
ندای قم / گزارش خبری / روح اله کرمانی ؛ استاندارقم درپاسخ به سوالی درباره اینکه وضعیت پیرامون مسجد مقدس جمکران درشان این جایگاه مقدس نیست گفت: بافت پیرامون مسجد مقدس جمکران باوجود گذشت 18 سال از الحاق آن به شهر قم همچنان حالوهوای روستایی دارد. در راستای توسعه این منطقه، مقرر شده است جلساتی با دستگاههای اجرایی برگزار شود که از همین هفته آغاز خواهد شد تا زیرساخت های مناسب شهری در این منطقه ایجاد شود تا علاوه بر بهره مندی ساکنین ،زائران نیز از امکانات ایجاد شده بهره مند شود.
به گزارش ندای قم ،اکبر بهنامجو شنبه شب دراولین نشست خبری خود درسال1404 که در سالن اجتماعات استانداری قم برگزار شد اظهارداشت :در سال جاری هدف ما حرکت به سمت دائمیسازی زیرساختهاست؛ چرا که نیمه شعبان یک رویداد ملی محسوب میشود و باید از این ظرفیت بهدرستی بهرهبرداری کنیم.
بهنام جو افزود: این برنامه شامل ساماندهی محوطه مسجد جمکران، محیط اطراف آن و پارکینگها خواهد بود. طبق نظرسنجیهای انجامشده، عمده دغدغه زائران و مسافران در این منطقه به ترتیب مربوط به پارکینگ، سرویسهای بهداشتی و سایر خدمات جانبی است.
وی اضافه کرد: زمینهای اطراف مسجد جمکران نیز ظرفیت مناسبی برای ایجاد فضاهای اقامتی دارند که در حال حاضر در اختیار مشاور جهت بررسی و طراحی است.
استاندارقم ادامه داد: تغییر کاربردی کوره های آجر پزی پیرامون مسجد مقدس جمکران و جاده قدیم قم – کاشان نیز در دستور کار قرار گرفته است تا فضای مناسبی در این محدوده ایجاد و از تولید آلاینده ها و گرد و غبار جلوگیری شود.
بهنام جو تاکید کرد : کارگروه ملی زیارت 14 و15 خرداد ماه با ریاست دکتر عارف معاون اول محترم رییس جمهور برگزار خواهد شد که امیدواریم بتوانیم اعتبارات خوبی برای توسعه زیر ساخت های حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران جذب نماییم..
فرودگاه قم طی ۲.۵ سال آینده تکمیل میشود
استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پروژه احداث فرودگاه قم، گفت: مقرر شده باند و ترمینال این فرودگاه از سوی دولت و بخش گردشگری توسط سرمایهگذار بخش خصوصی تکمیل شود و در حال حاضر پیمانکار در محل مستقر شده و برنامهریزیها بر تکمیل این پروژه طی ۲.۵ سال آینده دنبال میشود.
تامین واگن متروی قم تا پایان سال جاری
استاندار قم با بیان اینکه پس از پرداخت این مبلغ، حدود ۸۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات دولتی تأمین میشود اضافه کرد: این ۱۶۰ میلیارد تومان حدود ۱۵ درصد کل بودجه است و با پرداخت آن، عملیات ساخت واگنها آغاز میشود.
بهنام جو ادامه داد: تلاش میکنیم تا پایان امسال واگنها برای خط اول را در اختیار داشته باشیم و آماده سازی واگنها برای خط دوم تا سه سال آینده پیش بینی میشود.
وی همچنین افزود: خط اول مترو تا جمکران پیش رفته است. خط دوم در مرحله اخذ مجوز از تهران قرار دارد و برای اجرای آن نیاز شدیدی به منابع ملی داریم. این خط یکی از ضرورتهای استان قم است و هزینههای بالایی در بر دارد.
وی خاطرنشان کرد: ادامه پروژه منوریل قم تاکنون از لحاظ توجیه اقتصادی قطعیت پیدا نکرده و کارگروهی از سوی سازمان برنامه و بودجه در حال بررسی میباشد.
بهره برداری از پروژه کمربندی قم به طول ۱۲ کیلومتر تا مهرماه
در حوزه حمل و نقل، استاندار قم از پیشرفت پروژه کمربندی قم خبر داد و گفت: فاز اول این پروژه به طول ۱۲ کیلومتر تا مهرماه امسال به بهرهبرداری میرسد و تا دو سال آینده این محور به سلفچگان خواهد رسید. وی ادامه داد: همچنین اتصال شهرکهای صنعتی سلفچگان، شکوهیه و منطقه سیلو به شبکه ریلی کشور میتواند ۱۰ درصد به بار ریلی کشور بیفزاید.
مهار گرد و غبار چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
استاندار قم با اشاره به اجرای طرح مهار گرد و غبار در سراجه قم و شناسایی ۵۰ هزار هکتار از اراضی این منطقه به عنوان کانون بحران ،گفت: مطالعات در این زمینه پایان یافته و اجرای آن چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی ادامه داد: مجری طرح را مکلف کردیم تا مطالعات انتقال آب به سراجه و خط انتقال و درخت کاری در وقت و زمان مناسب را انجام دهد و امسال ۴۰۰ میلیارد تومان و سال آینده هزار میلیارد تومان اعتبار هزینه خواهد شد تا در مدت چهار سال ۵۰ هزار هکتار از کانونهای ریز گرد سروسامان یافته و بیابان زدایی در سراجه انجام شود.
وی درباره وضعیت حملونقل ریلی استان گفت: در جلسه با معاون عمرانی کشور مقرر شد شهرداری قم ۱۶۰ میلیارد تومان برای خرید واگنهای مترو پرداخت کند و ۸۰۰ میلیارد تومان نیز از محل اعتبارات دولتی تأمین خواهد شد و طبق برنامهریزیها، ساخت واگنها آغاز شده و پیشبینی میشود تا پایان سال جاری تکمیل شوند.
بهنامجو تأکید کرد: خط دوم مترو قم باید از منطقه پردیسان آغاز شود که ضرورت آن به دلیل تراکم جمعیتی در این ناحیه مورد تأکید است و نیازمند دریافت مجوز از تهران است.
معماری اسلامی جزء برنامههای محوری شهر قم است
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: به دنبال آن هستیم که معماری مذهبی و اسلامی را در محورهای اصلی شهر بهویژه در مسیرهای منتهی به حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد جمکران پیادهسازی کنیم؛ جلساتی نیز با شهرداری و مسکن و شهرسازی برگزار شده تا این هدف محقق شود.
۱۶۰۰ هکتار بافت فرسوده در قم وجود دارد
بهنامجو در بخش دیگری از سخنان خود به مباحث مربوط به ساماندهی بافت تاریخی قم اشاره کرد و گفت: یکهزار و ۶۰۰ هکتار بافت فرسوده در شهر قم وجود دارد که از این میزان، ۳۴۰ هکتار به عنوان هسته تاریخی با مشکلات متعددی مواجه است.
وی اضافه کرد: در سه ماه گذشته مشاور این طرح انتخاب شده و هدف ما احیا، تسهیل فرآیند ساختوساز با حفظ ساختار تاریخی است؛ به طوری که با ارتقاء سطح کاربری، رونق محلی و گردشگری نیز حاصل شود.
انتقال صنایع پرمصرف به سوی فناوریهای نوین
وی در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص صنایع مستقر درقم ادامه داد: برخی صنایع استان از جمله کورههای آجرپزی با مصرف بالای گاز مواجه هستند که برنامهریزی شده تا با استفاده از فناوریهای نو، این صنایع ضمن کاهش مصرف انرژی، تولیدات بهتری داشته باشند؛ همچنین اشتغال در این بخشها نیز به شکل موثرتری ساماندهی خواهد شد.
توسعه نیروگاههای خورشیدی در دستور کار استان قم
بهنامجو با بیان اینکه استان قم پیشگام در توسعه انرژی خورشیدی بوده، گفت: تاکنون برای ۲ هزار و ۶۰۰ مگاوات ظرفیت پروانه صادر شده که ۴۰۰ مگاوات زمین تحویل و در حال اجراست و پنلها در حال نصب میباشد.
استاندار با بیان اینکه قم ۶۰۰ مگاوات تولید برق دارد و ۲۰۰ مگاوات کمبود داریم، افزود: برای مشارکت مردم در ساخت نیروگاههای خورشیدی در منازل، هم درحال بررسی سازوکارهای مشخص هستیم.
وی افزود: خاموشیهای شهر قم بر اساس برنامه ریزی صورت میگیرد و بحث خاموشیها در استان باید بر اساس کمبودها با دیگر استانها مقایسه شود؛ به دنبال این هستیم سهمیه برق استان از خاموشیها داده شود تا نحوه خاموشی در خود استان تصمیم گیری شود.
وی تاکید کرد :خاموشیهایی که در قم اعمال میشود، به دلیل جبران کمبود برق پایتخت نیست.
تخصیص بودجه هزارمیلیاردی برای توسعه زیرساختهای فاضلاب
استاندار قم دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت تصفیهخانههای فاضلاب فراتر از ظرفیت طراحیشده، از آغاز برنامهای چهارساله و تخصیص هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساختهای این بخش خبر داد.
بهنام جو با اشاره به کمبود زیرساختهای فاضلاب در شهر قم، از آغاز یک برنامهریزی چهارساله برای حل این معضل خبر داد و گفت: تصفیهخانههای فاضلاب فعال قم برای جمعیتی حدود ۴۰۰ هزار نفر طراحی شده، در حالی که اکنون بار جمعیتی بیش از ۶۰۰ هزار نفر را تحمل میکند و طبیعتاً این سیستم با این حجم، کارایی مناسبی ندارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته اعتبار تخصیصی به این بخش بسیار ناچیز و حدود ۵۰ میلیارد تومان بود که آن هم برای پروژههای اساسی کافی نبود، خاطرنشان کرد: خوشبختانه امسال با پیگیریهای صورت گرفته، بودجهای بالغبر هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساختهای فاضلاب در نظر گرفته شده است.
استاندار قم با اشاره به محدودیتهای بودجهای دولت، از استفاده از ظرفیت تبصرهها و تسهیلات بانکی برای تأمین منابع مالی در این زمینه خبر داد و گفت: در یکی از همین پیگیریها، مذاکرات با بانکها برای تأمین حدود ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در دست انجام است و برخی از این تسهیلات به تصویب اولیه رسیدهاند.
تصفیهخانههای فاضلاب قم پاسخگوی جمعیت کنونی نیستند
وی با تأکید بر ورود بخش خصوصی به پروژههای فاضلاب استان گفت: تلاش شده است از ظرفیت بخش خصوصی در این زمینه بهرهمند شویم تا پروژهها با سرعت و توان بیشتری جلو بروند.
بهنام جو یادآور شد: هماکنون بخش عمدهای از پروژههای آب و فاضلاب استان در مرحله مناقصه قرار دارد.
وی از هماهنگیهای گسترده با وزارت راه و شهرسازی نیز خبر داد و اظهار کرد: با توجه به ساخت ۸۰ هزار واحد مسکن ملی در استان، زیرساختهای آب، برق، فاضلاب، آموزش و بهداشت نیز باید همگام با آن توسعه یابد و سهم آب و فاضلاب این مناطق نیز بهصورت جدی دنبال میشود.
زیرساختهای فاضلاب در حوزه انبوهسازی بهدرستی دیده نشدهاند
استاندار قم همچنین به یکی از چالشهای اصلی در حوزه انبوهسازی اشاره کرد و با بیان اینکه در بسیاری از پروژههای بزرگ ساختوساز، متأسفانه سرانههای خدماتی و بهویژه زیرساختهای فاضلاب بهدرستی دیده نشدهاند، گفت: این موضوع اکنون به یکی از موانع جدی توسعه در محلات تبدیل شده و ناچاریم با اعتبارات محدود دولتی، زیرساختها را ایجاد کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما این مشکلات را با جدیت دنبال میکنیم و همه دستگاههای اجرایی استان موظف شدهاند برای چهار سال آینده برنامه عملیاتی داشته باشند زیرا این یک ضرورت برای توسعه پایدار قم است.
هیچ واحد بزرگ راکد در استان وجود ندارد
بهنامجو در ادامه سخنانش در رابطه با صنایع راکد در قم اظهار داشت: بیشتر واحدهای صنعتی استان فعال هستند و هیچ واحد بزرگ راکد در استان وجود ندارد و اگر هم توقفی بوده به دلیل تغییر خط تولید اتفاق افتادهاست.
وی با بیان اینکه واحدهای صنعتی قم در حال رشد و توسعهاند، گفت: برخی از این واحدها اکنون به ۱۴ تا ۱۵ کشور صادرات دارند.
ادامه عملیات اجرایی کمربندی شهید سلیمانی
وی در مورد پروژه کمربندی شهید سلیمانی، گفت: تا پایان امسال ۱۲ کیلومتر اولیه این مسیر آماده خواهد شد و تا ۲ سال آینده به جاده تهران متصل میشود.وی افزود: برخی استانها بار ترافیکی سبک دارند، اما قم به دلیل حضور زائران و مسافران، نیازمند زیرساختهای ترافیکی قویتری است.
۲۷۱ مدرسه جدید در دستور ساخت قرار دارد
استاندار قم در ادامه به بحث ساخت مدرسه در قم نیز اشاره کرد و با بیان اینکه تراکم دانشآموزان در کلاسها بالاست، اظهار داشت: سال گذشته ۲۱ مدرسه تحویل آموزش و پرورش داده شد و این رقم امسال حداقل افزایش ۲ برابری خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: در استان قم ۲۷۱ مدرسه کمبود وجود دارد که با همکاری خیرین و تامین اعتبارات ملی و استانی، ساخت آنها در دست اقدام است.
ساخت اردوگاههای دانشآموزی با مشارکت نهادها
وی در ادامه از برنامهریزی برای ساخت اردوگاههای دانشآموزی خبر داد و گفت: تکمیل اردوگاه ۱۵ خرداد و بهسازی اردوگاه ملاصدرا در دست اقدام است.
بهنام جو افزود: هدف ما ایجاد فضایی مناسب برای اوقات فراغت دانشآموزان قم و حتی میزبانی از دانشآموزان سایر استانهاست.
انجام بیشتر انتصابات با همکاری نمایندگان استان
استاندار قم در بخش دیگری از گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: اکثر انتصابات مدیریتی اخیر در استان با دقت و هماهنگی انجام شده و بیش از ۹۰ درصد آنها با همکاری نمایندگان مجلس به نتیجه رسیدهاست.
وی افزود: اکثر مدیران منصوبشده سابقه کاری مرتبط داشته و آشنایی قبلی با حوزه ماموریت خود دارند، به عنوان مثال معاون اقتصادی پیش از این در حوزه اقتصادی و در شهرک صنعتی استان تهران فعالیت داشته و معاونت عمرانی نیز چهار سال سابقه معاونت و شهرداری داشتهاند.
وی اضافه کرد: ما افراد «صفر کیلومتر» را به کار نگرفتهایم و بیشتر انتصابات با همکاری نمایندگان استان و با هدف ایجاد وفاق و تقویت عملکرد مدیریتی انجام شدهاست.
از شهردار منتخب شورا حمایت می کنیم
بهنامجو همچنین درباره انتخاب شهردار توسط اعضای شورای اسلامی شهر نیز گفت: امیدواریم همواره وفاق بین اعضای شورا برقرار باشد و از هر کسی که بهعنوان شهردار انتخاب شود، حمایت میکنیم.
استاندار قم با اشاره به انتقادات مردمی در مورد قطعی برق، گفت: از رئیسجمهور خواستهایم که میزان دقیق قطعی برق در هر استان بهصورت شفاف اعلام شود؛ اطلاعرسانی دقیق میتواند نارضایتیها را کاهش دهد و کمک کند تا مردم در جریان مسائل قرار گیرند.
بهنامجو همچنین از برگزاری مراسم ویژهای به مناسبت سالگرد شهادت آیتالله رییسی و دیگر شهدای خدمت در قم خبر داد و گفت: هفته آینده مراسمی با حضور خانواده شهید رحمتی استاندار سابق تبریز در استانداری برگزار میشود.
اتباع بدون مجوز نیازمند ساماندهی جدی است
بهنامجو درباره وضعیت اتباع غیرمجاز در قم گفت: حضور اتباع بدون مجوز در استان نیازمند ساماندهی جدی است و برنامهریزی برای پایش و خروج افرادی که کارآیی ندارند در دستور کار قرار دارد.
در ابتدای این جلسه از خدمات احمد نامداری توسط استاندار تجلیل و محمد جواد مختاری به عنوان سرپرست جدید روابط عمومی استانداری قم معرفی شد.