حوزه علمیه

قم پایگاه مهم و قطب‌ علمی در جهان اسلام است

آیت‌الله اعرافی در دیدار سفیر واتیکان در ایران :

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: باید به مسئله مهم عدالت که در دنیای کنونی توسط بعضی از کشورها مفغول واقع شده است توجه داشته باشیم، لذا امروز شاهد ناعدالتی‌ها هستیم که به سبب آن کشورهای متعددی در فقر و نداری به سر می‌برند و در مقابل کشورهایی هستند که دنبال خونریزی و برقراری ناعدالتی میان جوامع هستند.

به گزارش ندای قم، آیت‌الله اعرافی در دیدار سفیر واتیکان در ایران که ۲۷ فروردین در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه در قم برگزار شد، ضمن ابراز امیدواری از برگزاری چنین دیدارهایی در جهت پیشبرد تقویت روابط اسلام و مسیحیت و قرابت شیعه و اهل بیت (ع) عنوان کرد: قم پایگاه مهم و قطب‌ علمی در جهان اسلام است، البته در عالم تشیع قم و نجف یکی از دو قطب عرصه تبیین معارف الهی هستند.

وی بیان کرد: باید در جهت‌گیری‌های کلان به مشترکات ادیان الهی توجه شود تا تعامل و گفت‌وگوها سازنده و مثبت باشد، لذا به این جهت در قم به علوم فلسفی و علوم عقلی که در راستای ده‌ها رشته هستند، توجه می‌شود، چرا که اینان ما را با بشریت و ادیان الهی اتصال می‌دهد.

وی با بیان فعالیت‌های حوزه علمیه افزود: حوزه قم به علوم انسانی و اجتماعی اهتمام ورزیده و نسبت به این علوم رشته‌های متعددی در حوزه خانواده، فرهنگ و روانشناختی شکل داده است، لذا بیش از ۲۰۰ رشته در حوزه‌های علوم اسلامی متناسب با نیازهای امروز و رویکرد مقایسه‌ای و تطبیقی با دستاوردهای دنیای جدید و ادیان شکل گرفته و روز به روز در حال گسترش هستند.

عضو شورای عالی حوزه گفت: مسایلی مهمی وجود دارد که ادیان به ویژه اسلام با قرائت شیعه آن را دنبال می‌کند بنده در گفت‌وگوی با آقای پاپ ۱۰ محور را طرح کردم که نیاز بشریت امروز است که ادیان الهی می‌توانند در قالب آن‌ها به بشر امروز کمک کنند.

وی تقویت بنیان‌های فکری و رویکرد بشر به آسمان و بشریت را امر مهمی دانست و اضافه کرد: متاسفانه امروزه در کش و قوس روزمرگی‌ها، بنیان‌های معرفتی دینی و الهی سست شده است، لذا ما به عنوان فعالین در عرصه دین وظیفه داریم توجه بشر به عالم قدس و الهی را تقویت کنیم و از سوی دیگر وظیفه داریم اخلاق، عاطفه مهر را در میان بشریت گسترش دهیم تا در سطح کلان صلح و دوستی میان ملت‌ها و دولت ها دنبال شود.

وی توجه به عدالت را در جهان کنونی را امری مغفول برشمرد و بیان کرد: باید در کنار نگاه اخلاقی و برقراری صلح، به مسئله مهم عدالت که در دنیای کنونی توسط بعضی از کشورها مفغول واقع شده است توجه داشته باشیم، لذا امروز شاهد ناعدالتی‌ها هستیم که به سبب آن کشورهای متعددی در فقر و نداری به سر می‌برند و در مقابل کشورهایی هستند که دنبال خونریزی و برقراری ناعدالتی میان جوامع هستند و این امر و توجه به آن از وظایف رهبران معنوی ادیان الهی است که باید به آن توجه داشته باشند.

شاهد گسست دینی در عرصه زن و خانواده هستیم

آیت الله اعرافی توجه به خانواده و زن را در دنیای معاصر امری مهم خواند و افزود: از مسایل مهم در عصر حاضر که نیازمند توجه جدی است نگاه به جایگاه خانواده و زن در جامعه است که اینان از ارزش‌های جامعه هستند، اما متاسفانه امروزه شاهد گسست‌های اخلاقی و دینی در این عرصه هستیم لذا همکاری و کار ادیان الهی در این زمینه نگاه ویژه‌ای را در دنیای معاصر می‌طلبد.

وی گفت: اقداماتی که آقای پاپ در این دوره انجام داد و توجه خوبی که به اسلام و مسیحیت داشت و حمایت از ملت‌های جهان مسلمان خوب بود و سفر ایشان به نجف و ملاقات با آیت‌الله العظمی سیستانی گامی مهم در این جهت است که نیازمند تقوبت این توجهات است.

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: در گفت‌وگوهای مطرح شده با پاپ پیشنهادهایی مطرح شده روابط قم و واتیکان تقویت شود و در این راستا سند مشترکی باشد تا اقدامات جدی و عملی صورت بپذیرد، لذا ما در جهان اسلام مواجه با بحران‌هایی هستیم که فلسطین از مهم‌ترین آن‌ها است که یک بنیادی غاصبانه این منطقه را مورد هجوم قرار داده است و این همکاری‌ها در این زمینه می‌تواند مهم باشد.

وی اظهار کرد: خوشبختانه روابط خارجه ما گام‌های موثری در تقویت کشورهای منطقه بر می‌دارد و امیدواریم جهان هم به واقعیت‌های منطقه پی ببرد تا شاهد صلح باشیم.

سفیر واتیکان:

مسلمانان و مسیحی‌ها باید دوستی و عشق را در دنیا گسترش بدهند

سفیر واتیکان نیز در این دیدار گفت: مسلمانان و مسیحی‌ها باید در دنیای معاصر دوستی و عشق را گسترش بدهند و این وظیفه رهبران مذهبی است.

آندژی یوزوویچ، در دیدار با آیت الله اعرافی که ۲۷ فروردین در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه برگزار شد، عنوان کرد: مسلمانان و مسیحی‌ها باید در دنیای معاصر دوستی و عشق را گسترش بدهند و این وظیفه رهبران مذهبی است.

وی ادامه داد: ما مسلمانان و مسیحی‌ها ارزش‌های مشترکی داریم و به واسطه این ارزش‌ها باید تلاش کنیم به صلح برسیم.

وی گفت: من قبل از سفر به ایران با پاپ ملاقات داشتم که ایشان درباره اهمیت دیدارشان با آیت الله سیستانی اشاره کرد و تأکید بر گفت‌وگو و مراوده میان اندیشمندان شیعه و کاتولیک نمود.

وی اظهار کرد: یکی از این راه‌ها، سفر علما و متفکران است. دعوت از این اندیشمندان به مراکز علمی رم و به عکس دعوت از اندیشمندان واتیکان به مراکز علمی ایران می‎تواند نگاه‎ها را به یکدیگر نزدیک کند.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/xmtj

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا