معاون اجرایی رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، به منظور نظارت میدانی، رفع موانع احتمالی و پیگیری و بررسی آخرین وضعیت اجرای مصوبات سفر استانی رییس جمهور، به استان قم سفر کرد و مصوبات آن سفر را مورد بررسی و پایش قرار داد.
تخصیص ارز مورد نیاز کارخانه در حال ساخت تولید چادر مشکی
به گزارش ندای قم ،سید صولت مرتضویی صبح روز سه شنبه در ابتدای سفر خود به استان قم، در بازدید از محل احداث واحد صنعتی تولیدکننده چادر مشکی در شهرک صنعتی شکوهیه قم، نسبت به تامین ارز مورد نیاز این طرح برای خرید و نصب ماشینآلات نساجی تاکید کرد.
سید صولت مرتضوی افزود: دولت بر اساس تعهدات انجام شده در خصوص تامین ارز مورد نیاز این طرح آمادگی دارد.
معاون اجرایی کارخانه چادر مشکی قم نیز در این بازدید گفت: این طرح در یک عرصه ۱۶ هکتاری و اعیانی ۵۰ هزار متر مربعی در قالب سه سوله خط تولید در حال احداث میباشد و هم اکنون دیوارکشیهای آن بهصورت کامل انجام شدهاست.
حسین زمانی با بیان اینکه برای احداث این طرح ۲ هزار و ۵۰۰ تن اسکلت فلزی بهکار خواهد رفت، خاطرنشان کرد: در این واحد تولیدی ۴۰۰ دستگاه ماشین آلات نساجی در ۳۵ ردیف انواع چادر مشکی تولید خواهد کرد.
وی بیان داشت: ۱۸ میلیون متر مربع پارچه هر سال در این واحد تولید میشود که ۴۰ درصد نیاز کشور را تامین میکند، تاکنون ۱۶۰ میلیارد تومان در این طرح هزینه شدهاست.
وی ادامه داد: همچنین ۳۲.۵ میلیون دلار اعتبار ارزی برای این طرح نهایی شدهاست.
تکمیل آزادراه شهید سلیمانی با جدیت دنبال شود
معاون اجرایی رییس جمهور در ادامه سفر خود در بازدید از طرح آزادراه شهید حاج قاسم سلیمانی (کمربندی شهر قم) گفت: همه دستگاههای متولی به ویژه بانکهای ملی و مسکن در کنار سرمایهگذار باید با جدیت تکمیل و بهرهبرداری از طرح آزادراه شهید حاج قاسم سلیمانی را دنبال کنند.
مرتضوی خاطرنشان کرد: پیگیری مسئولان از لوازم اصلی رسیدن طرحهای عمرانی به نقطه مطلوب است.
وی ادامه داد: این طرح مانند طرح کارخانه چادر مشکی قم با برخی مشکلهای ارزی روبرو است، اما این مباحث نباید به مانعی در پیشبرد آن تبدیل شود.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران بخش خصوصی اظهار داشت: دولت سیزدهم نگاه مثبت و حمایت گرایانهای از این گونه طرحهای عمرانی دارد.
همچنین معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، پیرامون این طرح گفت: آزادراه شهید سلیمانی بخشی از آزادراه بزرگ تهران- بندر امام و ارزان ترین مسیر برای اتصال تهران به آبهای آزاد است.
خیرالله خادمی افزود: یکی از مباحث مهم در اجرای این طرح پایبندی دقیق بانک ملی در مشارکت ۳۰ درصدی در عملیات اجرایی آن است، دولت نیز باید ۳۰ درصد از هزینه ساخت این آزادراه را تامین کند.
وی گفت: تاکنون ۲۴۰ میلیارد تومان برای تجهیز کارگاه و آغاز عملیات عمرانی و روسازی بتنی در این طرح توسط سرمایهگذار هزینه شده است.
گفتنی است، عملیات اجرایی آزادراه قم – سلفچگان – راهجرد – اراک با عنوان سردار حاج قاسلم سلیمانی سال 1399 آغاز شده است.
واگن مورد نیاز متروی قم تامین میشود
معاون اجرایی رییسجمهور در بازدید از طرح قطارشهری قم، با اشاره به اهمیت بهرهبرداری از این طرح گفت: چندین راه متنوع برای تامین واگن مورد نیاز قطار شهری قم وجود دارد و این موضوع در دستورکار است.
مرتضوی اظهار داشت: یکی از راههای تامین واگن قطار شهری قم، خرید یا اجاره دو رام از تهران است که بستر این کار به طور کامل فراهم است.
وی خاطرنشان کرد: امکان تامین واگن قطار شهری از محل تهاتر نفت نیز وجود دارد و مقدمات خرید چند رام قطار از یکی از کشورها انجام گرفته است.
وی ادامه داد: همچنین امکان و ظرفیت استفاده از دو رام قطار شهری خط دو مشهد نیز در خط یک متروی قم در قالب خرید یا اجاره فراهم است.
مرتضوی بیان کرد: به زودی برای تامین واگن قطار شهری قم جلسه ای با حضور شهرداران تهران و مشهد و مسئولان استان قم برگزار میشود.
خط یک مترو قم ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
شهردار قم نیز در این بازدید، با بیان اینکه تامین واگن مهمترین نیاز قطار شهری قم است، گفت: بهرهبرداری از خط یک مترو قم نیازمند تامین واگن مورد نیاز است.
سید مرتضی سقاییان نژاد بیان کرد: خط یک مترو قم هم اکنون ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با بیان اینکه متروی قم در مجموع به ۱۱۳ رام قطار نیازمند است، تصریح کرد: از ۸۰ واگن تعهدی دولت هنوز هیچ واگنی تامین نشده و در اختیار شهرداری قم قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: در فاصله سه سال تا بهره برداری از خط دو متروی مشهد میتوان از دو رام قطار شهری مشهد به صورت اجاره یا خرید استفاده شود.
سقاییاننژاد اظهار داشت: شهرداری قم از چند ماه گذشته در تلاش است تا دو رام قطار از متروی تهران به صورت خرید یا اجاره تامین کند که تاکنون در این زمینه نیز موفقیتی حاصل نشده است.
شهردار قم ادامه داد: در قالب توافقنامهها و همکاریهای چندجانبه بین دولت و کلانشهرها امکان تامین قطار و بهرهبرداری از متروی قم در آینده نزدیک وجود دارد.
هر سال یک میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته میشود
معاون اجرایی رییس جمهور همچنین در بازدید از طرح نهضت ملی مسکن در شهرک پردیسان قم، تامین مسکن مناسب را یکی از سیاستهای اصلی دولت برشمرد و گفت: در این راستا هر سال یک میلیون واحد مسکونی احداث میشود.
مرتضوی اظهار داشت: در خصوص اقساط طرح نهضت ملی مسکن هم تلاش می شود تا زمینهای ایجاد شود تا اقشار ضعیف بتوانند به صورت معمول آن را پرداخت کنند.
وی با اشاره به وضعیت طرح نهضت ملی مسکن گفت: برای متقاضیان مسکن در قم زمین مورد نیاز تامین خواهد شد.
وی اضافه کرد: هم اکنون برای ۵۰ درصد از متقاضیان استان قم زمین تامین شده و برای بقیه آنها نیز اراضی مورد نیاز پیش بینی شده است.
۴۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن قم نیازمند تامین زمین است
مدیرکل راه و شهرسازی استان قم نیز در این بازدید گفت: هم اکنون ۴۰ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در این استان نیازمند تامین زمین مورد نیاز است.
محمد صادقی افزود: از ۱۳۱ هزار ثبت نام شده طرح ملی مسکن در قم ۹۱ هزار نفر واجد شرایط لازم هستند.
وی ادامه داد: عملیات عمرانی و احداث ۵ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی این طرح در قم آغاز شده است.
وی تصریح کرد: اگر طبق دستور و تاکید رییس جمهوری یکهزار زمین حبس شده موسسات مختلف در استان قم آزاد شود، زمین مورد نیاز برای احداث مسکن برای تمام متقاضیان در قم فراهم می شود.
ضرورت اهتمام دولت به رفع محرومیت های قم
نماینده ولیفقیه در استان قم در دیدار معاون اجرایی رییس جمهور، عقب افتادگیهای ادواری قم را مورد توجه قرار داد و گفت: قم از بسیاری از امکاناتی که در شهرهای دیگر وجود دارد، محروم است و انتظار می رود در دولت کنونی بخش مهمی از این کمبودها و محرومیت ها برطرف شود.
آیتالله سیدمحمد سعیدی افزود: مونوریل به عنوان یک طرح ناپخته بر چهره قم باقی مانده و سوالات زیادی در بین مردم و زائران به وجود آورده و لازم است در خصوص تعیین تکلیف این طرح و فرودگاه تصمیمات لازم صورت بگیرد.
امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اهمیت دادن وعدههای قابل تحقق توسط دولتمردان عنوان کرد: آنچه که تاکنون از دولت سیزدهم مشاهده شده است، رفع نابسامانیها و انجام کار است و خلف وعدهای از این دولت ندیدهایم.
وی ادامه داد: مردم صدق وعده و کلام دولتمردان را پیشبرد طرح های عمرانی و توسعه ای می بینند، مردم محرمترین افراد به دولت هستند و دولت باید به صورت شفاف با مردم حرف بزند و پیگیریها نیز تا رسیدن به نتیجه نهایی تداوم یابد.
وی همچنین اظهار داشت: دنیای معاصر نیاز به رهبری عزیز و مدبری مانند مقام معظم رهبری دارد و باید شاکر و قدردان این نعمت باشیم.
بافت پیرامون حرم مطهر حضرت معصومه(س) ساماندهی میشود
استاندار قم نیز در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان قم گفت: ساماندهی بافت پیرامونی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و خروج این محدوده از وضعیت کنونی از اولویتهای مهم عمرانی قم است.
سید محمد تقی شاهچراغی با اشاره به بافتهای پیرامون حرم مطهر بیان کرد: طی ادوار مختلف نسبت به وضعیت این بافتها کمتوجهی صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: در قالب سفر سال گذشته رییس جمهور به قم تصمیمات کارآمدی برای ساماندهی این بافتها انجام گرفتهاست.
وی یادآور شد: برای ساماندهی بافتهای فرسوده شهری، دولت چندین مصوبه ممتاز داشته و تاکنون نیز اقدامات مطلوبی در این خصوص انجام شده است.
اطراف ریلهای متروک قم تبدیل به فضای سبز میشود
معاون اجرایی رییس جمهور در دیدار با آیت الله سید محمد سعیدی نماینده ولی فقیه در استان قم گفت: ریلهای متروک شهر قم که سالها مغفول مانده است، به زودی توسط شهرداری قم به بلوار سبز مفرح شهری تبدیل میشود.
مرتضوی خاطرنشان کرد: حدود ۱۵ کیلومتر ریل متروک در سطح شهر قم در حال جمع آوری است.
وی بیان کرد: در قالب سفر سال گذشته رییس جمهور به استان قم مصوبات و تصمیمات خوبی در حوزههای گوناگون تصویب شده و سال ۱۴۰۰، ۲۶ درصد بیشتر از تعهدات انجام شده سفر رییسجمهور اعتبار به این استان اختصاص یافته است.
وی اظهار داشت: راهاندازی کارخانه چادر مشکی با ظرفیت تولید سالانه ۱۸ ملیون متر مربع پارچه از طرحهای شاخص استانی در قالب سرمایهگذاری ۳۲ میلیون دلاری است.
معاون اجرایی رییسجمهور گفت: با راهاندازی کارخانه چادر مشکی قم، شهرکرد و اصفهان نیاز کشور به صورت کامل برطرف میشود.
وی یادآور شد: هم اکنون برای ۵۰ درصد متقاضیان زمین در طرح نهضت ملی زمین تامین شده است و با الحاق اراضی ۵۶۰ هکتاری درقم زمین مورد نیاز برای سایر متقاضیان نیز برطرف می شود.
مرتضوی افزود: برای ساماندهی ضلع شرقی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) نیز تصمیمات خوبی در قالب سفر رییسجمهور گرفته شده است.
فرودگاه قم باید از بن بست کنونی خارج شود
وی با بیان اینکه طرح های مترو، مونوریل و فرودگاه سه طرح کلان قم هستند که در این سفر نسبت به آنان تصمیمگیری میشود، اضافه کرد: داشتن فرودگاه برای قم یک ضرورت است و باید وضعیت این طرح از بنبست کنونی خارج شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: یکی از اولویتها و سیاستهای دولت، احیای دریاچه نمک است و هم اکنون یک ماده قانونی درباره آن فعال شده است.