مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان قم از تصویب استفاده از آرد کامل در نانواییها با هدف حفظ سلامت عمومی و ارتقا کیفیت نان خبر داد.
به گزارش ندای قم ،سعید محمدی در قرارگاه نان کامل فرمانداری قم از تصویب کاهش سبوس گیری انواع نان در نانواییهای استان خبر داد و گفت: دامنه سبوس گیری در نان بربری در حال حاضر ۱۸ تا ۲۱ درصد است که به ۱۸ درصد کاهش مییابد، سبوسگیری نان لواش و تافتون نیز از ۱۸ درصد به ۱۵ درصد و نان سنگک هم از ۱۲ درصد به ۱۰ درصد کاهش مییابد.
وی با اشاره به اینکه این مصوبه با همکاری اتحادیه نانواییهای قم و ۵ واحد تولید کننده آرد اتخاذ شده است، گفت: کارخانهها از تولید آرد کامل استقبال میکنند و خطوط تولید این نوع آرد به بهره برداری رسیده و در حال دریافت مجوزهای لازم برای توزیع آرد کامل در بین نانوایها هستند.
محمدی با اشاره به اینکه در بین مردم هم فرهنگ مصرف نان با آرد کامل وجود دارد، گفت: تیرگی نان نشان از کیفیت بد نان نیست بلکه نان سبوس دار نشان از کیفیت مطلوب نان است.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان قم با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۵ واحد نانوایی قم اقدام به عرضه نان با سبوس کامل میکنند، گفت: به مرور زمان هرچه استقبال عمومی از نان سبوس دار افزایش یابد این نوع پخت نان نیز در بین نانواییهای شهر افزایش خواهد یافت.
وی در خصوص علت استقبال کم نانواییها به این نوع آرد، افزود: نگرانی نانواییها از این است که این نوع نان پخت شود و مورد استقبال مردم قرار نگیرد.
محمدهادی سماواتی، مدیر کل استاندارد استان قم هم با اشاره به نمونه گیریهای انجام شده از ۱۲ نانوایی در مناطق مختلف شهر و ۵ کارخانه تولید آرد قم در خصوص میزان سبوس آرد، گفت: بر اساس نمونه گیریهای انجام شده در مهر ماه درصد سبوس گیری نان سنگک بین ۱۰ تا ۱۱ درصد رسیده است که این درصد در سالهای گذشته حدود ۲۰ درصد بوده است.
وی افزود: بر اساس نمونه گیری صورت گرفته در نان لواش و تافتون درصد سبوس گیری ۲۰ درصد است و برای نان بربری ۲۱ درصد که بر اساس استانداردها نان لواش و تافتون باید بین ۱۲ تا ۱۸ درصد و نان بربری هم بین ۱۸ تا ۲۱ درصد باشد.
سماواتی با تاکید بر اینکه مردم برای سلامت خود باید نان کامل یا درصد سبوس گیری کم را از نانواییها مطالبه کنند، افزود: نوع پخت نان در نانواییها را در خواست مردم تعیین میکند و با توجه به تاثیر نان با سبوس کامل در سلامت مردم این نوع نان باید بیشتر در سبد غذایی مردم قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه ذهنیتی در بین مردم وجود دارد که نان هرچه سفیدتر باشد از کیفیت و سلامت بیشتری برخوردار است، افزود: باید مردم بدانند که نان تیره و سبوس دار از کیفیت بالاتری برخوردار است و هر چه مردم بیشتر از نان تیره استقبال کنند اقبال تولید کنندگان آرد و نانواها از این نوع آرد افزایش خواهد یافت.
بر اساس اعلام اداره غله و خدمات بازرگانی استان قم ۸۵۶ واحد نانوایی در استان قم فعال هستند.