حوزه علمیهسیاسی

ارسال ۵۰۰ اثر به دبیرخانه همایش «حقوق بشر در رهیافت شرقی»

رئیس دانشگاه باقرالعلوم (ع) خبرداد:

رئیس دانشگاه باقرالعلوم (ع) گفت: در دبیرخانه همایش «حقوق بشر در رهیافت شرقی» بیش از ۵۰۰ اثر در قالب چکیده و متن کامل از داخل و خارج کشور دریافت شده که در نهایت ۷۶ مقاله پذیرفته شده است.
به گزارش خبرنگار ندای قم ، حجت‌الاسلام والمسلمین سید احسان رفیعی علوی پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری «همایش بین المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی» که در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، به تشریح وضعیت حقوق بشر جهانی و این همایش پرداخت.
رئیس دانشگاه باقرالعلوم (ع) اظهار کرد: حقوق بشر امروز با ساختارهای علمی، رویکردهای عملی و نظام‌های قضایی متنوعی همراه است و وجود محاکم بین‌المللی و دادگاه‌های کیفری گواهی بر این ادعاست.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی علوی بیان کرد: با وجود اعلامیه‌ها و بیانیه‌های متعدد در زمینه حقوق بشر، نقض‌های مکرر و نابرابری‌های موجود نشان‌دهنده این واقعیت است که اگر هدف از حقوق بشر دستیابی به صلح پایدار و برابری انسان‌ها باشد، چرا هر روز خبرهایی از نقض این حقوق در نقاط مختلف جهان منتشر می‌شود که این امر به وضوح نشان می‌دهد که حقوق بشر در عمل با چالش‌های جدی مواجه است.
وی ابراز کرد: هدف اصلی همایش این است که علی‌رغم تلاش‌های جهانی برای ارتقای حقوق بشر و شکل‌گیری نهادها و بیانیه‌های بین‌المللی، انسان معاصر هنوز با نقض‌های جدی حقوق بشر و رفتارهای غیر اخلاقی روبروست و پایه‌گذاران این همایش بر این باورند که شکل‌گیری حقوق بشر جهانی بر مبنای ایده‌ای انسان‌محور و تفکر غربی بوده است که متأسفانه نتوانسته جذابیتی برای فرهنگ‌ها و تمدن‌های مختلف ایجاد کند.
رئیس دانشگاه باقرالعلوم (ع) تصریح کرد: رویکردهای انسان‌محوری و فردگرایی نه تنها برای فرهنگ‌ها و ادیان مختلف جذابیتی ندارند، بلکه به نوعی با عقلانیت انسانی در تضاد هستند و این همایش بر این نکته تأکید دارد که پیروان ادیان در سراسر جهان، به ویژه در شرق فرهنگی، به درستی مورد توجه قرار نگرفته و ظرفیت‌های معنوی آن‌ها نادیده مانده است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی علوی گفت: دولت‌محوری و فردگرایی، بدون توجه به منش‌گرایی و ظرفیت‌های فرهنگی، منجر به نقض‌های مکرر و نابرابری‌های جدی در زمینه حقوق بشر شده است و در واقع، ضمانت اجرای حقوق بشر از جنس حقوق داخلی نیست، اما ادیان و تمدن‌ها می‌توانند نقش مؤثری در معنابخشی به حقوق بشر و ارتقای آن ایفا کنند.
وی ادامه داد: دانشگاه باقرالعلوم (ع) به عنوان پیشگام در حوزه حقوق اسلامی، نخستین همایش بین‌المللی را برگزار خواهد کرد که در آن چالش‌ها و فرصت‌های حقوق بشر شرقی مورد بررسی قرار خواهد گرفت ضمن اینکه این همایش علاوه بر تولید محتوای علمی، به دنبال کنش‌گری فعال در زمینه حقوق بشر است.
رئیس دانشگاه باقرالعوم (ع) عنوان کرد: سال آینده، ایران میزبان ۱۷ کشور از کشورهای بریکس خواهد بود و کانون‌های وکلای این کشورها به همراه مجموعه‌های مردم‌نهاد در این همایش شرکت خواهند کرد و این همایش به عنوان یک فرصت علمی، داده‌های ارزشمندی را به این کشورها ارائه خواهد داد.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی علوی اذعان کرد: در دبیرخانه همایش، بیش از ۵۰۰ اثر در قالب چکیده و متن کامل از داخل و خارج کشور دریافت شده که در نهایت ۷۶ مقاله پذیرفته شده است و چکیده‌های این مقالات به زبان‌های انگلیسی، عربی و فارسی در اجلاسیه قم رونمایی خواهد شد و همچنین در فصل‌نامه بین‌المللی فلسفی دانشگاه باقرالعلوم به چاپ خواهد رسید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این همایش فرصتی است تا صدای حقوق بشر از شرق فرهنگی به گوش جهانیان برسد و به ترویج و گسترش این حقوق در سطح بین‌المللی کمک کند.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/a0vs

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا