نقش راهبردی مخابرات در پشتیبانی از مراکز علمی قم
در دیدار مهندس دهناد با آیتالله اعرافی تاکید شد:

دیدار مهندس دهناد، نایبرئیس هیئتمدیره شرکت مخابرات ایران، با آیتالله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، عضو فقهای شورای نگهبان و امام جمعه قم، بر اهمیت نقش شرکت مخابرات ایران در توسعه زیرساختهای ارتباطی مراکز علمی و حوزوی تأکید شد.
به گزارش ندای قم ،آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور شامگاه دوشنبه ۲۵ فروردین ماه در دیدار نایب رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران و سرپرست جدید شرکت مخابرات منطقه قم اظهار کرد: سازمانهای مخابراتی اغلب در پیشرفت و تحول کشورها نقش زیرساختی و اساسی ایفا میکنند.
قم نه تنها جایگاه ملی، بلکه جایگاهی جهانی دارد
وی افزود : استان قم نه تنها جایگاه ملی، بلکه جایگاهی جهانی دارد و با شناختی که از قم داریم از برخی منظرها این شهر واقعاً در کشور پیشرو است، زیرا مرکزی بسیار مهم برای تفکر و معرفت شمرده میشود که نقش بسزایی در تحولات یک قرن گذشته ایران، منطقه و بر جهان نیز تاثیرگذار بوده است.
وی ابراز کرد: قم نه تنها به عنوان یکی از مراکز علمی و دینی مهم در ایران شناخته میشود، بلکه به لحاظ تأثیرگذاری جهانی نیز بسیار مهم است ضمن اینکه تأثیر آن از ایدههای بنیادی و فکری آغاز میشود و طبیعتاً بر دیگر جنبهها نیز اثر میگذارد.
فعالیت ۳۰۰ مرکز و موسسه آموزشی و پژوهشی مرتبط با حوزه
امام جمعه قم عنوان کرد: در نیمه دوم اردیبهشت ماه همایش یکصدمین سالگرد بازتأسیس حوزه علمیه قم برگزار خواهد شد؛ حوزهای که پیشینه آن به ۱۲ قرن برمیگردد و از قرن دوم هجری تاکنون تفاوتهای چشمگیری با سایر مراکز علمی ایران و منطقه پیدا کرده است.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه احیای دوباره حوزه در دوران پس از انقلاب اسلامی منجر به پیشرفتهای شگرفی شده است، اذعان کرد: در همایش یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم پیامهای مقام معظم رهبری و مراجع معظم ارائه میشود.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه های علمیه ادامه داد: چنین رویدادهایی اهمیت کارهای علمی و دینی را مشخص میکند، بخصوص با توجه به اینکه هماکنون بیش از ۳۰۰ مرکز و موسسه آموزشی و پژوهشی مرتبط با حوزه علمیه فعالیت دارند و جامعه گستردهای از طلاب، محققان و اساتید را شامل میشوند.
ضرورت توسعه هرچه بیشتر شبکه ارتباطی در استان قم
مدیر حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: قم به عنوان مرکز اصلی علوم اسلامی نه تنها در ایران بلکه در سطح جهانی شناخته شده است ضمن اینکه این شهر دائماً با بیش از هزار مرکز علمی و دینی در سراسر جهان در تعامل است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: هنگام هماهنگی و توسعه تعاملات، زیربناها و سیستمهای ارتباطی نقشی اساسی دارند، هرچند تاکنون کارهای زیادی انجام شده، اما هنوز جای کارهای بیشتر وجود دارد.
وی در پایان ضمن تقدیر از تلاشهای انجامشده در شرکت مخابرات ایران، بر ضرورت توسعه هرچه بیشتر شبکه ارتباطی در استان قم تأکید کرده و برای مدیر جدید مخابرات این استان آرزوی موفقیت نمودند.
باید میزان بهره وری از امکانات در کشور افزایش یابد
نائب رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران نیزدراین دیدار گفت : امروزه بیشتر کشورها برای استفاده از هوش مصنوعی در تمام حوزهها برنامهریزی کردهاند و معتقدیم طی ده سال آینده، تغییرات چشمگیری در این عرصه رخ خواهد داد.
مهندس دهناد اظهارداشت : با توجه به این روند، ما نیز باید با جامعه جهانی همگام شویم و پروژههایی را در کشور آغاز کنیم، به عنوان نمونه، برنامههای متعددی در شرکت مخابرات ایران طرحریزی شده است؛ طرحهای آموزشی و ظرفیتسازی به استانها ابلاغ شدهاند و هدفگذاری کردهایم که امسال حداقل یک میلیون اتصال اینترنتی از طریق فیبر نوری ایجاد کنیم.
دهناد تصریح کرد: در حال حاضر، کشور ایران دارای ۳۷ میلیون خط تلفن ثابت است که ۲۷ میلیون آن فعال است و حدود ۲۰۰ هزار کیلومتر فیبر نوری در کشور وجود دارد ضمن اینکه در زمینه ارتباطات همراه نیز، تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیون سیم کارت واگذار شده که ۸۵ میلیون آن فعال است.
وی خاطرنشان کرد: همچنان فاصلهای میان بهرهبرداری ما و کشورهای پیشرفته وجود دارد و این کشورها معمولاً ۸۰ درصد از امکانات خود را بهرهبرداری میکنند، بنابراین نیاز داریم تا بهرهوری خود را افزایش دهیم.