رییس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان قم توصیه ها و هشدار های برای مراقبت بیشتر والدین از فرزندان در فضای مجازی بیان نمودند.
سرهنگ فرازپور درگفت و گو با ندای قم اظهارداشت: با هدف افزایش آگاهی خانوادهها و دانش آموزان از آسیبهای فضای مجازی، ارتقا نقش مدارس،جامعه و سکوهای محتوایی درایمنی کودکان پلیس فتا استان قم هم زمان با سایر استانها سالانه با مشارکت نهادها و سازمانهای همکار پنجمین دوره پویش کودکان سایبری بر مبنای افزایش دانش سایبری با استفاده از اقدامات میدانی و نرم افزاری جهت آگاه سازی والدین و فرزندان از ۲۴ الی ۳۰ آذرماه برگزارنمود.
وی هدف اصلی این پویش را افزايش آگاهي خانوادهها و دانش آموزان در خصوص آسيب های فضاي مجازي، ارتقا نقش مدارس، جامعه و سکوهای محتوايی در ايمنی کودکان دانست بیان داشت :اهداف فرعی این پویش افزايش آگاهی خانواده برای کاهش شکاف ديجيتال با فرزندان ،افزايش نقش مدارس در ارتقاء سواد فضای مجازی کودکان ،افزايش حساسيت اجتماعي نسبت به کودکان در فضای مجازی،افزايش ايمنی سايبری کودکان در سکوهای فضاي مجازی و افزايش مسئوليت پذيری سازمان های مربوطه در امنيت کودکان در فضای مجازی بود.
سرهنگ فراز پور اضافه کرد:برگزاری نمايشگاه، ميز خدمت، مسابقه نقاشی، مسابقه کتابخواني، نشست و هم انديشی و اجراي کارگاه های آموزشي به صورت حضوری و آنلاين (وبينار) و … استفاده از تبليغات محيطی نظير پخش بروشور،تراکت و بهره برداری از فضاهای تبليغات شهری در اختيار شهرداری ها نظير نصب بنر، پوستر و استند و … از دیگر نامه های این پویش بود.
وی دربخش دیگری از این گفت گو با تاکید براینکه والدین باید ایمنی کودکان در فضای مجازی را جدی بگیرید تاکیدکرد:کودکان به سادگی میتوانند در فضای مجازی مورد تهدید، تعرض و آسیب قرار گیرند. از این رو،والدین با محدود کردن خود در استفاده از فضای مجازی، الگوی خوبی برای فرزندان باشند.
رییس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان قم درادامه توصیه ها و هشدارهای برای والدین داشت که به شرح زیر می باشد:حتما بر روی تمام دستگاههای خود، اپلیکیشن مدیریت رمز عبور نصب کنید،از نرمافزار و سیستمعاملهای بهروز استفاده کنید ،حتما روی تمام دستگاهها نرمافزار آنتیویروس نصب کنید،از نرم افزار فیلتر محتوای نامناسب استفاده کنید.
گفتگوهای آنلاین درون بازی چه خطراتی دارد ؟
وی ادامه داد: آیا می دانید گفتگوهای آنلاین درون بازی چه خطراتی دارد؟ مراقب باشید! مجرمان سایبری با هویتهای جعلی در بازیهای آنلاین حضور پیدا میکنند تا کودکان و نوجوانان را فریب دهند والدین عزیز، برای حفظ امنیت فرزندان خود سن مناسب بازیها را بررسی کنید. ارتباطات آنلاین فرزندانتان را زیر نظر داشته باشید.درباره خطرات گفتگوهای آنلاین آگاهشان کنید. امنیت فرزندان شما، اولویت ماست. با هم هوشیار باشیم!
راهکارهای فرزندپروی درعصردیجیتال
سرهنگ فرازپوردربخش دیگری از سخنان خود به راهکارهای فرزندپروی درعصردیجیتال اشاره کرد و گفت :برقراری رابطه عاطفی عمیق: ارتباط موثر و فعال با فرزندان در محیط خانه باعث تقویت پیوند عاطفی میشود. کنترل و نظارت بر فعالیتها: پیگیری فعالیتهای آنلاین فرزندان مهم است تا از خطرات احتمالی جلوگیری کنیم. افزایش دانش سایبری :آموزش مفاهیم سایبری به اعضای خانواده برای حفاظت از امنیت آنلاین ضروری است. تقویت خود کنترلی: مأنوس کردن فرزندان با مفاهیم معنوی و اخلاقی به تشویق خود کنترلی کمک میکند.
راهکارهای ایمن سازی فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان
وی با بیان اینکه اصول والدگری در فضای مجازی واقعاً مهم هستند به راهکارهای ایمن سازی فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت : برقراری و حفظ رابطه عاطفی عمیق و موثر با فرزندان در خانه ،نظارت بر فعالین فرزندادن در فضای مجازی ، یادگیری تنظیمات حفظ حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی وعدم ارسال مطالب خصوصی و خانوادگی در فضای مجازی
واعتبارسنجی و بررسی مطالب قبل از اشتراک گذاری همراهی والدین با فرزندان مهترین راهکار ها در این زمینه می باشد.
وی درپایان با اشاره به اینکه بازی های مدیریت شده در فضای مجازی خوب است ولی نه تا صبح گفت : اعتیاد به بازیهای آنلاین میتواند تأثیرات منفی زیادی روی زندگی افراد بگذارد، از افت تحصیلی و مشکلات جسمی گرفته تا آسیبهای روانی. برای داشتن زندگی متعادل، باید زمان بازی را مدیریت کرد و به فعالیتهای دیگر زندگی نیز توجه کنید. بازیها باید به عنوان تفریحی سالم در زندگی شما باشند، نه چیزی که کنترل زندگیتان را از دستتان بگیرد.
لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/8qwz