ندای قم / یادداشت /دکترسليمان طائی حسنلوئی /کارشناس پژوهش ؛ تلاش برای برگزاری مراسم هفته پژوهش وفناوری وپاسداشت آن به عنوان كلید توسعه همه جانبه استان وكشورشروع شده است. بدون پژوهش نمی توان تولیدعلمی داشت وبدون تولیدعلمی نمی توان فناوری جدید ایجاد كرد.
شعار” باپژوهش تصمیم بگیریم”برای تمام امور وفعالیت ها یك اصل وحقیقت است. پژوهش بستری را ایجاد می كند تا رشدعلمی، گسترش كاربردعلوم وفناوری های مختلف فراهم شود و جامعه ای خردمند وپژوهشگرآگاه با تكیه برعلوم وفنون جدید بتواند زمینه توسعه پایدار را ایجاد كند.خوشبختانه در سالهای اخیر حساسیت جامعه ومسوولین به پژوهش و روی آوری نخبگان و دانشگاهیان به امر تحقیق بیشترشده واین جای خرسندی است.
تشكیلاتی با عنوان”دفتر ارتباط استانداری با دانشگاه ها و مراكزپژوهشی و صنعتی استان” در استانداری ایجاد و چندین جلسه با مدیرگروه های دانشگاه ومراكزپژوهشی و صنعتی برگزار كرده است.همچنین در این راستا از چندین کارخانه صنعتی و مراکز تولیدی بازدید و در جلسات كارگروه های تخصصی شركت نموده اند. بررسی نتایج آن یک مقال دیگر را می طلبد.
به عقیده كارشناسان اگر پژوهش صرفا به دنبال رفع تكلیف آموزشی واداری باشد یعنی اساتید دانشگاه، حوزه وپژوهشگران مراكز پژوهشی واجرایی به مقوله تحقیق صرفا به عنوان تكلیف اداری نگاه كنند طبیعی است كه دستاوردهای آنان نیز برای همان قفسه ها و میزهای اداری مناسب خواهدبود وحتی حوزه و دانشگاهی كه تحقیق وپژوهش كاربردی نمی كند در واقع تولید علم ودانش ندارد وفقط یك آموزشگاه است.
مشكلات حوزه پژوهش در كشور ما یك مساله ساختاری وریشه ای است.معمولا برخی موضوعات پژوهشی، مبتلابه جامعه نیست و وقتی انجام می شود كاربردی و راهگشا نیست.بسیاری از مدیران اجرایی با پژوهش آشنا نیستند و رویكرد علمی ندارند و ازطرفی بسیاری ازپژوهشگران هم نسبت به مسایل اجرایی و مدیریتی بیگانه هستند وبیشتر آكادمیك فكرمی كنند چون كار اجرایی نكرده اند.
در راستای اجرای شعار” باپژوهش تصمیم بگیریم” امروزه بسیاری از كشورها حتی از اقتصاد دانش بنیان گذر كرده ودانشگاه های كارآفرین ایجاد كرده اند. با استفاده از هوش مصنوعی و تکنولوژی های جدید می توان تولید محصولات استراتژیك در “مراكز رشد” دانشگاه ها را فراهم كرد وتحقق این شعار با ارتباط دانشگاه ها با مراكز اجرایی وصنعتی محقق خواهد شد. اگر دانشگاه مبنای فرهنگ و اقتصاد است باید بتواند مسائل جامعه را در قالب شركت های دانش بنیان حل بكند و در این راستابایستی از فعالیت های پژوهشی وترویجی دانشگاه ها در هفته پژوهش كه از 10 تا 22 آذر ماه برگزار خواهد شد، تجلیل كرد. اولین جلسه شورای سیاستگزاری هفته پژوهش در 23 آبان ماه سال جاری به میزبانی دانشگاه قم برگزار شد. ریاست ستاد برگزاری هفته پژوهش در استان، با استاندار، با مدیریت معاونت های استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و دبیر ستاد، دانشگاه قم بوده و در قالب 11 دبیر جشنواره و کمیته مستندات را بررسی خواهند کرد.
هفته ملی پژوهش وفناوری فرصت مناسبی رابرای توجه وتمركز بر ابعاد مختلف امر پژوهش وفناوری در استان فراهم می آورد تا كلیه ذی نفعان، ضمن اطلاع از وضعیت موجود،برنامه ریزی واقدامات موثری را با هدف توانمندسازی وعملی كردن ایده های برتر در دستور كار قرار دهند. این امر در در قالب نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری خواهد بود که مقرر است از 17 تا 20 آذرماه در مجتمع امام خمینی “ره” برگزار شود.
فرا خوان انتخاب پژوهشگران وفناوران برتر سال ازطرف دبیرخانه ستاد ملی هفته پژوهش وفناوری استان به كلیه دانشگاه ها،موسسات، مراكزآموزشی وپژوهشی ودستگاه های اداری واجرایی استان جهت معرفی افراد ذی نفع ارسال شده ودرخواست شده تا مدارك ومستندات را به همراه لوح فشرده به دبیرخانه كمیته علمی ستاد كه در دانشگاه قم مستقر می باشد ارسال نمایند. طبق اعلام ستاد استانی هفته پژوهش وفناوری، برگزیدگان در مراسمی كه اواخر هفته سوم آذر ماه در دانشگاه قم برگزار خواهد شد معرفی می شوند.
انتخاب ومعرفی برگزیدگان حوزه پژوهش وفناوری وتجلیل از آنان وهمچنین فرصت تعامل بین ذی نفعان این حوزه به شیوه های مختلف مانند برگزاری نمایشگاه،فن بازار وهمایش،فضایی را ایجاد خواهدكرد كه ضمن ارتقاء شان وجایگاه پژوهش وفناوری بری فعالین دراین عرصه، بستر مناسب تری را برای ادامه راه تقویت وتوسعه پژوهش وفناوری فراهم نماید وشعار”باپژوهش تصمیم بگیریم” راعملی خواهد كرد.
در این راستا رسانه ها، صداوسیما، مطبوعات وفضای مجازی می توانند نقش مهم وتعیین كننده ای را ایفا نمایند.
لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/0hhr