مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری قم گفت: تا آب پایدار برای فضای سبز تأمین نشود هیچ بوستانی در قم ساخته نخواهد شد.
به گزارش ندای قم،شهر قم یکی از شهرهای مرکزی ایران است و به دلیل ماهیت خشک بودن بخش مرکزی کشور، مدیریت منابع آب در این مناطق امری بسیارمهم و حیاتی است.
اما در سالهای اخیر با توجه به علاقه و طبع خاص شهرسازی در قم با مدیریت شهرداری بوستان های گسترده و جنگل کاری های گسترده در اطراف قم آغاز شده است که این امر اعتراضاتی را نیز در پی داشته است.
رسیدن قم به مقام سوم کشور از حیث سرانه نسبی فضای سبز یکی از افتخارات مدیریت شهری در قم بوده است ولی در همین حال بسیاری از کارشناس محیط زیست و منابع آب قم، با هشدار جدی نسبت به خطرات جدی استحصال بیش از حد آب از شهر کم آبی مثل قم برای افزایش بوستان ها و فضای سبز شهری، این امر را ناشی از یک دیدگاه سلیقه ای و مغایر با منافع حال و آینده قم می دانند.
در این حال امروز ۲۳ آبان ماه ابراهیم ملکی در گفتوگو با خبرنگاران، با اشاره به شفافیت بودجه مصوب شهرداری قم اظهار کرد: تمام این بودجه و هزینه کرد آن منتشرشده و به اطلاع مردم میرسد، چراکه درآمدهای شهرداری از راههای مختلفی ازجمله عوارض، بهای خدمات، جرائم کمیسیون ماده ۱۰۰، نوسازی و … است.
وی موضوعات مطرحشده در خصوص استفاده از پساب و لزوم احداث فضای سبز باتوجه به مشکلات کمآبی را مدنظر قرار داد و مطرح کرد: در بحث فضای سبز در سطح کشور قانون هوای پاک را داریم که باید در طول سال درصد مشخصی احداث فضای سبز داشته باشیم.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری قم با بیان اینکه در این راستا موضوعات زیستمحیطی مطرح است، عنوان کرد: در موضوع استفاده از پساب میتوانیم پارکهای جنگلی و حاشیه شهر را با پساب آبیاری کنیم.
وی با اشاره به اینکه ۴.۵ میلیون مترمکعب از پساب به آبیاری فضای سبز تخصیص پیدا کرده است، ابراز کرد: در همین راستا نیز تصفیهخانه ثانوی احداث و راهاندازی شده است که در نتیجه آب تصفیهخانه بهطور مجدد تصفیه خواهد شد و در تمام پارکهای حاشیهای مورد استفاده قرار میگیرد.
ملکی با تأکید بر اینکه برای آب پایدار باید در این مسیر حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: بهطور مثال تمام بوستان ۴۰۰ هکتاری ثامن از طریق پساب آبیاری میشود.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری قم اضافه کرد: در شهر قم ۳۷۴ پارک با مساحتهای اندک داریم که بخشی از آنها با آب شرب آبیاری میشوند که البته هرساله تعداد این پارکها کاهش پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه برخی از چاههای سطح شهر برای آبیاری فضای سبز باید در اختیار شهرداری قرار بگیرند، تصریح کرد: برخی از چاهها ازنظر کیفیت، وضعیت مناسبی برای شرب ندارند، ولی میتوان از آنها برای آبیاری استفاده کرد.
ملکی خاطرنشان کرد: استان قم تنها استانی بوده که برای تمامی شهرستانهای خود مطالعات جامع جداسازی آب شرب از آب خالص را انجام داده است.
وی با بیان اینکه گونه شناسی گیاهی نیز انجامشده است، یادآور شد: در همین راستا رویکردها اصلاحشده و بهطور مثال چمنکاری سطح شهر که ۱۵ هکتار بوده کاهش پیدا کرده است.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری قم با اشاره به اینکه باید آب جایگزین تأمین شود، اضافه کرد: نمیتوانیم آب را قطع و فضای سبز را نابود کنیم درنتیجه باید آب جایگزین برای فضای سبز تأمین شود.
ملکی با بیان اینکه در حال حاضر توسعه فضای سبز و بوستان را کاهش دادهایم، ابراز کرد: تا آب پایدار برای فضای سبز تأمین نشود هیچ بوستانی در قم ساخته نخواهد شد.