مدیرکل محیطزیست استان قم با اشاره به تصویب طرح جامع دریاچه نمک، گفت: این طرح با امضای ۱۰ عضو کابینه دولت تصویب و تمامی جوانب احیای این میراث طبیعی در آن دیده شده است.
به گزارش ندای قم، محمدحسین بازگیر در گفت وگویی ادامه داد: در سفر سال ۱۴۰۰ رییس جمهوری به قم مصوبات امیدوارکنندهای دررابطهبا دریاچه نمک گرفته شده که اجراییشدن آنها میتواند وضعیت این دریاچه را سامان ببخشد.
وی تشکیل کارگروه ساماندهی دریاچه نمک را از مصوبات مهم سفر دور نخست ریاستجمهوری به قم نام برد و گفت: طرح جامع دریاچه نمک در سطح ملی تصویب و وظایف و ماموریت دستگاههای مختلف در آن تعریف شدهاست.
مدیرکل محیطزیست استان قم با اشاره به اهمیت حفاظت از دریاچه نمک، عنوان کرد: اگر دریاچه نمک آسیب ببیند بحران و چالش ریزگرد در بخش فلات مرکزی ایران، تشدید خواهد شد.
بازگیر با بیان اینکه مدیریت متمرکز دریاچه نمک در هر سه استان قم، سمنان و اصفهان در اختیار قم است، افزود: برخی حفاریهای معدنی جهت بهرهبرداری از نمک در این دریاچه سبب آسیب به محیطزیست استان شده است.
وی با اشاره به مجوز برداشت نمک از این دریاچه توسط وزارت صمت در سال ۸۴ تصریح کرد: حفر ترانشه و زهکش در این دریاچه جهت برداشت شورآبه توسط بهرهبردار، بههیچعنوان مورد تأیید سازمان محیطزیست نبوده و تأکید داریم جهت جلوگیری از تخریب تالاب و گسترش کانونهای گردوغبار، این وضعیت باید به شرایط گذشته بازگردد.
دریاچه نمک در ناحیه شرقی قم و در حدفاصل استانهای قم، سمنان و اصفهان قرارگرفته و بزرگترین دریاچه فصلی و فراشور کشور میباشد که حدود ۲۰۰ هزار هکتار وسعت داشته و یکسوم آن در محدوده جغرافیایی قم قرار گرفته است.