اقتصاد

طرح‌های پژوهشی قم باید به دنبال حل معضلات باشد

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم:

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم با اشاره به اهمیت نگاه علمی و کاربردی در مدیریت کلان استان، گفت: طرح‌های پژوهشی قم باید مساله محور و به دنبال حل یک معضل و چالش کنونی هدایت شوند.

به گزارش ندای قم به نقل از ایرنا،ابراهیم معتمدی در پنجمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه قم در سالن کرامت استانداری، بیان کرد: اولویت‌های پژوهشی باید به‌جای اولویت محوری، مساله محور و به دنبال حل چالش‌های  استانی باشد.

وی  دربخش دیگری از این جلسه با اشاره به تحقیق و مطالعه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی برای ۵۴ روستای قم، تصریح کرد: برای به نتیجه رسیدن طرح‌های مطالعاتی لازم است تا تخصیص اعتبارات بر مبنای اولویت‌های پژوهشی اختصاص یابد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز دراین جلسه گفت:  مباحث مربوط به تقویت دانش‌بنیان‌ها در عناوین پژوهشی قم کمرنگ است و جا دارد به‌عنوان یک اولویت مستقل موردتوجه قرار بگیرد.

اکبر ابدالی  اظهار داشت: از طرح‌های پژوهشی و تیم‌های محقق انتظار می‌رود بدون جهت‌دهی دستگاه‌های اجرایی به‌صورت مستقل نیازهای واقعی شهر و روستاها را شناسایی و نسبت به ایجاد تحول تضمین دهد.

اختصاص ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار برای طرح‌های پژوهشی

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی قم نیز دراین جلسه با اشاره به مشخص شدن اولویت‌های پژوهشی سالجاری استان، گفت: نتایج طرح‌های پژوهشی باید منجر به ارتقای کیفیت زندگی در قم شود.

حسن نادری با اشاره به اختصاص بودجه یک‌درصدی پژوهش در سال جاری، اضافه کرد: سرمایه‌گذاری و اشتغال، جمعیت و مهاجرت، توسعه گردشگری و زیارت، ارتقای فناوری در کشاورزی و امنیت غذایی، توسعه فناوری در منابع طبیعی، عمران و زیربنایی، آسیب‌های اجتماعی، ناهنجاری و جرائم خشن، مدیریت بهره‌وری و توسعه فناوری به‌صورت عام به‌عنوان اولویت‌های پژوهشی استان قم شناخته شدند.

وی بیان کرد: امسال حدود ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار برای طرح‌های پژوهشی اولویت‌دار استان قم اختصاص‌ یافته است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی قم در ادامه با اشاره به برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی قم، عنوان کرد: با انجام این طرح در ۱۲۶ روستای بالای ۲۰ خانوار مطالعات توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی نهایی می‌شود.

نادری خاطرنشان کرد: از محل بند ب تبصره ۱۶ قانون بودجه سالجاری هزار و ۴۰۷ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال به استان قم اختصاص‌یافته که باید به نسبت سهم در بین دستگاه‌های اجرایی و توانمندی‌های موجود، توزیع شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی قم خاطرنشان کرد: این اعتبار با اولویت مناطق محروم و حاشیه‌نشین، شرکت‌های دانش‌بنیان و تعاونی‌ها توزیع خواهد شد.

وی ابراز داشت: حدود ۳۷۰ میلیارد تومان از منابع تخصیصی به استان قم از محل حساب تملک، هنوز جذب نشده و دستگاه‌های اجرایی فقط یک ماه دیگر برای جذب این اعتبار و جلوگیری از بازگشت آن به خزانه فرصت دارند.

نادری اظهار داشت: بر اساس تصمیم اعضای کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش فناوری و نوآوری و مهارت، دو گروه کاری آموزش و پژوهش به خاطر ارتباط معنایی و کاری با یکدیگر ادغام می‌شوند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی قم نیز در این جلسه گفت:  به خاطر محدودیت منابع آبی توسعه مشاغل روستایی با مشاغل حوزه کشاورزی بسیار سخت است و باید به دنبال رسته‌های شغلی غیرآب بر برویم.

محمدرضا حاجی رضا ادامه داد: تکمیل زنجیره تولید به همراه شبکه‌سازی و تعاون روستایی از اولویت‌های مهم استان در بخش کشاورزی است.

حجت‌الاسلام عسکر دیرباز رییس دانشگاه قم نیز اظهار داشت: در مورد اولویت‌های پژوهشی باید به دنبال سراغ نیازهای واقعی قم برویم و از تعدد طرح‌های پژوهشی خودداری شود.

در این جلسه ادغام گروه کاری آموزش و پژوهش و اولویت‌های پژوهشی سالجاری استان با رأی موافق اکثریت اعضا تصویب و طرح تبیین سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی استان قم نیز با مخالفت اعضا همراه شد.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/cbv8

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا