اقتصادویژه

معرفی 4 واحد متخلف به مراجع قضایی وتوقیف خط تولید

مدیر کل سازمان استاندارد استان قم خبرداد:

ندای قم / گفت وگو/حسن آرام؛ مدیر کل سازمان استاندارد استان قم با ارایه آماری از عملکرد این اداره طی 6ماهه اول سال جاری گفت :در این مدت برای 4 واحد متخلف اعلام جرم و به مراجع قضایی معرفی و خط تولید این واحدها توقیف شد وهمچنین کالاهای غیر استاندارد دو واحد تولیدی مشمول استاندارد اجباری جمع آوری شد.
محمد هادی سماواتی در گفت وگو با ندای قم بااشاره به اینکه فرآورده های نفتی نیز از جمله کالاهای مشمول صادرات است ، اظهار کرد : از فرآورده های نفتی جهت صادرات در قم و سلفچگان نمونه برداری و به آزمایشگاه ارسال می شود که چنانچه با موازین استاندارد مطابقت داشته باشد، مجوز صادرات صادر می شود.
محمد هادی سماواتی در گفت وگو با ایمان اظهارداشت : در مبحث تعیین ماهیت فرآورده های نفتی که از دغدغه های تولید کنندگان بوده اداره کل استاندارد قم توانسته بادقت و سرعت لازم عمل نماید و توانسته ایم رضایتمندی تولید کنندگان عزیز را جلب و به دغدغه ها در این خصوص پایان دهیم.
وی در توضیح بیشتر گفت:در گذشته فرایند تعیین ماهیت محصولات نفتی زمانبر بود و واحد های تولیدی از این امر گلایه مند بودند پس از واگذاری این فعالیت بر استان قم کارگروهی در استان تشکیل شد و مقرر شد استان سمنان را هم تحت پوشش خود قرار دهد و خوشبختانه اداره کل استاندارد قم با ورود به حوزه تعیین ماهیت و انجام برنامه ریزی مناسب توانست دغدغه واحدهای تولیدی، را مرتفع نمود.
دکتر سماواتی با بیان اینکه در مواردی تولید محصولی در استان استارت زده می شود که استاندارد آن محصول و یا امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی آن در سطح کشور موجود نیست، در چنین مواردی یکی از راه ها، اعتماد به آزمایشگاه ها معتبر بین المللی است که چنانچه آزمایشگاه های یاد شده چنین محصولی را به لحاظ کیفیت و رعایت موازین استاندارد موردتایید قرار دهند؛ برای ما نیز قابل قبول و تایید خواهد بود.
فعالیت 22 آزمایشگاه معتبر ومورد تایید استاندارد
داشتن مدیر کل سازمان استاندارد استان قم در ادامه به وضعیت آزمایشگاه های این استان اشاره کرد و گفت: در سطح استان قم 22 آزمایشگاه دایر و فعال می باشد و این در حالی است که یکی از الزامات واحدهای تولیدی جهت صدور پروانه استاندارد؛ داشتن آزمایشگاه است.
وی افزود: اما ازآنجایی که هزینه های احداث و تجهیز آزمایشگاه بسیار سنگین است، سازمان ملی استاندارد به منظور رفاه حال واحدهای تولیدی و کمک و مساعدت به این واحدها که خواستار حرکت در مسیر اهداف استاندارد می باشند، تسهیلاتی بر اساس بسته تحولی بهار خدمت در دولت مردمی با محوریت رشد تولید کیفی قائل شده از جمله اینکه به چنین واحدهایی اجازه داده می شود با آزمایشگاه های معتبر و مورد تایید سازمان ملی استاندارد قرار داد همکاری منعقد ومحصولات تولیدی خود را جهت انجام آزمایش های لازم به این آزمایشگاه ها ارسال کنند.
سامانه تلفنی 1517 پلی بین مردم اداره استاندارد
سماواتی دربخش دیگری از سخنان خود گفت: بازرسان سازمان استاندارد در مواجهه با واحدهای مختلف، ابتدا به صدور اخطار اقدام نموده ودر گام بعدی چنانچه واحد صنفی توجهی به اخطار ننماید محصول را از فروشگاه جمع آوری خواهدکرد.
این مسئول تصریح کرد: یکی از درگاه های ارتباطی این سازمان با مردم عزیز، سامانه تلفنی 1517 است که می توانند مواردتخلف واحدهای تولیدی و واحدهای عرضه و فروش به این سامانه اعلام دارند که سریعاً بازرسان این سازمان اقدامات لازم را در برخورد قانونی با واحد متخلف به عمل خواهند آورد. دکتر محمد هادی سماواتی در همین زمینه اضافه کرد :در پی وصول شکایت و موارد تخلف، بازرسان با مراجعه به محل نسبت به بررسی موضوع اقدام و گزارش بررسی جهت تصمیم گیری به اداره کل ارسال و تصمیم مقتۻی اخذ می گردد این تصمیم می تواند پلمپ واحد تولیدی باشد و چنانچه تخلف در حوزه فروشگاهی صورت گرفته باشد، اخطار و متعاقباً جمع آوری محصول انجام می شود.
راهکار شناسایی عنوان جعلی استاندارد برروی برخی محصولات
وی آنگاه در پاسخ به سوال دیگر در خصوص استاندارد سازی لوازم یدکی، گفت: لوازم قطعات یدکی استاندارد توسط این اداره کل رصد و کنترل می شود که چنانچه قطع ای فاقد کیفیت باشد و مردم نیز نسبت به چنین کالایی دغدغه داشته باشند. اقدامات قانونی مطابق شرح وظایف سازمان اعمال می شود. اما موۻوع جعل علامت استاندارد روی قطعات و لوازم غیر استاندارد موۻوعی است که برای تشخیص چنین کالاهایی مصرف کنندگان کد ده رقمی که زیر علامت استاندارد قید شده، را از طریق سامانه 10001517 را ارسال می نماید و مشخص می شود که این محصول استاندارد می باشد یاخیر.
محاسبه وزن کالا با وزن بسته بندی مصداق کم فروشی است
سماواتی، طرح پیش بسته بندی (پین) را از دیگر طرح های مهم سازمان ملی استاندارد عنوان کرد و افزود: در این راستا جلساتی هفته برگزار می شود که در آن مدیران کل ادارات ذیربط حضور دارند و در این طرح هر محصول بسته بندی شده بر مبنای موازین خاصی کنترل می شود.
وی ادامه داد:چنانچه وزن کالا با وزن بسته بندی محاسبه شده باشد و در اختیار مصرف کننده قرار گیرد کم فروشی صورت گرفته و همچنین اگر وزن کالا کمتر از وزن درج شده روی کالا باشد پس از اخطار به واحد تولیدی به تعزیرات حکومتی معرفی می گردد.
مدیر کل سازمان استاندارد استان قم افزود: در این رابطه اخیراً برای یک واحد مطرح و مشهور کشور، اخطار کم فروشی صادر کردیم واحد مزبور ( هم محصول و هم بسته بندی ) را یکجا وزن و به عنوان وزن محصول روانه بازار می کرد که پس از تذکر نسبت به اصلاح فرایند خود اقدام نمود.
سماواتی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما که از فاکتورهای موثر در معرفی واحدهای نمونه و برتر جویا شد، اظهار داشت: در روز ملی استاندارد از دوسطح واحدهای تولیدی تقدیر به عمل آمدی یکی در سطح ملی و دیگری در سطح استانی.در سطح ملی دو واحدتولیدی یکی در صنعت موتور سیکلت و دیگری در صنعت شیمی توانستند به ترتیب لوح اشتهار و گواهی حضور اخذ نمایند.
نظارت دقیق برکیفیت مصالح ساختمانی بویژه بتن
وی آنگاه مبحث بتن و آرد،نان را از دیگر مباحث مورد توجه سازمان استاندارد عنوان کرد و افزود: سازمان استاندارد با دقت و حساسیت در این حوزه ها ورود و اقدام به پایش می کند.
مدیر کل سازمان استاندارد استان قم گفت : در استان قم نظارت بر واحد های تولیدی بتن و بچینگ ها مورد توجه ویژه همه متولیان صنعت ساختمان است و اداره کل استاندارد نیز از این موضوع مستثنی نیست در این راستا استاندار محترم قم نیز تاکید ویژه ای بر دقت بر کیفیت مصالح بخصوص بتن دارند.
تلاش برای ارتقای کیفیت تمام محصولات تولیدی
وی همچنین با اشاره به وضعیت نان و آرد توضیحاتی داد و با بیان اینکه آرد مشمول استاندارد اجباری است و مدام مورد پایش قرار می گیرد افزود: به نظر می رسد که بین ارزش غذایی و پسند مردم رابطه معکوس وجود دارد. به عبارت دیگر هر قدر که کیفیت نان و ارزش غذایی آن ارتقاء یابد، ممکن است با ذائقه خیلی از افراد همخوانی نداشته باشد. به عنوان مثال رنگ تیره نان سنگک، نشانه ارزش غذایی بالای آن است در حالی که خیلی ها خلاف این را تصور می کنند. البته در مساله کیفیت نان ،ادارات استاندارد، غذا و دارو و غله و همچنین نانوایی ها نقش اصلی را ایفا می کنند. ولازم است همه عوامل دست به دست هم دهند تا محصول تولیدی (نان) باکیفیت مطلوب به دست مردم می رسد و با سلیقه و ذائقه اکثریت افراد هم همخوان گردد. وی با ابراز خشنودی از اینکه در استان قم تعامل و هم افزایی بین ادارات ذیربط وجود دارد، گفت: در قم انواع نان، به خصوص نان سنگک با درصد سبوس گیری استاندارد به دست مردم می رسد که موجب افتخار ما است و امیدواریم همه مجموعه های ذیربط با تعامل و هماهنگی دست در دست یکدیگر نهاده و برای ارتقای کیفیت تمامی محصولات تولیدی از جمله نان از هیچ تلاشی فروگذاری ننمایند.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/vvuc

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا