مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان قم گفت: بررسی درخواستهای ارائه شده در درگاه ملی مجوزها، نشان میدهد بیشترین درخواست متقاضیان قمی دریافت مجوز کسب و کار برای فعالیت در زمینه تولید فرش دستباف بوده است.
به گزارش ندای قم ،مهدی فراهانی در گفتوگویی با اشاره به اینکه یکی از پرتقاضاترین مجوزهای صادر شده در زمینه کسب و کارهای خانگی در استان، حرفه قالیبافی با ثبت نزدیک به ۴ هزار درخواست بوده است،اظهارداشت: ۳هزار و ۹۶۶ مجوز صادر شده برای تولید فرش دستباف از طریق درگاه ملّی مجوزها، حکایت از توجه روزافزون بهتولید فرش توسط افراد جویای کار دارد.
وی افزود: امیدواریم با اقبال مردم به تولید فرش دستباف، این هنر در استان قم، دوباره احیا شود چرا که فرش دستباف قم از دیرباز یکی از مرغوبترین فرشهای صادراتی و شناخته شده در بازارهای جهانی بوده است.
با درگاه ملّی مجوزها، هنر قالیبافی دوباره جان میگیرد
فراهانی با بیان اینکه در صورت حمایت متولیان امر از این هنر و صنعت ارزشمند، استان قم ظرفیت مطلوبی را برای ایجاد فرصتهای شغلی جدید در این زمینه دارد، افزود: در کنار همه تلاشهایی که توسط مسئولان استان برای تسهیل صدور مجوزهای راهاندازی کسب و کار از جمله در بخش تولید فرش دستباف قم انجام میشود، باید به موضوع آموزش و مهارت افزایی نیز توجه ویژهای صورت گیرد تا شاهد رونق هرچه بیشتر در این بخشهای مهم اقتصادی استان باشیم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی قم افزود: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، وام تبصره ۱۸ به افرادی که از درگاه ملی، مجوزهای لازم برای کسب و کار خود را دریافت کرده باشند، تعلق میگیرد و این فرصتی مناسب برای علاقهمندان به فعالیت در عرصه تولید فرش دستباف استان است تا سرمایه مورد نیاز برای ایجاد و توسعه کار خود را تامین کنند.
۲۰ درصد ارزش صادراتی فرش دستباف ایران متعلق به قم است
فراهانی با اشاره به اینکه حدود ۲۰ درصد ارزش صادراتی فرش دستباف ایران متعلق به فرش ابریشم قم است، گفت: خوشبختانه در دهههای اخیر، فرش دستباف در داخل کشور نیز مشتری و مصرف دارد در صورتی که در گذشته، میزان فعالیت و اشتغال در تولید فرش دستباف، تحت تاثیر روابط تجاری، اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای مختلف، متغیر بود اما امروزه اقبال داخلی به تولیدات دستی و دستباف، رونق چشگیری دارد و تقاضای داخلی توانسته تا حدودی از تاثیر نوسانات روابط تجاری با خارج از کشور، بکاهد.
فراهانی توضیح داد: به منظور کمک به بازاریابی و فروش محصولات تولیدی قالیبافان که جزء اقشار زحمتکش و شریف جامعه هستند، مقرر شد نمایشگاه فرش قم در قالب دستورالعمل مولدسازی طرحهای دولتی با پیگیری اتحادیه بافندگان فرش به بخش خصوصی واگذار، تکمیل و به بهره برداری برسد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی قم یادآور شد: با توجه به موقعیت استراتژیکی قم از منظر جغرافیایی و فرهنگی که سالانه پذیرای بیش از ۲۰میلیون مسافر و زائر است، ایجاد مراکز تجاری و نمایشگاههای دائمی یکی از بسترهای مهم در عرصه تجارت بوده و از طریق افزایش جذب مشتری و فروش و کاهش خواب سرمایه باعث رونق تولید و پایداری اشتغال میشود.
لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/7c6z