اجتماعیویژه

فرهنگ احداث کتابخانه توسط خیرین باید فراگیر شود

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم دربازدید از«روزنامه ایمان»:

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم گفت: از رسانه ها درخواست داریم کمک نمایند تا فرهنگ ایجاد کتابخانه توسط خیرین در استان قم فراگیر شود تا بتوانیم این بخش را توسعه دهیم وبه استانداردها نزدیک نماییم .
به گزارش ندای قم ،مهدی توکلیان روزچهارشنبه دربازدید از«روزنامه ایمان» با گرامیداشت یاد و نام شهید صارمی و روز خبرنگارو همچنین یاد و خاطره دکتر حسین عبداللهی مدیر مسئول روزنامه ایمان اظهارداشت:نخستین موضوعی که در استان قم و چه در ستاد کتابخانه‌های عمومی کشور، دنبال کرده ام، مطالبه مردمی و درخواست حجت الاسلام حامدی امام جمعه پردیسان در خصوص احداث کتابخانه پردیسان بوده است.
مصوبه احداث کتابخانه عمومی در پردیسان اجرایی نشده
توکلیان با بیان اینکه علی رغم پیگیری‌ها، مصوبه احداث یک کتابخانه عمومی در پردیسان همچنان بر زمین مانده افزود:براساس استانداردهای کتابخانه‌ای هر ۲۵ هزار نفر یک کتابخانه عمومی نیاز دارند و جمعیت پردیسان،با وجود۳۰۰ هزار نفر و فعالیت ۱۸ مرکز آموزش عالی و دانشگاهی، فاقد کتابخانه عمومی است.
وی تصریح کرد: درسفراستاندارقم به پردیسان مصوب شد تا ادارکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان زمینی را که درپردیسان در آماده سازی نماید وبراساس استانداردهای نهاد کتابخانه های کشور، کتابخانه‌ای ساخته شود.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم خاطرنشان کرد: در این باره یک نقشه مدل را آماده کرده ایم تا ارشاد در حوزه کتابخانه مرکزی متناسب با نما و معماری پردیسان، آن را بسازد، اما این فرآیند متوقف شده و همچنان جز مطالبات ماست.
توکلیان افزود:حتی کار به جایی رسید که یک واقف به نام دکتر عباس مهرابی مسئول کانون مهراب اعلام کرد فضایی را برای ایجاد کتابخانه عمومی در اختیارمان قرار دهد که در کمیته نهاد کتابخانه ها موضوع بررسی می شود.
درب بسیاری از کتابخانه های قم به روی مردم بسته است !
وی تاکید کرد: از رسانه ها درخواست داریم کمک نمایند تا فرهنگ ایجاد کتابخانه توسط خیرین در استان قم فراگیر شود تا بتوانیم این بخش را توسعه دهیم وبه استانداردها نزدیک نماییم .
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم بیان کرد: قم، شهر هزار کتابخانه است اما درب بسیاری از کتابخانه ها به روی مردم بسته است.
توکلیان تصریح کرد:استان قم دارای جمعیتی بالغ بر ۱ میلیون ۴۷۰ هزار نفر است و بیش از 42 هزار نفر در 25 کتابخانه عمومی از خدمات بهره‌مند هستند که باید در این باره ظرفیت ها را افزایش داد .
وی اظهار داشت: طبق شاخص سازمان جهانی کتابخانه‌ها وابسته به یونسکو ما با این شاخص ها فاصله زیادی داریم در حالی که کتابخانه های تخصصی و شخصی زیادی در قم فعال است، اما فقر فضای فرهنگی کتابخانه‌ای وجود دارد.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم بیان کرد:باید کودکان از سنین پایین با کتاب انس بگیرند، کتابخانه های عمومی با نگاه ترویجی به عنوان پایگاه‌های فرهنگی، اجتماعی، تربیتی، آموزشی فعالیت دارند.
وی گفت: کتابخانه دار العرفان امام سجاد(ع) دربلوار 15 خرداد انتهای خیابان فراشاهی وقف شده از سوی شیخ حسین انصاریان و یک کتابخانه روستایی در لنگرود پس از تجهیز در ربیع الاول افتتاح می شوند.
روح الله کرمانی قائم مقام مدیر مسئول و سردبیر روزنامه ایمان نیز در ابتدا این دیدار با گرامی داشت یاد و خاطره دکتر حسین عبداالهی مدیر مسئول فقید روزنامه ایمان اظهارداشت: ایشان همواره دغدغه توسعه سرانه های فرهنگی ، تفریحی و رفاهی برای مردم قم را داشت تا با آرامش بیشتری در این شهر مقدس زندگی نمایند.
وی افزود: افزایش سرانه مطالعه و علاقمندی به کتاب و کتابخوانی باید از سنین کودکی و از خانواده ها شروع شود و ما این آمادگی را داریم در راستای تحقق این امر مهم و دیگر ماموریت های نهاد کتابخانه های عمومی قم با این اداره کل مشارکت و همکاری داشته باشیم.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/aam8

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا