اقتصاد

روند ایجاد زیرساخت ها درقم کند است

رئیس اتاق بازرگانی استان قم :

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان قم گفت: توسعه دراستان قم بسیار کار سختی شده و زیرساخت‌ها به کندی پیش می‌رود، واحدهای تولیدی یا مشکل کمبود بودجه دارند و یا امکاناتی نیست که مشکلات حل شود.

به گزارش ندای قم ؛ابوالفصل خاکی روز دوشنبه در پنجاه‌وچهارمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در تالار کرامت استانداری با بیان اینکه درخواست‌ها برای سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی  در قم به‌دلیل نزدیکی به تهران زیاد است  اظهارداشت: بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد کوچک و بزرگ تولیدی در بخش‌های شیمیایی، صنایع پلاستیک و فولادی استقرار دارند، و همه تلاش می‌کنند، برنامه‌های کاری خود را توسعه دهند.

وی افزود: توسعه در استان بسیار کار سختی شده و زیرساخت‌ها به کندی پیش می‌رود، واحدهای تولیدی یا مشکل کمبود بودجه دارند و یا امکاناتی نیست که مشکلات حل شود.

رئیس اتاق بازرگانی قم با اشاره به وجود هفت شهرک صنعتی در این استان، مشکلات برق، گاز، آب و زمین این شهرک‌ها را مورد توجه قرار داد و گفت: در حال حاضر متقاضیان سرمایه‌گذاری در شهرک شکوهیه بیش از یکسال است، معطل دریافت زمین هستند، در شهرک صنعتی محمودآباد نیز امکانات سرمایه‌گذاری بسیار با کندی مواجه است.

وی با بیان اینکه موضوع پرداخت تسهیلات بانکی به واحدهای صنعتی قم با واحدهای  صنعتی تهران فاصله زیادی دارد افزود: بانک‌های قم برای پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی محدودیت دارند.

رویکرد دولت استفاده حداکثری از ظرفیت بخش خصوصی است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم  نیز دراین جلسه با تاکید بر اینکه بخش تولیدی این استان عملکرد بسیار خوبی دارد گفت: کمک‌هایی که به حوزه تولید قم می‌شود، حتی نیازهای حداقلی آن را نیز پاسخ نمی‌دهد.

محسن امیدیان با اشاره به اینکه مسائل و مشکل‌های تولید استان با دقت پیگیری می‌شود افزود:  مشکلات مختلفی وجود داشته، که در کمیته‌های کارشناسی بررسی، و در صحن شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان تصمیم‌گیری شده‌است.

وی ادامه داد: با مشارکت، همیاری و همفکری ذینفعان بخش خصوصی و کارگزاران بخش دولتی به یک مدل مشخص برای حل مشکلات رسیدیم، این شیوه در چند موضوعی که در دستور کار قرار داشته، راهگشا بوده و بخشی از مسائل را حل کرده‌است.

وی افزود :رویکرد دولت استفاده حداکثری از ظرفیت بخش خصوصی بوده و تمام اهتمام دولت بر حل مسائل فی‌مابین است.

معاون استاندار قم با ارائه پیشنهادی به وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به اینکه دولت در بخش‌های مختلف در حال تجدید نظر در حوزه دیوان دیوان سالاری است، تا زمان رسیدن به یک نتیجه مطلوب، موضوع‌هایی که بیشتر مبتلابه است، در دستور کار قرار بگیرد، و در قالب بخش‌نامه ابلاغی از سوی وزیر صمت و یا مصوبه شورای ملی گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به‌یک مدلی برسیم.

اکبر ابدالی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز طی سخنانی گفت: از ابتدای سال‌جاری حقوق گمرکی ماشین‌آلات تولیدی مورد نیاز برای نوسازی و واحدهای ایجادی استان حذف شده‌است، این معضل باید در قالب طرح‌های فوریتی و یا سران قوا مطرح و حل و فصل شود.

قم سومین استان در شهرک سازی صنعتی است

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قم نیز با بیان اینکه سال گذشته این استان پس از تهران و اصفهان رتبه سوم را در شهرک سازی صنعتی با رقم بالغ بر چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال به‌دست آورد گفت: ۲۰۰ هکتار زمین صنعتی نیز جهت ارائه خدمات زیرساختی آماده شد.
روح‌الله ابراهیمی با اشاره به فرسودگی شبکه معابر و شبکه جمع‌آوری آب و فاضلاب شهرک شکوهیه با توجه به گذشت ۲۵ سال از تاسیس این شهرک گفت: به لحاظ قانونی نمی‌توانیم در  شهرک‌های صنعتی هزینه کنیم، یکی از منابعی که می‌توان با آن، شبکه تاسیسات زیربنایی شهرک‌ها و نواحی صنعتی را بازسازی و بهسازی کرد، درآمد حاصل از ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده‌است.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/3fs0

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا