ارسال ۱۲۰ مقاله به همایش علوم اسلامی و انسانی دیجیتال
مدیر مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور اعلام کرد:

مدیر مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور گفت: دبیرخانه نخستین همایش ملی علوم اسلامی و انسانی دیجیتال تاکنون ۱۲۰ مقاله علمی از مراکز دانشگاهی و حوزوی کشور دریافت کردهاست.
به گزارش ندای قم ، حجتالاسلاموالمسلمین محمدحسین بهرامی مدیر مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در نشست خبری اولین همایش ملی علوم اسلامی و انسانی دیجیتال با اشاره به تعداد مقالاتی که دریافت کرده اند گفت : این همایش به همت پژوهشکده تازه تاسیس علوم اسلامی و انسانی دیجیتال برگزار میشود؛ نهادی که با هدف گسترش گفتمان میانرشتهای در حوزه علوم اسلامی و فناوریهای نوین و کمک به تولید محتوای علمی راهاندازی شدهاست.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری نخستین دوره این همایش افزود: نخستین دوره این همایش روز هفدهم مهرماه سال جاری در شهر قم برگزار میشود، هرچند مکان دقیق برگزاری آن هنوز نهایی نشدهاست.
مدیر مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) با اشاره به روند آمادهسازی دبیرخانه گفت: مهلت ارسال چکیده مقالهها تا ۳۱ مردادماه و مهلت ارسال مقالههای کامل نیز تا ۳۱ شهریورماه در نظر گرفته شده است. تاکنون بیش از ۵۰ مرکز علمی حوزوی و دانشگاهی برای همکاری در این همایش اعلام آمادگی کردهاند.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی با اشاره به چهار محور اصلی همایش خاطرنشان کرد: مبانی نظری علوم اسلامی انسانی دیجیتال، آثار و فواید نظری و عملی آن، نقش هوش مصنوعی در پیوند با علوم اسلامی و انسانی و مروری بر فعالیتهای نهادها و محصول های جهانی مرتبط با این حوزه نوظهور از جمله آن به شمار میآید.
۵۰ قابلیت هوش مصنوعی؛ دستاورد ۱۵ سال پژوهش در مرکز نور
در ادامه نشست خبری معاون فنی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور با تشریح دستاوردهای این مرکز گفت: علوم اسلامی انسانی دیجیتال تلاشی برای پیوند فناوری اطلاعات و رایانه با شاخههای مختلف علوم اسلامی است که مرکز نور حدود ۱۵ سال بهصورت تخصصی در آن فعالیت دارد.
ربیعیزاده در ادامه افزود : تاکنون ۵۰ قابلیت فناورانه مبتنی بر هوش مصنوعی در این مرکز توسعه یافته که در زمینههایی چون دیجیتالسازی، غنیسازی محتوا، تحلیل هوشمند متون، جستجوی پیشرفته و بازیابی اطلاعات بهکار گرفته شدهاند.
وی با اشاره به طراحی رباتهای گفتوگومحور مانند «ربات گفتوگوی حدیث» گفت: تفاوت اصلی این مرکز با سایر مراکز پژوهشی، ارائه خروجیهای کاربردی و نرمافزاری است که صرفا تولید مقاله نیست بلکه مستقیما مورد استفاده پژوهشگران قرار میگیرد.
معاون فنی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور با تاکید بر ضرورت همافزایی میان نهادهای فعال در این حوزه اظهار کرد: این مرکز میتواند نقش یک درگاه متمرکز برای تلفیق فناوری و علوم اسلامی را ایفا کند، از اینرو در تلاش هستیم با برگزاری این همایش، استارتاپها، شرکتها و تیمهای فعال در این حوزه را گرد هم آوریم تا زمینه شکلگیری جریان موثر علمی و فناورانه فراهم شود.
ربیعیزاده با اشاره به بخشهای جانبی این رویداد گفت: همزمان با برگزاری همایش، نمایشگاهی از دستاوردهای فناورانه و نشستهای تخصصی نیز برگزار خواهد شد، از تمامی پژوهشگران و تولیدکنندگان نرمافزارهای مرتبط دعوت میشود در این رویداد مشارکت کنند. این همایش میتواند زمینهساز حرکتهای علمی بینالمللی در سالهای آینده باشد.