مدیر مرکز اسناد و کتابخانههای استان قم با بیان اینکه استان قم دومین مرکز نشر کتاب در کشور است و ما در این استان بیش از هزار و ۵۰۰ ناشر داریم و سالانه حدود ۱۰ هزار عنوان کتاب در استان قم منتشر میشود، اظهار داشت: قبل از ظهور فضای مجازی شمارگان نشر از هزار تا کمتر نبوده؛ ولی الان حتی برخی از کتابها در تیراژ ۲۰ عدد منتشر میشود و بهصورت دیجیتال منتشر میشوند.
حجتالاسلام عباس دانشی دردیدار با تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه متأسفانه کتابهای استان قم به چرخه توزیع کشوری راه پیدا نمیکند گفت: ناشران ما جز چند مورد که استثنا هستند به چرخه توزیع کتاب دسترسی ندارند و حتی ممکن است یک کتاب که در قم منتشر شده کتاب سال جمهوری اسلامی هم معرفی شود؛ ولی باز هم در چرخه توزیع کتاب در کشور قرار نمیگیرد.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانههای استان قم با بیان اینکه استان قم رتبه اول نشر کتاب دینی و مرکز انتشارات جهان تشیع را دارد، افزود: ما در عرصه کتابخانههای تخصصی هم جایگاه خوبی داریم.
وی گفت: ما در سازمان اسناد و کتابخانه ملی بخشی با عنوان واسپاری کتاب داریم که هر کتابی که منتشر میشود دو نسخه از آن در آرشیو کتابخانه ملی جمهوری اسلامی نگهداری میشود و این خیلی خوب است که ما هم آرشیو مجلات، روزنامهها و مطبوعات و هم آرشیو کتابها را داریم.
دانشی با بیان اینکه اسناد باید در معرض دید مردم و در دسترس پژوهشگران قرار گیرد، گفت: در استان قم در حوزه اسناد اگر چه چند مجموعه اسنادی داریم؛ ولی مرکز اسناد ملی دفتر نداشته و فعالیتهای محدودی صورتگرفته است و در زمینه اسناد در دو حوزه اسناد اداری و اسناد مردمی و شخصیتها باید فعالیتهایی صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه ما هیچ مرکز قم شناسی در استان نداریم، گفت: قم شناسی در استان قم به هویت دینی جهان تشیع کمک میکند؛ زیرا هویت و تاریخ قم متصل به تاریخ تشیع و تاریخ اهلبیت است و از این نظر اهمیت زیادی دارد.
لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/0bm4