اجتماعیویژه

افتتاح مدرسه هوشمند شهید هندویان

با حضور وزیر آموزش و پرورش در قم انجام شد؛

سیزدهمین واحد آموزشی خیرساز شهید هندویان، روز سه شنبه طی مراسمی با حضور وزیر آموزش‌وپرورش به بهره‌برداری رسید.
به گزارش ندای قم، مراسم افتتاح و بهره‌برداری از سیزدهمین واحد آموزشی شهید هندویان قم و ۱۹ مدرسه خیر ساز دیگر به صورت ویدئو کنفرانس با حضور علی رضا کاظمی وزیر آموزش‌وپرورش، استاندار قم و شماری از مسئولین و خیرین مدرسه ساز برگزار شد.
وزیر آموزش و پرورش: جبران کمبود مدارس قم طی ۲ سال امکان پذیر است
وزیر آموزش‌وپرورش در این مراسم با اشاره به ظرفیت بالای خیرین در احداث فضاهای آموزشی، گفت: کمبود مدرسه و فضاهای آموزشی استان قم با مشارکت خیرین مدرسه‌ساز و همراهی دولت در یک بازه زمانی ۲ساله امکان‌پذیر است.
علیرضا کاظمی طی سخنانی اظهارداشت: کمبود مدرسه در استان قم با همراهی مشترک بین وزارت آموزش‌وپرورش و خیرین مدرسه‌ساز طی ۲ سال آینده، بر طرف خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به نقش مهم خیرین مدرسه‌ساز در توسعه فضاهای آموزشی، بیان کرد: خیرین علاوه بر احداث مراکز آموزشی به ساخت فرهنگی کشور کمک کرده و پیام‌های ارزشی را به اقشار مختلف جامعه منتقل می‌کنند.
وزیر آموزش‌وپرورش، غفلت در نظام تعلیم‌وتربیت را عامل مشکلات اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و غیره یاد کرد و گفت: انسان عالم و دانا، جامعه توسعه‌یافته و پیشرفته را می‌سازد؛ بنابراین ریشه تمامی موفقیت و شکست‌ها را باید در آموزش‌وپرورش جستجو کنیم.
کاظمی با بیان اینکه آموزش‌وپرورش امروز در کانون توجه خیرین و مسئولان قرار دارد، افزود: تمامی کشورهای دنیا امروز به این نتیجه رسیده‌اند که برای عبور از بحران‌ها، چاره‌ای جز سرمایه‌گذاری در آموزش‌وپرورش نیست.
فرهنگ غلط “مصرف‌گرایی” درمدارس اصلاح کنیم
وزیر با تاکید بر اینکه اگر فرهنگ غلط “مصرف‌گرایی” را در سطح مدارس اصلاح کنیم، بخش زیادی از چالش‌های کشور مدیریت می‌شود، گفت: آموزش‌وپرورش و معلمان امروز با انبوهی از مشکلات دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ اما با این‌ وجود از هیچ تلاشی برای تربیت نسل مومن و اخلاق‌مدار دریغ نمی‌کنند.
کاظمی با بیان اینکه احداث زیر ساخت‌های به‌روز و شایسته؛ مانند نمازخانه، اتاق بهداشت، آزمایشگاه و کتابخانه در احداث مدارس جدید مورد نظر است، تصریح کرد: فرهنگ احترام به پدر و مادر و معلم و بزرگ‌ترها از نکات تربیتی است که در طراحی مدارس و محتواهای آموزشی باید موردنظر باشد.
استاندار تاکید کرد؛
جبران کمبود فضاهای آموزشی با همراهی خیرین، امکان پذیراست
استاندار قم نیز دراین مراسم با اشاره به عقب ماندگی این استان در توسعه فضاهای آموزشی، گفت: قم با کمبود ۲۷۷ مدرسه روبروست که جبران آن جز با همراهی خیرین، امکان پذیر نیست.
اکبر بهنام جو اظهار داشت: کمبود فضاهای آموزشی در این استان در قالب همکاری مشترک دولت و خیرین، برطرف خواهد شد.وی ادامه داد: براساس توافقنامه‌های انجام شده با خیرین مدرسه ساز، ۱۰۰ مدرسه از مجموع کمبود ۲۷۶ مدرسه در قم، توسط خیرین احداث خواهند شد.
بهنام جو بیان کرد: وزارت آموزش و پرورش و دولت نیز نسبت به احداث فضاهای آموزشی و جبران کمبود مدرسه در این استان، اهتمام ویژه‌ای دارند.وی ابراز امیدواری کرد که با برنامه ریزی‌های انجام شده و اختصاص زمین از سوی شهرداری قم و اداره‌کل راه و شهرسازی، تا چهار سال آینده، بخش مهمی از کمبود مدرسه در این استان مدیریت شود.
بهنام جو در ادامه با اشاره به اهمیت مساله تربیت در مدارس، عنوان کرد: در بخش تربیتی آموزش و پرورش، سندی با توجه به مسائل اجتماعی توسط مسوولان و مدیران در حال تدوین است.
افتخار آفرینی دانش آموزان قمی با وجود کمبود زیرساخت ها
مدیرکل آموزش‌وپرورش استان قم نیز در این مراسم گفت : قم طی سال های اخیر، افتخارات پرتکراری در رشته‌های علوم‌انسانی، معارف و علوم‌تجربی به دست آورده است.
علی رضا رحیمی اضافه کرد: دانش‌آموزان این استان به‌رغم کمبودهای شدید زیرساخت‌های آموزشی طی سال های گذشته، مدال جهانی فیزیک، طلای آسیایی فیزیک، طلای جهانی کشتی، مدال‌های رنگارنگ قرآنی و غیره را در مسابقات بین‌المللی کسب کرده‌اند.
وی در ادامه گفت: جامعه فرهنگی استان قم ماهیانه افزون بر ۹ میلیارد تومان جهت رسیدگی و رفع مشکلات ایتام قم کمک نقدی می‌کنند.
مدیرکل آموزش‌وپرورش قم همچنین گفت: سال گذشته هشت هزار دانش‌آموز قم به اردوی راهیان نور اعزام شدند و امسال نیز ۱۰ هزار دانش‌آموز در حال اعزام هستند که تاکنون حدود پنج هزار نفر از دختران اعزام شدند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته به همت دانش‌آموزان این استان حدود سه هزار و ۵۰۰ یادواره شهدا در سطح مدارس قم برگزار شد.
شهردار قم:
خیران مدرسه‌ساز سرمایه‌های ارزشمندی برای جامعه هستند
شهردار قم نیز دراین مراسم خیران مدرسه‌ساز را سرمایه‌های عظیم و ارزشمندی برای جامعه دانست و گفت: باید همواره ظرفیت آن‌ها مورد توجه قرار داشته باشد.
سیدمرتضی سقائیان‌نژاد اظهار کرد: در خصوص این مدرسه و این مراسم سه مطلب مهم وجود دارد که باید مدنظر همگان قرار گیرد، ابتدا اینکه یک خیر از اموال خود صرف نظر می‌کند تا در بخش‌های دیگر جامعه و برای افراد دیگر هزینه کند و این بسیار ارزشمند است.
وی افزود: خیران بدانند که این سرمایه که برایشان ایجاد شده است تا به خاطر دیگران مصرف شود و از آن بگذرند، خود یک سرمایه عظیم است. درواقع این یک نعمت است که خداوند در جان و دل این عزیزان قرار داده که خیری چنین بزرگ را انجام دهند و این سرمایه در جایی هزینه می‌شود که زیربنای همه مسائل کشور یعنی آموزش و پرورش و تربیت است.
شهردار قم تاکید کرد: در بخش سوم باید قدر و منزلت این عزیزان دانسته شود، اگر این قدر دانسته شد، حق مطلب ادا شده است.
سقائیان‌نژاد عنوان کرد: باید از سرمایه‌هایی همچون این عزیزان حفظ و حراست کرد، شهید مطهری می‌گوید کسی صاحب رشد است که بتواند از سرمایه‌هایی که در اختیار دارد حفظ و حراست کند.
وی ادامه داد: خیران از سرمایه‌های بزرگ خودشان می‌گذرند و از آن در این مسیر استفاده می‌کنند، دیگران نیز باید از این سرمایه ارزشمند حفظ و حراست کنند.
امضا تفاهم نامه 800 میلیارد تومانی برای ساخت مدرسه
همچنین تفاهم نامه 800 میلیارد تومانی برای احداث مدارس ومجتمع های هوشمند در قم سیزدهمین واحد آموزشی خیرساز شهید هندویان قم با حضور وزیر آموزش و پرورش و خیرین مدرسه ساز کشور به امضا رسید.
حاج ابوالفضل هندویان خیر مدرسه ساز قمی با اشاره به بهره برداری سیزدهمین مدرسه بنام شهید مهدی هندویان، در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: فرهنگ مدرسه سازی به یک نذر فرهنگی در خانواده ما تبدیل شده که ارثیه ای از پدر مرحوم بنده است.
وی با اشاره به حل مشکل چندین ساله بین آموزش و پرورش و شهرداری قم در زمینه مدرسه سازی، خاطرنشان کرد: با تعامل سازنده شهرداری مقرر شد تا زمین هایی در داخل شهر به آموزش و پرورش اختصاص یابد تا نهضت مدرسه سازی در استان قم با جدیت پیگیری شود.
خیر مدرسه ساز با اشاره به کمبود ۲۷۶ مدرسه در استان قم، تصریح کرد: با مشارکت فعال خیرین و حمایت استاندار قم ساخت ۱۰۰مدرسه بعهده خیرین بوده که تا امروز ۱۸مدرسه در مرحله تفاهم نامه و احداث قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه ما به دولت اعلام کردیم که هر قطعه زمینی که به خیرین تحویل داده شود یک مدرسه احداث خواهد شد، تصریح کرد: نوزدهمین مدرسه مقرر شد توسط وزیر آموزش و پرورش احداث شود تا نام آقای کاظمی نیز به لیست خیرین مدرسه ساز اضافه شود.
هندویان افزود:بیستیمین مدرسه نیز توسط شهردار قم دکتر سقائیان نژاد در قم احداث خواهد شد که مراسم کلنگ زنی آن هفته آینده برگزار خواهد شد و طی مدت زمان مشخص احداث و به بهره برداری خواهد رسید.
هندویان با اشاره به انعقاد تفاهم نامه مشارکت 800میلیارد تومانی توسط آقای قربانی خیر مدرسه ساز، اظهار کرد: مقرر شد در روستای بیدهند، شهرستان های کهک و قم مجموعه های آموزشی با مشارکت این خیر مدرسه ساز احداث و یک فرهنگسرا و مجتمع بزرگ نیز در صورت تامین زمین در قم احداث شود.
ویژگی های سیزدهمین واحد آموزشی شهید هندویان
این خیر بنام کشوری در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگی های سیزدهمین واحد آموزشی شهید هندویان در قم اشاره کرد و گفت :تمامی کلاس‌ها و فضاهای مدرسه هوشمند شهید مهدی هندویان شهرک قدس ، مجهز به تجهیزات الکترونیک ارائه مباحث درسی و ویدئو پروژکتور بوده و در این مجموعه آموزشی سیستم جامع کنترلی دوربین مدار بسته تعبیه شده است.
هندویان اضافه کرد :این پروژه در زمینی به مساحت یک هزار و ۷۹۷ متر مربع و با مجموع زیربنای ساختمانی ۲ هزار و ۲۵۳ متر مربع در سه طبقه و در قالب ۱۲ کلاس درس ، ۱۳ اتاق اداری و جنبی ، چهار کارگاه و آزمایشگاه، نمازخانه ای به مساحت ۲۲۵ متر مربع، ساختمان نگهبانی، ساختمان سرویس بهداشتی و سرایداری، یک هزار و ۱۱۸ متر مربع محوطه سازی، ۱۱۱ متر طول دیوار محوطه و حدود ۱۰۰ متر مربع فضای تجاری جهت در آمد زایی برای مدرسه بر اساس آخرین استانداردها و ضوابط فنی روز طراحی و اجرا شده است.
شهرداری قم بدون حاشیه در حال حل مشکلات شهراست
عضو جامعه خیرین مدرسه ساز کشوردر بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سید مرتضی سقائیان نژاد شهردار قم، در طول سالهای اخیر این شهر را متحول کرده است گفت: شهرداری قم بدون حاشیه در حال حل مشکلات شهر است.
حاج ابوالفضل هندویان در آیین بهره برداری از مدرسه شهید هندویان در شهرک قدس با اشاره به تلاش های شهرداری قم برای برطرف کردن مشکلات شهر، گفت: دکتر سقائیان نژاد، شهردارکنونی قم را باید مهاتیر محمد قم نامگذاری کرد، مهاتیر محمد در تلاش بود مشکلات کشور مالزی را حل کند، دکتر سقائیان نژاد نیز بسیاری از مسائل قم را برطرف کرد. ایشان بدون حاشیه در حال آبادانی شهر است.
لازم به ذکراست این مدرسه مهرماه امسال قبل از بهره برداری رسمی در اختیار آموزش و پرورش استان قم و مورد استفاده دانش آموزان این منطقه قرارگرفت.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/h9cj

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا