
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: اراضی پیرامون دریاچه نمک قم با قطع حقابهها و خشکسالی مستمر به کانون فعال گرد و غبار تبدیل شدهاند.
به گزارش ندای قم ،سیده مریم محمدی در بازدید از دریاچه نمک و حوضه آبریز این تالاب به همراه دادستان قم و معاون قضایی و حقوق عامه دادستان با بیان اینکه دریاچه نمک و دیگر تالابهای استان قم به دلیل قرار گرفتن در انتهای حوضه آبریز، دارای اکوسیستم حساس و شکنندهای هستند افزود: اراضی پیرامون این دریاچه با قطع حقابه ها، خشکسالی مستمر و برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی، به کانون فعال گرد و غبار تبدیل شدهاند.
وی با اشاره به قانون حفاظت، احیاء و مدیریت تالابهای کشور، تخریب غیرقابل جبران تالابها را ممنوع دانست و گفت: واحد صنعتی بهره بردار بر خلاف ضوابط زیست محیطی اقدام به حفر ترانشه در دریاچه و برداشت شورابه کرده که مغایر با قوانین زیست محیطی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم افزود: با پیگیریهای اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم و همکاری سازمان بازرسی و دستگاه قضا، اسناد رسمی ۵ تالاب استان قم به نام سازمان حفاظت میحط زیست کشور صادر شده است.
دادستان قم هم در این بازدید، تخریبها و آسیبهای ناشی از فعالیتهای صنعتی و معدنی در این دریاچه را مورد پایش قرار داد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن غریب بر ضرورت رسیدگی به این موضوع در سریعترین زمان و جلوگیری از هرگونه دست اندازی و فعالیت غیراصولی در دریاچه نمک که منجر به گسترش کانونهای گرد و غبار میشود، تأکید کرد.