اجتماعی

برنامه ۵ ساله بازآفرینی شهری قم تدوین می شود

استاندار قم:

استاندار قم با تاکید بر حوزه بازآفرینی شهری برنامه هفتم توسعه، گفت: برنامه ۵ ساله بازآفرینی شهری با استفاده از همه ظرفیت های استان تدوین می شود.
به گزارش ندای قم ،جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان قم به ریاست اکبر بهنام جو و با حضور محمد آئینی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت باز آفرینی شهری ایران در سالن جلسات امام جواد (ع) استانداری برگزار شد.
بهنام جو در این جلسه با اشاره به اهمیت احیاء بافت های فرسوده در استان، افزود: با هم افزایی همه بخش ها و تعامل دستگاه های ذیربط مسائل و موانع پیش رو را برطرف می کنیم.
استاندار قم برش استانی برنامه هفتم توسعه در حوزه بازآفرینی شهری را مورد توجه قرار داد و گفت: باید برنامه ریزی کنیم تا با تلاش شبانه روزی دستگاه های اجرایی، و استفاده از ظرفیت هایی چون خیرین و خودیاری مردم، جدول برنامه ۵ ساله بازآفرینی شهری قم تهیه و اجرایی شود.
وی همچنین با تاکید بر لزوم بهره مندی از تجربه استان های موفق در این عرصه، ادامه داد: با هماهنگی با این استان ها و دعوت نمایندگانی برای حضور در جلسات ستاد بازآفرینی شهری قم، از تجربیات و راهکارهای عملیاتی شده در استان های دیگر استفاده خواهیم کرد.
قم شاهد دوره درخشان بازآفرینی شهری است
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: با اقداماتی که اعضای ستاد بازآفرینی استان انجام داده‌اند، قم شاهد دوره درخشانی در بازآفرینی شهری است.
محمد آیینی به اقدامات انجام شده در قم اشاره کرد و گفت: شهر قم با اقدامات صورت گرفته از در موضوع بازآفرینی شهری در وضعیت مناسبی قرار دارد.
وی افزود: بازسازی قبرستان نو، توسعه فضا‌های مذهبی، به ویژه امام زاده موسی مبرقع(ع) که در دهه فجر بخشی از آن به بهره برداری می‌رسد و فاز پنجم طرح عمار یاسر از طرح‌های در دست اجراست که بسیار ارزشمند است.
آئینی رشد صدور پروانه‌های نوسازی در بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی استان را قابل توجه عنوان کرد و افزود: در خصوص بافت تاریخی صحبت‌هایی مطرح شد، که با اجرای طرح تشویقی که شورای عالی مصوب کرده است، به زودی گره گشایی صورت می‌گیرد.
معاون وزیر تصریح کرد: اعتقاد بر این است که نوسازی بافت فرسوده می‌تواند بخشی از نیاز‌های حوزه مسکن را تامین کند و در استان قم دوره جدیدی در این بخش آغاز می‌شود.
بافت‌های تاریخی به چرخه‌ی شهری برگردنده می شوند
آیینی در پاسخ به این سوال که اختلافات راه و شهرسازی، شهرداری و میراث فرهنگی در بافت تاریخی چه خواهد شد، گفت: این تنها مشکل قم نیست و در سایر استان‌ها هم مطرح است، اما مصوبات اخیر شورای عالی شهرسازی و معماری کشور نگاه گره گشا داشته است و قرار است این مناطق به بهترین بخش شهر‌ها تبدیل شود.
وی بسته تشویقی را یکی از راهکار‌ها عنوان کرد و افزود: در این بسته شهرداری‌ها ساختار خود را برای اقدامات گسترده‌تر در بافت تاریخی ارتقا می‌دهند، از طرف دیگر هزینه‌های زندگی را برای ساکنان این مناطق کاهش دهند و تعیین مشوق برای سرمایه‌گذاری در این بخش دیده شده تا این بافت‌ها به چرخه‌ی شهری برگردند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: مشوق‌های ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاری در بافت تاریخی در نظر گرفته شد که معافیت از مالیات تا ده سال یکی از این مشوق هاست، لذا از همه سرمایه‌گذاران دعوت می‌شود در این بخش که شامل چهار هزار هکتار در شهر قم است، سرمایه‌گذاری کنند.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/m51h

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا