مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم گفت: علاوه بر توسعه و ترویج مصرف بهینه و متعادل انواع کودهای فسفاته و پتاسه و کسب رتبه برتر استان در این زمینه، افزایش مصرف این کودها در قم به منظور افزایش کمیت و کیفیت محصولات تولیدی کشاورزی و بدنبال آن مبارزه بهتر با انواع تنشهای بیماری و محیطی دنبال میشود.
به گزارش ندای قم، حسین زند در گفتوگویی به بیان آخرین دستاوردها و عملکرد شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم در سال ۱۴۰۲ در زمینه توسعه وترویج مصرف متعادل و بهینه کودهای پایه توسط کشاورزان، پرداخت و افزود: در زمینه تأمین و توزیع کودهای فسفاته و پتاسه بیش از ۶ هزار تن انواع کودهای فسفاته و پتاسه در استان توزیع شد.
وی بیان داشت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از مهمترین شرکتهای زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی میباشد که بهعنوان اولین و بزرگترین زنجیره تأمین و توزیع نهادههای کشاورزی در ایران، وظیفه بسیار مهم تهیه، تأمین و توزیع انواع نهادههای کشاورزی شامل کودهای یارانهای، سم و بذر را در سطح کشور برعهده دارد.
وی ادامه داد: این شرکت تاکنون این وظیفه حساس خود را به بهترین نحو ممکن در سطح کشور انجام داده و علیرغم وجود تمامی مشکلات در چند سال اخیر در بازار جهانی نهادههای کشاورزی، تاکنون توانسته است تمامی کودهای مورد نیاز بخش کشاورزی کشور را به موقع تأمین نموده و در اختیار کشاورزان در اقصی نقاط کشور قرار دهد.
زند با اشاره به این که باید مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در قم بیشتر شود، گفت: بیشترین میزان مصرف کودهای یارانهای مربوط به سال ۱۴۰۱ بود که خروجی آن علیرغم عدم وجود بارندگی مناسب در تولید گندم سال قبل مشاهده شد.
وی بیان داشت: در مورد مصرف کودهای ازته نیز هم اینک نزدیک به حد مطلوب میباشیم و بیشتر از آن مصرف نمیکنیم.
وی ادامه داد: تاکنون کارهای ترویجی و آموزشی بسیار زیادی در استان انجام شدهاست تا کشاورزان متوجه مزایای مصرف به اندازه انواع کودهای شیمیایی شوند و نتایج آن را در این سالها تجربه کنند، هرچند هنوز با استانداردهای جهانی فاصله داریم.
گفتنیاست ۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت میرود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.