اجتماعی

ایجاد طمع و کنجکاوی مهمترین شگرد مجرمان سایبری است

رئیس پلیس فتا استان قم:

رئیس پلیس فتا استان قم گفت:طمع و کنجکاوی در مواجهه با فضای مجازی باید کنترل شود که این موارد مهمترین شگرد مجرمان سایبری است وشهروندان باید با هوشیاری مانع از تحقق اهداف کلاهبرداران شوند.

به گزارش ندای قم، سرهنگ مهدی فرازپور رئیس پلیس فتا استان قم در گفت‌وگویی اظهار داشت: در زمانی که حساب بانکی افراد به روش‌های مختلف توسط کلاهبرداران برداشت می‌شود، ۵ تا ۱۵ دقیقه ابتدایی بعد از این اقدام برای انجام پیگیری‌های لازم مهم است و پس از این زمان، کلاهبرداران به روش‌های مختلف مبالغ را جابجا می‌کنند که پیگیری آن بسیار سخت و دشوار می‌شود.

رئیس پلیس فتا استان قم عنوان داشت: حدود ۵۰ درصد از کلاهبرداری هایی که از حساب‌های بانکی صورت می‌گیرد و به موقع به پلیس فتا گزارش داده می‌شود، پس از پیگیری‌های لازم مبالغ باز می‌گردد.

وی با اشاره به روش‌های مختلف کلاهبرداران برای هزینه پول‌های برداشت شده از حساب‌های بانکی فریب خوردگان افزود: کلاهبرداران پس از خالی کردن حساب‌های بانکی تلاش می‌کنند تا این پول‌ها را تبدیل به کالا کنند و در ادامه با چندین واسطه به فروش برسانند تا قابلیت پیگیری وجود نداشته باشد.

سرهنگ فرازپور ادامه داد: در مواردی نیز کلاهبرداران پول‌ها را از طریق صرافی‌های رمز ارز به کیف‌های پول خارج از کشور انتقال می‌دهند که در این شرایط نیز پیگیری برای رسیدن به پول‌ها دشوار است.

وی در توصیه به شهروندان ابراز داشت: طمع و کنجکاوی در مواجهه با فضای مجازی باید کنترل شود که این موارد مهمترین شگرد مجرمان سایبری است و شهروندان باید با هوشیاری مانع از تحقق اهداف کلاهبرداران شوند.

شهروندان هوشیار باشند و فریب حرف‌های کلاهبرداران را نخورند

رئیس پلیس فتا استان قم گفت: برخی از کلاهبرداران با سر شماره‌های خارج از کشور با شهروندان تماس می‌گیرند که هدف آنان تحمیل هزینه‌های تماس بین المللی به افراد و یا دریافت وجه از آنان است؛ به عنوان نمونه به افراد می‌گویند که قرار است کمک مالی به آنان داشته باشند و فقط هزینه‌ای مختصر برای انتقال مبلغ باید پرداخت شود که شهروندان باید هوشیار باشند و فریب اینگونه حرف‌های کلاهبرداران را نخورند.

وی عنوان داشت: در حوزه کسب و کارهای فضای مجازی و پلتفورم هایی که در این زمینه فعالیت دارند خلأ قانونی داریم که مجلس شورای اسلامی در زمینه به روز رسانی قوانین گذشته و ایجاد قوانین جدید در این عرصه باید ورود کند.

سرهنگ فرازپور اضافه کرد: مطالبه مردمی از سکوهای ارائه دهنده خدمات الکترونیکی نیز مهم است و افراد و شرکت‌هایی که در بستر فضای مجازی خدمات ارائه می‌دهند باید به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند تا مشکلاتی برای مردم ایجاد نشود.

رئیس پلیس فتا استان قم در خصوص خرید و فروش اقلام غیرمجاز در فضای مجازی نیز هشدار داد و بیان داشت: عرضه هر گونه کالا برای خرید و فروش خارج از شبکه ممنوع بوده و جرم است که اقلام دارویی از جمله آنان است.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/p5e4

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا