اجتماعی

استاندار قم: اتاق فکر تشکل‌های مردمی قم راه‌اندازی شود

در نشست صمیمی با تشکل‌های مردمی مطرح شد؛

استاندار قم گفت: برای پیشبرد اهداف و اثرگذاری بیشتر تشکل‌های مردمی در این استان لازم است تا انجمن و اتاق فکر این تشکل‌ها تشکیل و برنامه‌های آنها رصد و پایش شود.

به گزارش ندای قم، سید محمد آقامیری روز چهارشنبه در نشست صمیمی با تشکل‌های مردم‌نهاد، بیان کرد: باید مجمع تشکل‌های مردمی در استان قم راه‌اندازی تا اهداف و برنامه‌های گروه‌های مردمی در قالب این مجامع با سرعت و قدرت بهتری دنبال شود.

وی ادامه داد: همچنین برای پیشبرد اهداف تشکل‌های مردمی قم لازم است تا اتاق فکر این تشکل‌ها تشکیل و برنامه‌های عملیاتی تشکل‌ها در قالب آنها رصد و پایش شود.

وی بیان کرد: اگر همه فعالیت و اقدامات تشکل‌های مردمی با هدف کار برای رضایت خدا، انجام بگیرد مشکلی در فعالیت گروه‌های مردمی به وجود نمی‌آید.

استاندار قم گفت: بخش مهمی از اقتدار و قدرت ملی و بین‌المللی امروز جمهوری اسلامی به‌خاطر سپردن امور به مردم بویژه تفکر بسیجی و میدان دادن به گروه‌های مختلف مردمی است.

وی محوریت روحیه جهادی در حل مشکلات عمومی کشور را مورد توجه قرار داد و گفت: محور اصلی سخنان دکتر پزشکیان رییس جمهوری اسلامی ایران، توجه به خدمت‌رسانی به مردم با پایبندی به روحیه جهادی است.

وی با اشاره به ادامه موازی‌ کاری در صدور مجوز و همچنین ارائه خدمات به جامعه هدف توسط تشکل‌های مردمی، یادآور شد: جلوگیری از موازی‌کاری و کارهای تکراری در انجام خدمات، مسأله مهمی است که باید مدیریت شود.

وی با اشاره به‌ضرورت ایجاد ارتباط بین تشکل‌های باهدف مشترک، خاطرنشان کرد: هنوز بسیاری از تشکل‌هایی که هدف مشترک دارند به‌خاطر عدم ارتباط با یکدیگر نمی‌توانند، اهداف خود را به‌درستی دنبال کنند.

استاندار قم ادامه داد: بسیاری از معضلات و مشکلات جاری استان با ورود حساب شده تشکل‌های مردمی قابل‌مدیریت است.

آقامیری با اشاره به اهمیت کاهش تصدی‌گری دولت، اضافه کرد: رسالت دولت دررابطه‌با تشکل‌های مردمی، تسهیلگری در ارائه خدمات است و توقع مشارکت کامل دولت در همه برنامه‌های تشکل‌های مردمی، انتظار نادرستی است.

آقامیری اظهار کرد: انجمن خیرین مسکن‌ساز استان قم هم اینک احداث ۱۰۲ واحد مسکونی را برعهده گرفته که بخشی از بار مسکن‌وار شدن اقشار ضعیف را عملاً بر دوش می‌کشد.

استان قم در حوزه اعتیاد و طلاق وضعیت مطلوبی ندارد

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری قم نیز در این نشست گفت: استان قم در حوزه‌های اعتیاد، ازدواج، فرزندآوری و طلاق وضعیت مطلوبی ندارد.

حجت‌الاسلام سید اسماعیل حسینی ادامه داد: نقش و تأثیرگذاری تشکل و موسسات مردم‌نهاد در پیشبرد سیاست‌گذاری‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی قابل‌ مقایسه با سایر شیوه‌های رایج نیست.

وی اضافه کرد: اهدافی که تشکل‌های مردمی به دنبال آن هستند جز آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی در تحقق مشارکت مردمی در ابعاد مختلف تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری است.

معاون فرهنگی اجتماعی و زیارت استانداری قم ادامه داد: هم اینک وضعیت استان در موضوع برخی از آسیب‌ها مانند اعتیاد، فرزندآوری، ازدواج و طلاق نامناسب است.

وی ادامه داد: انتظاری که امروز از تشکل‌های مردمی قم می‌رود ورود جدی و علمی به مسأله آسیب‌های اجتماعی است.

مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری قم نیز در ادامه، بیان کرد: هشت هزار و ۳۰۱ تشکل و مؤسسه مذهبی و مردم‌نهاد در سطح قم فعال است که نشان از توان و ظرفیت بالایی مردمی این استان است.

وی ادامه داد: فعالیت در زمینه کنترل و کاهش اعتیاد، تحکیم نظام خانواده و کاهش طلاق، ترویج سبک زندگی ایرانی‌اسلامی، آسیب‌های ناشی از زندگی در سکونتگاه‌های غیررسمی، ارتقا سلامت و روان اجتماعی، کنترل و کاهش آسیب‌های ناشی از فضای مجازی و محرومیت‌زدایی مهم‌ترین محورهای فعالیت تشکل‌های مردمی است.

حجت‌الاسلام محمد شعبانی از موسسه نیکوکاری اهل‌بیت وابسته به کمیته امداد نیز دراین نشست گفت: در کمیته امداد استان قم ۱۱۰ مرکز نیکوکاری فعال است که بیشتر آنها به‌صورت مسجد محور اقدامات خود را دنبال می‌کنند.

وی عنوان کرد: در سه ماه نخست امسال ۱۶۰ میلیارد تومان کمک مردمی توسط مراکز نیکوکاری استان قم جمع‌آوری شده که نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد رشد داشته است.

به گفته وی، مراکز نیکوکاری بخاطر دسترسی محلی به مردم با کمترین هزینه می‌توانند بیشترین تأثیرگذاری را در حوزه آسیب‌های اجتماعی داشته باشند.

هادی مرادی مدیرعامل موسسه حامیان راه زندگی وابسته به بهزیستی نیز گفت: قم در مجموع در مبحث اعتیاد و کودکان کار از وضعیت مطلوبی برخوردار است و شرایط آن نسبت به شهرهای دیگر بهتر است.

وی ادامه داد: برای مدیریت و کاهش آسیب‌های حوزه اعتیاد و کودکان کار لازم است تا دستگاه‌های دیگر در عرصه فرهنگ‌سازی و آگاهی‌بخشی ورود جدی داشته باشند.

به گفته وی، سال گذشته ۳۰۰ معتاد متجاهر در مؤسسه حامیان راه پذیرش و در حال گذراندن فرایند توانمندسازی هستند.

مهدی مهدوی نماینده یکی از کانون فرهنگی هنری مساجد قم نیز گفت: در حوزه خدمات اجتماعی نوجوانان در نقطه هدف تشکل‌های مردمی نیست که باید راهکاری دراین خصوص اندیشیده شود.

مسعود کریمیان مدیرعامل موسسه وارثان آینده روشن وابسته به اداره‌کل ورزش و جوانان قم نیز عنوان کرد: در سطح استان ۴۵۰ هزار جوان وجود دارد که ظرفیت بالایی برای انجام اقدامات فرهنگی و ورزشی ایجاد کرده است.

وی اضافه کرد: کمبود فضاهای فرهنگی و ورزشی در استان قم مهم‌ترین مشکل و چالش تشکل‌های مردم‌نهاد در برگزاری دوره‌های آموزشی است.

وی عنوان کرد: با ورود تشکل‌های مردم‌نهاد به حوزه آموزش اشتغال، هم اینک چند هزار جوان قمی در حال گذراندن دوره‌های اشتغال در رسته‌های مختلف هستند.

امیرحسین علیمردانی معاون جوانان جمعیت هلال‌احمر قم نیز بیان کرد: ایجاد سه پایگاه امداد و نجات جاده‌ای به ارزش ۲۰ میلیارد تومان از مهم‌ترین آثار تشکل‌های مردمی جمعیت هلال‌احمر قم طی سال‌های اخیر بوده است.

وی ادامه داد: ورود به درمان بیماری‌های صعب‌العلاج، راه‌اندازی ۱۲۶ خانه هلال و ایجاد سه خانه درمان از دیگر خدمات ماندگار تشکل‌های مردمی قم در حوزه جمیعت هلال‌احمر بوده‌است.

محبوبه حقیقت‌خواه مدیرعامل کانون حمایت از درمان بیماران هموفیلی استان قم گفت: این مرکز ۳۲۰ بیمار هموفیلی را تحت پوشش دارد که تامین دارو و درمان جانبی این بیماران را دنبال می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: فرانشیز بالای بیماران هموفیلی مهم‌ترین معضل و مشکل این بیماران است که از امکان خرید این داروی حیاتی را برای بسیاری از بیماران غیرممکن کرده است.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/0okp

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا