اجتماعی

اجرای طرح جایگزینی ماشین آلات فرسوده کشاورزی

رییس اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی  استان قم  خبرداد:

رییس اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: طرح جایگزینی ماشین آلات فرسوده کشاورزی با مدل‌های جدید و به روز بعد از گذشت سال‌ها با همت دولت سیزدهم در قم به مرحله اجرا درآمد.

به گزارش ندای قم، حسین کوه خضری درگفت‌وگویی اظهارداشت داشت: به دلیل هزینه‌های بسیار زیادی که برای اجرای طرح نوسازی ماشین آلات و تجهیزات بخش کشاورزی نیاز است‌،‌ دولت‌های قبل خیلی تمایلی به انجام آن نداشتند اما دولت سیزدهم این کار را عملیاتی کرد و اجرای آن در پنج استان کشور اجرایی شد که قم نیز از جمله آن‌هاست و سهمیه‌ای برای نوسازی تعدادی از ماشین آلات کشاورزی به این استان اختصاص داده‌ شده‌است.

وی توضیح داد: به طور کلی مکانیزاسیون به معنای نیروی محرکه موجود به ازای هر هکتار زمین کشاورزی است و هر سال وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص تکلیفی را مشخص می‌کند که بر اساس آن استان‌ها باید ضریب مکانیزاسیون خود را افزایش دهند، برای مثال سال گذشته تعهد قم ۹ صدم درصد تعیین شده بود که ما آن را به یک و یک دهم درصد یعنی بالاتر از تکلیفی که داشتیم، رساندیم.

وی با تاکید بر این که به طور کلی وضعیت مکانیزاسیون در قم نسبت به سایر استان‌های کشور وضعیت مطلوبی دارد، ادامه داد: هدف اصلی از توسعه مکانیزاسیون بالا بردن عملکرد فعالیت‌های کشاورزی در واحد سطح است، یعنی ما بتوانیم با صرف هزینه و زمان کمتر، محصول بیشتری را با کیفیت بهتری برداشت کنیم.

کوه خضری گفت: از طرف دیگر ما در بخش مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی قم به دنبال نوسازی ماشین‌آلات و تجهیزات مورد استفاده در زمین‌های کشاورزی استان هستیم؛ به عنوان نمونه اکنون ۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه تراکتور در قم فعال وجود دارد که از این میان یک‌هزار دستگاه قدیمی است، یا در بخش ماشین آلات برداشت، در قم ۱۲۶ دستگاه کمباین بومی داریم که ۵۰ دستگاه آن به روز و بقیه قدیمی است.

وی افزود: زمانی که ماشین آلات فرسوده باشد، برداشت محصول به بهترین نحو خود انجام نمی‌شود و این برای کشاورزی که یک‌سال زحمت کشیده تا حاصل کار خود را ببیند و همچنین سرمایه‌ای که از جانب دولت برای تامین امنیت غذایی مردم صرف شده‌است، خسارت به شمار می‌آید. از همین منظر اهمیت کار دولت سیزدهم در نوسازی ماشین آلات کشاورزی به خوبی نمایان می‌شود.

۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت می‌رود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/1pmg

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا