگاه قضائی انجامید، توسط مرکز رسانه قوه قضائیه منتشر شده است و مابقی اطلاعات و اخبار منتشره جعلی و عاری از صحت و اعتبار هستند.
تشریح جزئیات حادثه تروریستی از سوی سخنگوی قوه قضائیه
– سخنگوی قوه قضاییه با تشریح جزئیات حادثه تروریستی شهادت ۲قاضی برجسته دیوان عالی کشور گفت: بررسیهای کامل برای شناسایی و دستگیری مرتبطان این حادثه، آغاز شده و امیدواریم به سرعت بتوانیم نتایج پیگیریهای خود را به آگاهی مردم برسانیم.
اصغر جهانگیر روز شنبه در تشریح حادثه تروریستی که منجر به شهادت ۲ تن از قضات دیوان عالی کشور ، افزود: صبح روزشنبه حوالی ساعت ۱۰ تا ۱۰:۴۵ دقیقه، فردی مسلح به سلاح کمری در دیوان عالی کشور وارد اتاق ۲ تن از قضات با سابقه و شجاع قوه قضاییه شد که این ۲ تن شهیدان حجت الاسلام والمسلمین علی رازینی و حجت الاسلام والمسلمین محمد مقیسه بودند.
به گفته او، این ۲ قاضی به دلیل مسئولیت های مهمی که در قوه قضاییه از سالهای گذشته تاکنون داشتند و منشاء خدمات شایانی بوده و پرونده های مهمی را در رابطه با مسائل امنیتی رسیدگی کرده بودند و همواره مورد بغض و کینه دشمنان نظام و اسلام بودند تا جایی که حجت السلام رازینی در سال ۱۳۷۷ نیز یکبار مورد سوء قصد توسط جریانات نفاق قرار گرفته و به درجه جانبازی نائل شد.
سخنگوی قوه قضاییه اضافه کرد: این شخصیتها حاصل یک عمر تلاش صادقانه خود را با شهادت امروز دریافت کردند و قوه قضاییه اعلام می کند که ما مصممتر از قبل به وظیفه خود در برابر تامین امنیت مردم و نظام اسلامی کوشاتر از قبل هستیم و قضات شریفی که به طور شبانه روزی برای امنیت مردم تلاش می کنند، با این حوادث قوی تر از گذشته راه مبارزه با جریان های نفاق را دنبال خواهند کرد.
آغاز بررسیها برای شناسایی و دستگیری مرتبطان
جهانگیر ادامه داد: در سال اخیر اقدامات گستردهای را قوه قضاییه برای شناسایی عوامل و عناصر وابسته به جریانات صهیونیستی و نفاق بودند از جمله جواسیس و گروهک های تروریستی را در دستورکار قرار داد که نمونه آن محاکمه جریان های نفاق و عوامل نفوذی آنان بود.
به گفته او، نتیجه این اقدامات دستگاه قضا خشم و کینه دشمنان را به دنبال داشته و نتیجه آن به شهادت رساندن دو تن از قضات شریف و بزرگوار دیوان عالی کشور بوده است.
جهانگیر با بیان اینکه یکی از محافظین شعبه نیز در این جریان مجروح شد، تاکید کرد: چون فرد مسلح بلافاصله از شعبه خارج شد و در حال فرار خودکشی کرد، اکنون نمی توانیم اطلاعات جدید ارائه کنیم اما پس از بررسی سوابق فرد ضارب به اطلاع ملت ایران خواهیم رساند.
تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دادگستری و دیوانعالی
همچنین مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد: در پی حادثه تروریستی امروز که منجر به شهادت ۲ تن از قضات برجسته دستگاه قضائی حجت الاسلاموالمسلمین آقایان رازینی و مقیسه شد، برخی روایتها و اخبار جعلی و کذب در حال انتشار است که همه آنها از اساس فاقد سندیت و اعتبار هستند.
در همین راستا، در برخی کانالهای خبری، شایعه شده چند تن از کارکنان کاخ دادگستری و دیوان عالی کشور به دستور دادستان بازداشت شدهاند که این ادعا از اساس کذب و بیپایه است.
رییس قوه قضاییه: شهیدان رازینی و مقیسه از خدمتگزاران حقیقی مردم بودند
رییس قوه قضاییه گفت: شهیدان رازینی و مقیسه حقیقتاً از مؤمنان راستین به انقلاب اسلامی و مکتب امامین انقلاب و از خدمتگزاران حقیقی مردم بودند.
متن پیام حجتالاسلام محسنی اژهای در این باره به شرح زیر است:شهادت دو تن از قضات برجسته، انقلابی و مجاهد دستگاه قضا حججاسلام آقایان علی رازینی و محمد مقیسه در اقدام تروریستی روز شنبه، همه خادمان نظام جمهوری اسلامی در عدلیه را عزادار و سوگوار نمود.
این دو شهید عدلیه طی سالیان دراز خدمت در دستگاه قضا، پیوسته در خط مقدم تحقق عدالت و استیفای حقوق مظلومین از ظالمان و فاجران و تبهکاران بودند و لحظهای در محاکمه و مجازات تروریست ها ، جاسوسان، قاتلان مردم و تهدیدکنندگان امنیت شهروندان، دچار سستی و فترت نشدند. این دو قاضی شهید، در مقام قضا و احیای حقوق مردم، قاطعیت، شجاعت و صراحت داشتند و همین امر، ناکثان و منافقان را ناخوش میآمد.
شهیدان رازینی و مقیسه حقیقتاً از مؤمنان راستین به انقلاب اسلامی و مکتب امامین انقلاب و از خدمتگزاران حقیقی مردم بودند؛ آنان بواسطه احکام قاطعشان در قبال تروریستهایی که دستانشان آغشته به خون پاک مردم ایران بود، همواره مورد حقد و کینه دشمنان بودند.
بدون تردید، شهادت بهترین و برترین عاقبت و اجر بزرگی است که از ناحیه خداوند علیم نصیب آقایان رازینی و مقیسه شد؛ خداوند ارواح مطهر این دو شهید دستگاه قضا را با اولیاء خود محشور گرداند.
اینجانب شهادت این دو قاضی انقلابی و مخلص را به خانوادهی گرامی، دوستان و همکاران محترم در دستگاه قضا و به همهی ملت عزیز ایران تبریک و تسلیت عرض میکنم.
دستور رئیسجمهور :
معرفی آمران و عاملان ترور ۲ قاضی شهید در اسرع وقت
رئیس شورای عالی امنیت ملی در پیامی ضمن تسلیت شهادت حجج اسلام علی رازینی و محمد مقیسه از قضات برجسته دیوان عالی کشور، تاکید کرد: نیروهای امنیتی و انتظامی در اسرع وقت نسبت به معرفی آمران و عاملان این جنایت اقدام کنند.
مسعود پزشکیان در پیامی ضمن تسلیت شهادت حجج اسلام علی رازینی و محمد مقیسه در پی اقدام تروریستی ناجوانمردانه و غیرانسانی صبح امروز تصریح کرد: بیشک راه و مسیر روشن این قضات پرتلاش و باسابقه دیوان عالی کشور که همه عمر خود را وقف تحقق مقابله با جرایم گوناگون علیه امنیت ملی و دفاع از حقوق ملت کردند، با قوت تداوم خواهد یافت و خللی در روند اجرای عدالت در کشور ایجاد نخواهد شد.
قالیباف: نهادهای امنیتی ابعاد حادثه تروریستی را بررسی کنند
رئیس مجلس با تسلیت شهادت دو قاضی دیوان عالی کشور بر لزوم بررسی دقیق ابعاد حادثه توسط نهادهای امنیتی و انتظامی و کمیسیونهای قضایی و حقوقی و امنیت ملی مجلس تاکید کرد.
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس در پیامی با تسلیت شهادت علی رازینی و محمد مقیسه دو قاضی دیوان عالی کشور بر لزوم بررسی دقیق ابعاد این حادثه تروریستی توسط نهادهای امنیتی و انتظامی و کمیسیونهای قضایی و حقوقی و امنیت ملی مجلس تاکید کرد.
اعلام اهداف پیدا و پنهان این اقدام تروریستی خواسته همگانی
معاون اول رئیس جمهور در پیامی شهادت دو نفر از قضات برجسته دیوان عالی کشور را تسلیت گفت.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور در پیامی ضمن محکومیت حادثه تروریستی در دیوان عالی کشور تاکید کرد: شناسایی عوامل پشت پرده این سوء قصد در کمترین زمان ممکن توسط نهادهای امنیتی و اطلاع رسانی دقیق در خصوص اهداف پیدا و پنهان این اقدام تروریستی خواسته همگان از جمله دولت وفاق ملی است.
دستیاررئیسجمهور: هوشمندی همگانی، توطئهها را خنثی میکند
دستیار اجتماعی رئیسجمهور در واکنش به حادثه تروریستی در ساختمان دیوان عالی کشور، نوشت: هوشمندی همگانی، این توطئهها را در ادامه روند همدلی ایرانیان خنثی میکند.
«علی ربیعی» در واکنش به حادثه تروریستی صبح امروز شنبه ۲۹ دی ماه ۱۴۰۳ و شهادت ۲ قاضی خدوم و انقلابی دیوان عالی کشور، در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: هروقت روزنهای از امید و گشایش برای حل مسائل پدیدار میشود، بدخواهان ایران با خشونت و بهطور هدفمند و منافقانه اقدام به ترور با عملیات خونین همانند آنچه که امروز با ترور در قوه قضاییه اتفاق افتاد، میکنند.
ربیعی افزود: مردم ایران همواره تنفر خود را از این تروریستهای وابسته ابراز کردهاند.
دستیار اجتماعی رئیسجمهور تاکید کرد: هوشمندی همگانی، این توطئهها را در ادامه روند همدلی ایرانیان خنثی میکند.
لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/qchy