فرهنگ و هنرویژه

مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم معارفه شد

با حضور معاون وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی ؛

آیین تودیع و معارفه مدیران کل سابق و جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی قم پیش از ظهر روز دوشنبه با حضور معاون حقوقی وزیر ارشاد، معاونین استاندار و برخی دیگراز مدیران استانی وشخصیت های فرهنگی، هنری و رسانه ای قم برگزارشد.
به گزارش ندای قم ،معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دراین مراسم با تأکید بر ضرورت دوری از سیاست‌زدگی در حوزه فرهنگ و هنر گفت: پرهیز از ورود به جریان‌های سیاسی و توجه به شایستگی‌ها و مهارت‌ها، از سیاست‌های اصلی و قطعی این وزارتخانه است.
مهدی محمدی فر اظهارداشت : در نگاه ما، سلایق و گرایش‌های سیاسی افراد معیار تصمیم‌گیری نیست، بلکه آن‌چه اهمیت دارد، توانمندی‌ها و ظرفیت‌های حرفه‌ای در عرصه فرهنگ و هنر است.
شناسایی و حمایت از هنرمندان محلی باید در اولویت باشد
وی با اشاره به ویژگی‌های خاص برخی شهرهای مهاجرپذیر مانند قم، مشهد و شیراز اظهار کرد: به‌دلیل تنوع فرهنگی و حضور اقوام مختلف در این شهرها، با خرده‌فرهنگ‌ها و گاه ناهنجاری‌هایی مواجه هستیم که لزوم سیاست‌گذاری هوشمندانه و متناسب با اقتضائات بومی را دوچندان می‌کند.
وی ادامه داد: بر اساس قوانین موجود، هر استان موظف است در چارچوب مسئولیت اجتماعی خود، نقش مؤثری در تولید آثار فرهنگی و هنری ایفا کند. استان قم در حوزه‌هایی چون شعر، موسیقی، تئاتر و ادبیات از ظرفیت‌های قابل توجهی برخوردار است که باید به‌صورت هدفمند و سازمان‌یافته تقویت و حمایت شود.
معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: شناسایی و حمایت از هنرمندان محلی باید در اولویت سیاست‌های استانی قرار گیرد؛ چراکه بسیاری از این افراد از استعدادهای کم‌نظیری برخوردارند و توان مطرح‌شدن در سطوح ملی و بین‌المللی را دارند.
وی با تأکید بر نقش دیپلماسی فرهنگی افزود: یکی از مأموریت‌های مهم ادارات کل فرهنگ و ارشاد در استان‌ها، توسعه صادرات فرهنگی و گسترش ارتباطات هنری با دیگر کشورهاست. این رویکرد می‌تواند ضمن معرفی توانمندی‌های داخلی، نقش بسزایی در ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی ایفا کند.
محمدی در ادامه سخنان خود به سیاست تمرکززدایی اشاره کرد و گفت: کاهش تمرکز و مقررات‌زدایی از تهران در امور فرهنگی و هنری، یکی از اقدام های جدی وزارتخانه است تا مدیران استانی با اختیارات بیشتر و انعطاف‌پذیری بالاتر بتوانند متناسب با شرایط اقلیمی و فرهنگی منطقه، پیشنهادهای خود را ارائه کرده و به مرحله اجرا برسانند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در دوره جدید، تمامی مدیران کل از بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شده‌اند و هیچ‌یک از مدیران خارج از ساختار این وزارتخانه منصوب نشده‌اند؛ امری که نشان‌دهنده اتکا به نیروهای درون‌سازمانی و بهره‌گیری از تجربه و تخصص آن‌هاست.
فرهنگ در تحولات اجتماعی نقش بنیادین دارد
معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم نیز دراین مراسم با اشاره به بهبود نرخ برخی آسیب‌های اجتماعی، گفت: نرخ طلاق در این استان در مقایسه با چند سال گذشته با کاهش ۱۶ درصدی همراه شده است.
مرتضی حیدری بدون ارائه آماری در این زمینه افزود: علاوه بر این، نرخ بزه‌های اجتماعی و سرقت نیز روند کاهشی داشته که نشان‌دهنده تأثیرگذاری سیاست‌های فرهنگی و اجتماعی در کاهش آسیب‌هاست.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم با اشاره به نقش بنیادین فرهنگ در تحولات اجتماعی گفت: بر اساس آموزه‌های دینی، اصالت با فرهنگ است و اگر به دنبال تحول در جامعه هستیم، باید در مسیر ارتقای فرهنگ عمومی حرکت کنیم.
نمی‌توان با نگاه‌های شتاب‌زده در حوزه فرهنگ ورود کرد
وی با بیان اینکه حتی بخشی از مشکلات اقتصادی نیز از بستر مسائل فرهنگی نشأت می‌گیرد، اظهار کرد: برای اثرگذاری عمیق و پایدار در حوزه فرهنگ، نیازمند برنامه‌های بلندمدت، استمرار و صبوری هستیم.
حیدری با بیان اینکه فعالیت در عرصه فرهنگ کاری سخت و پیچیده است، عنوان کرد: این حوزه نیازمند زمان، درایت و حوصله است و نمی‌توان با نگاه‌های شتاب‌زده به آن ورود کرد.
وی در ادامه با اشاره به برخی تحلیل‌های نادرست در مواجهه با مسائل فرهنگی افزود: گاهی در زمان بروز چالش‌ها، ذهن‌ها به‌سوی مسائل امنیتی متمایل می‌شود که این نگاه مطلوب و سازنده‌ای نیست.
معاون استاندار قم در پایان با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی در حوزه فرهنگ، گفت: فرهنگ شالوده جامعه است و شورای فرهنگ عمومی استان قم باید با محوریت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، در زمینه‌های مختلف فرهنگی برنامه‌ریزی دقیق و منسجمی داشته باشد.
ضرورت توجه به ظرفیت‌های مغفول فرهنگی قم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز دراین مراسم گفت: تولیدات فرهنگی باید به سمت مهارت‌محوری و کاربردی شدن حرکت کند و در نهایت در سبک زندگی و رفتار عمومی جامعه نمود یابد.
محمدرضا سوقندی اظهارداشت : همچنین بهره‌گیری از ظرفیت‌های خلاقانه هنر، ادبیات و رسانه در انتقال مفاهیم علمی و فکری تولید شده در قم، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.
وی بر ضرورت توجه به ظرفیت‌های مغفول فرهنگی قم تأکید کرد و گفت: در دوره جدید، تمرکز ما بر بهره‌گیری از فرصت‌ها و ظرفیت‌های فرهنگی خواهد بود و نباید درگیر مشکلات روزمره و حواشی شویم.
نباید شاهد آسیب‌های اجتماعی در قم باشیم
سوقندی افزود: اگر مدیران گرفتار حاشیه‌ها شوند، ناخواسته مجموعه‌های تحت مدیریت آنان نیز از مسیر اصلی منحرف می‌شود. قم در زمینه تولید اندیشه و فرهنگ، فرصت‌های بی‌شماری دارد که هنوز بسیاری از آن‌ها ناشناخته باقی مانده است.
وی با اشاره به ضرورت بهره‌برداری هوشمندانه از توانمندی‌های فرهنگی قم تصریح کرد: با وجود این حجم از ظرفیت فکری، دینی و اندیشه‌ای، زیبنده نیست که در این استان شاهد آسیب‌های اجتماعی باشیم.
قم در رتبه دوم چاپ و نشر کتاب کشور
محمدعلی مجاهدی، پدر شعر آیینی ایران نیز با اشاره به جایگاه فرهنگی استان قم در سطح ملی اظهار کرد: قم استانی مهم در حوزه قلم و اندیشه است و سالانه حدود ۱۰ هزار عنوان کتاب در این شهر منتشر می‌شود.
وی افزود: بر اساس آمار رسمی، قم از نظر چاپ و نشر کتاب پس از تهران، در رتبه دوم کشوری قرار دارد که این امر نشان از ظرفیت بالای علمی، فکری و فرهنگی این استان دارد.
در آیین از خدمات امیرعلی عموزاده مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی قم تقدیر و محمدرضا سوقندی به عنوان مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم معارفه شد.
گفتنی است، محمدرضا سوقندی دارای دکترای تاریخ تمدن و ملل اسلامی، نویسنده، پژوهشگر و دارای بیش از ۳۰ سال سابقه مدیریت در عرصه های آموزشی، علمی، فرهنگی و هنری و رسانه‌ای است.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/wvwh

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا