سیاسیویژه

ضرورت تغییر مدیران غیر همسو

بانیان وضع موجود قم کنار بروند؛

ندای قم / زهرا محمدزاده / کارشناس مسائل سیاسی؛«اکبر بهنام جو» روزیکشنبه ۲۹ مهر بعد از گمانه زنی های بسیار، درجلسه هیات دولت به عنوان سیزدهمین استاندارقم انتخاب و روز پنجشنبه سوم آبان طی مراسمی با حضور وزیر کشورمعارفه شد. این انتخاب نشان می داند دولت با شناخت کامل از وضعیت استان قم که درگیر پروژه های نیمه تمام است این اقدام را انجام داده است و فردی را به سمت استانداری قم برگزیده که سابقه درخشانی در حوزه اجرایی و عمرانی دارد. شناخت دقیق موانع توسعه قم و حرکت درجهت برطرف کردن آنها می تواند نامی ماندگار از مهندس بهنام جو درتاریخ پرافتخار قم به ثبت برساند. درادامه به چند نکته اشاره می شود:
اول: پیروزی دکتر مسعود پزشکیان- که می توان آن را به تحول خواهی بسیاری از ایرانیان نسبت داد- این انتظار را ایجاد کرد که در ترکیب مدیران دولت و رویکردهای آن، تغییرات آشکار و مناسبی با هدف افزایش کارآمدی آن برای تحقق خواسته های مردم، صورت گیرد. هر چند این تغییرات در سه ماه گذشته تا حدی انجام شده است، اما سرعت و فراگیری و نوع این تغییرات، به ویژه درباره به کارگیری مدیران دولت با انتظارات افکار عمومی فاصله دارد.
دوم: سه هفته از انتصاب استاندار جدید قم می گذرد. او در این مدت از جمله با دریافت دستور پرداخت هزینه تامین زیرساخت‌های مسکن ملی از رییس جمهور، نشان داده است از قابلیت های لازم برای مدیریت موفق استان، برخوردار است. با این وجود عدم انجام تغییرات مدیریتی به ویژه در سطح استانداری و تداوم مدیریت بانیان وضع موجود استان- که بعضی از آنان تنها پس از دو سال از شروع فعالیت دولت سیزدهم، در صدا و سیما ظاهر شدند و ادعا کردند فضای آموزشی استان در آن دو سال، دو برابر شده است و این گونه، برای خود دستاورد سازی کردند- سبب ایجاد نگرانی هایی درباره تداوم مدیریت مدیران ناکارآمد شده است. آشکار است که استاندار جدید، به این نکته آگاهی دارد که خاستگاه دولت پزشکیان، تغییر خواهی ملت بوده است و به کارگیری مدیران جدید و کارآمد، پاسخی لازم و گریز ناپذیر به رأی مردم است.
سوم: با توجه به این ملاحظات به نظر می رسد تأخیر موجود در انجام تغییرات مدیریتی استان به ویژه دراستانداری- که به گونه ای شگفت آورو البته رقت انگیز سبب شده است بعضی مدیران دولت سیزدهم برای ابقا و حتی ارتقای خود تلاش و رایزنی کنند- به ضرورت افزایش شناخت استاندار از منابع انسانی موجود بازمی‌گردد.
تلاش برخی مدیران استانداری و مدیران کل استانی که هیچ اعتقادی به برنامه های دولت و شخص رییس جمهورنداشتند و ندارند برای ادامه مدیریت خود به هیچ وجه با وفاق سازگار نیست ، بلکه به نوعی عین نفاق است .باید اجازه داده شود استاندار مدیرانی که متخصص و معتقد به برنامه های دولت را هرچه زودتر انتخاب و برنامه های خود را با سرعت و دقت عملیاتی نمایند. انتظار می روند مدیران منصوب دولت گذشته با کنار رفتن داوطلبانه خود به روند کاراستان کمک نمایند تا مهندس بهنام جو بدون هزینه یا چالشی از این مقطع عبور نماید.
نویسنده این یادداشت، پیشنهاد می کند ایشان کارگروهی برای انتصاب مدیران استان تشکیل دهد. این کارگروه می تواند از شخصیت های مورد اعتماد استاندار، مدیران پیشین موفق استان و نماینده ستاد دکتر پزشکیان تشکیل شود تا افراد شایسته را برای انتصاب به عنوان مدیران جدید به استاندار معرفی کنند. استاندار نیز، درباره افراد معرفی شده، بررسی های لازم را انجام خواهد داد و به عنوان مدیر اجرایی عالی دولت، تصمیم گیری خواهد کرد.
و سرانجام آنکه، زمان در حال سپری شدن و افکار عمومی استان در انتظار تحقق خواسته های رأی دهندگان به رییس جمهور است هرگونه تعلل تغییر مدیرانی که وجه مشترکی با دولت مستقر ندارند می تواند خسارت جبران ناپذیری به اعتماد مردم به دولت وارد نماید.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/fn49

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا