اقتصاد

صادرات محصولات کشاورزی سالانه بیش از ۶ میلیارد دلار ارزآوری دارد

معاون وزارت جهادکشاورزی:

معاون وزارت جهادکشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در ۴۴ سال گذشته نسبت به قبل از آن، توان تولید محصولات غذایی در کشور، ۱۰۰ میلیون تُن افزایش یافته‌است.

به گزارش ندای قم، سیدمجتبی خیام نکویی روز چهارشنبه در آیین بهره‌برداری از 20 طرح‌ کشاورزی قم، بیان کرد: اکنون ۸۰ درصد محصولات غذایی مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود که نشان‌دهنده تلاش فعالان این عرصه برای تامین امنیت غذایی جامعه است.

وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی برای کشور اقتدار اقتصادی به ارمغان می‌آورد، گفت: با عبور از کشاورزی معیشتی و استفاده از دانش و تجهیزات روز در کنار ارتقا بهره‌وری می‌توانیم باقی‌مانده نیاز غذایی کشور را که سالانه بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار ارز برای واردات آن نیاز است، در داخل تولید کنیم و کشاورزان نمونه ما با عملکرد خود نشان دادند که این کار شدنی است.

وی ادامه داد: توجه به موضوع بهره‌وری در بخش کشاورزی بسیار مهم است، برای نمونه اگر ما در محصول گندم تنها ۲۰ درصد افزایش عملکرد در واحد سطح داشته باشیم در تامین نیاز داخل به این محصول خودکفا و حتی صادر کننده گندم می‌شویم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ظرفیت‌های بخش کشاورزی کشور، گفت: ما امروز نخستین کشور در زمینه معرفی ارقام گیاهی در حوزه زراعی در منطقه خاورمیانه هستیم، میزان میانگین تولید محصولات کشاورزی ما در حوزه زراعی سالانه بیش از ۸۲ میلیون تُن است که از این مقدار حدود ۱۲ میلیون تُن آن را گندم تشکیل می‌دهد.

وی با بیان این‌که صادرات محصولات کشاورزی سالانه بیش از ۶ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور دارد، افزود: با افزایش ضریب دانش در میان کشاورزان و استفاده از فناوری‌های روز، می‌توانیم از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی اقتصادی حرکت و علاوه بر افزایش ظرفیت تولید محصولات، امنیت و اقتدار غذایی کشور را تقویت کنیم.

وی ادامه داد: مسئولان کشور برای افزایش توان تولید محصولات کشاورزی با استفاده از دانش و تجهیزات روز، اهتمام جدی دارند و همه ظرفیت‌ها برای توسعه بیش‌ازپیش و دانش‌بنیان شدن فعالیت‌های کشاورزی بسیج شده‌است.

گفتنی است به مناسبت هفته جهاد کشاورزی، ۲۰ طرح در حوزه‌های مختلف کشاورزی به ارزش ۹۴۰ میلیارد ریال و با اشتغالزایی و تثبیت اشتغال برای ۳۶۸ نفر با حضور مسئولان ملی و استانی در قم به‌ بهره‌برداری رسید.

این طرح‌ها در حوزه‌هایی همچون آب و خاک و امور فنی و مهندسی، دام و طیور، صنایع تبدیلی و غذایی و همچنین شیلات است که با بهره‌برداری از آن‌ها تولید محصولات کشاورزی در استان قم افزایش می‌یابد.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/pgdb

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا