سیاسیویژه

کاندیداها فضای اعتماد و امید را به یأس تبدیل نکند

آیت‌الله سعیدی در خطبه‌های نماز جمعه قم:

امام جمعه قم با بیان اینکه در ایام انتخابات باید با رعایت اخلاق انتخاباتی به تبیین برنامه ها بپردازیم خطاب به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری گفت: در مناظره‌ها از تخریب یکدیگر که خواست دشمن است، پرهیز شود.
به گزارش ندای قم ،آیت‌الله سید محمد سعیدی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه قم اظهارداشت: اول ذی الحجه روز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا(س) به عنوان روز ازدواج نام گذاری شده است.
نباید اختلاف سنی مانع از ازدواج شود
خطیب جمعه قم ادامه داد: با ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا(س) شکوهمند ترین ازدواج، با شکوه ترین خانه و نقش آفرین‌ترین زندگی مشترک در تاریخ اسلام اتفاق افتاد.
وی افزود امام علی علیه السلام در سن ۲۴ سالگی به خواستگاری حضرت زهرا سلام الله علیها که ۹ سال داشتند رفت البته اختلاف سن در مورد پیامبر اکرم و حضرت خدیجه (س) برعکس بوده و این یعنی اگر دو طرف همدیگر را پذیرفته اند و از تمامی جهات مشکلی ندارند، نباید اختلاف سنی مانع از ازدواج شود.
وی افزود: ازدواج امام علی علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها به صورت ساده برگزار شد و بزرگترین برکات را به همراه داشته است.
وی اضافه کرد: فرزندآوری یکی دیگر از درس های ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا(س) است که امروز یکی از نگرانی های کشور ما است. یکی از راه های مهم و موثر در این مورد، تسهیل در ازدواج است. هم جوانان سطح توقع هایشان را با واقعیت ها تطبیق بدهند هم خانواده ها تلاش کنند که جوانان شان در سنین اول ازدواج تشکیل زندگی بدهند؛ زیرا این ازدواج زمینه فرزندآوری را به وجود می‌آورد.
بدگویی و تهمت‌ کمکی به پیشرفت کارها نمی‌کند
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) با اشاره به سالگرد شهادت شهید آیت‌الله سعیدی در سال ۱۳۴۹ گفت: شهید سعیدی نقل می کند در زمان مبارزه امام راحل با شاه نزد ایشان رفتم و گفتم ممکن است برخی شما را تنها بگذارند و طرف مقابل شما نه تنها دولت ایران بلکه دولت آمریکا است. امام راحل پاسخ دادند اگر جن و انس یک طرف و من طرف دیگر باشم بدون ترس حرف خود را می زنم.
وی با اشاره به در پیش بودن رقابت‌های چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری افزود: رهبری فرمودند اخلاق حاکم باشد؛ بدگویی و تهمت‌ کمکی به پیشرفت کارها نمی‌کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این مطلب که این رفتارها موجب لطمه به آبروی ملی می‌شود، افزود: یکی از مهمترین ارکان اخلاق‌ مداری در انتخابات رعایت مرز تبیین و تخریب در گفت‌وگوهاست؛ همان گونه که از اسم تخریب پیداست، کارش ویران‌گری است و باعث خراب کردن فضای انتخابات می‌شود.
برای «انتخاب اصلح» تخریب راه به جایی ندارد
سعیدی با تاکید بر اینکه مردم نیز از فضای تخریب متنفرند گفت: برای انتخاب اصلح، تبیین است که کارساز است، در حالی‌که در فضای تخریب تشخیص اصلح کار دشواری می‌باشد.
وی اضافه کرد: در فضای تبیین، آگاهی‌ها و قدرت‌ تصمیم‌گیری‌های مردم تقویت خواهد شد.
سعیدی فضای تخریب را موجب سلب شدن قدرت تفکر، تشخیص و تصمیم‌گیری از مردم دانست و گفت: این همه نسبت‌های ناروا به این و آن دادن، ذهن مردم را خراب و فضای اعتماد و امید را به بی‌اعتمادی و یاس تبدیل می‌کند.
وی یادآور شد: در تبیین، با دشمن مرزبندی صورت می‌گیرد، و انسان در میدان دشمن بازی نمی‌کند ولی در تخریب، انسان با دشمن هماهنگ می‌شود و در میدان او حضور می‌یابد.
سعیدی با یادآوری دیگر تفاوت‌های تبیین و تخریب که باید از سوی نامزدهای انتخاباتی مورد توجه قرار گیرد خاطرنشان کرد: تبیین منجربه مایوس شدن دشمن می‌شود، ولی تخریب، دشمن را به طمع انداخته و فکر نفوذ را در ذهن او می‌پروراند.
نامزدهای انتخابات از تخریب یکدیگر پرهیز کنند
وی تقویت امید و اتحاد اجتماعی را از فایده‌های تبیین ذکر کرد و گفت: تخریب منجربه برجستگی، تعمیق و فوران اختلاف‌ها، کدورت‌ها و کینه‌ها می‌شود.
امام جمعه قم تبیین را عامل وحدت و تخریب را نیز عامل تفرفه و دودستگی عنوان کرد و افزود: در موضوع تبیین، وقتی شخص اصلح مشخص و انتخاب شد، فرد دیگری که صالح است ولی در انتخابات رای نیاورده، در پی این تبیین، در عرصه‌های دیگر فرصت کار پیدا می‌کند.
وی همچنین با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب ویژگی‌ها و اوصاف درس‌آموزی را درخصوص شهید آیت‌الله رئیسی بیان فرمودند اظهار کرد: این‌ها نه تنها برای قدردانی از این شهید بزرگوار است، بلکه معیار و شاخص کسانی است که مدیریتی را عهده‌ار هستند.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/002u

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا