مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم مراحل تشکیل انجمن صنفی کارفرمایی را تشریح کرد.
به گزارش ندای قم ،وحید وزیریراد در گفتوگویی، طی سخنانی اظهار کرد: با توجه به اجرای ماده ۱۳۱ قانون کار جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۶۹ به منظور حفظ حقوق و منافع مشروع و قانونی و بهبود وضع اقتصادی کارگران و کارفرمایان که خود متضمن حفظ منافع جامعه نیز هست، کارگران مشمول قانون کار و کارفرمایان هر حرفه یا صنعت میتوانند با رعایت مقررات قانونی و این آییننامه مبادرت به تشکیل انجمن صنفی نمایند و کمترین حد نصاب لازم این است که برای تشکیل انجمن صنفی کارگری در سطح کارگاه ۱۰ نفر و در حرفه یا صنعت حداقل پنجاه عضو در سراسر استان داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در سال اول فعالیت دولت سیزدهم شاهد افزایش 15 درصدی انجمنهای صنفی بودهایم تصریح کرد: انجمن صنفی کارفرمایی، با عضویت حداقل ۱۰ شخص حقیقی یا حقوقی شاغل در آن حرفه یا صنعت در حوزه جغرافیایی مورد درخواست در قسمتی از یک استان تا سراسر کشور تشکیل میشود.
وزیریراد بیان کرد: تشکلهای کارگری و کارفرمایی بهعنوان نمایندگان جامعه کارگران و کارفرمایان هستند که میتوانند جهت پیگیری حقوق و مطالبههای این اقشار نقش اساسی ایفا کنند.
وی افزود: این تشکلها به عنوان شرکای اجتماعی ادارهکل، بازوان توانمند وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی هستند که درخواستهای جامعه کارگری و کارفرمایی را در جلسههای مختلف مطرح و پیگیری میکنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: متقاضیان تشکیل انجمنهای صنفی کارگری و کارفرمایی، پس از مراجعه به اداره امور تشکلات کارگری و کارفرمایی ادارهکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی و ارائه مدارک لازم و تکمیل فرمهای انجمن و همچنین معرفی هیأت موسس، آگهی اولیه تأسیس انجمن صنفی را منتشر نموده و به دنبال آن جمعآوری مدارک نامزدهای هیئت مدیره و بازرسان انجمن از قبیل مجوز فعالیت، مدارک هویتی، عکس و برگزاری انتخابات و تشکیل انجمن انجام میرسد که کلیه این مراحل بر اساس قانون و استعلامات مورد نیاز از مراجع ذیصلاح صورت میپذیرد.
وی گفت: مراحل ایجاد یک انجمن صنفی به این صورت است که پس از معرفی هیئت موسس و معرفی متقاضیان تشکیل انجمن صنفی به اداره امور تشکلات کارگری و کارفرمایی اداره کل، صدور آگهی اعلام تأسیس و اعلام داوطلبی صورت گرفته و کاندیدا های هیئت مدیره و بازرسین انجمن معرفی می شوند.
وزیریراد افزود: بعد از تهیه پیش نویس اساسنامه توسط هیئت موسس انجمن صنفی، آگهی انتخابات توسط این اداره کل صادر و مجمع عمومی و انتخابات انجمن صنفی با نظارت مستقیم اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی برگزار میشود.
وی خاطر نشان کرد: تعیین سمت اعضای هیئت مدیره انجمنهای صنفی، تکمیل پرسشنامه آماری (مشخصات اعضا و اطلاعات مورد نیاز انجمن صنفی مطابق فرم شماره ۳)، ارسال مدارک و مستندات انجمن صنفی به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی جهت ثبت، صدور گواهی صحت برگزاری انتخابات، صدور گواهی ثبت، صدور اعتبارنامه منتخبین و صدور آگهی انجام انتخابات در روزنامههای کثیرالانتشار استانی یا کشوری، از دیگر مراحل تشکیل انجمن صنفی است.