فرهنگ و هنر

قم نیازمند یک موزه تاریخی‌فرهنگی است

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم:

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم، یکی از مشکلات این اداره‌کل را با توجه به تعداد کارکنان آن، کمبود فضای اداری برشمرد و گفت: همچنین با توجه به وجود آثار ارزشمند باستانی‌تاریخی در مخازن این اداره‌کل، نیازمند یک موزه تاریخی‌فرهنگی در استان هستیم که می‌توان با ساخت یک ساختمان چندطبقه این مشکل را رفع کرد تا هم فضای اداری مناسب و هم یک موزه در خور شأن قم داشته باشیم.
به گزارش ندای قم ،حجت‌الاسلام‌والمسلمین عباسعلی باباگل‌زاده روز پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ در دیدار با حجت‌الاسلام‌والمسلمین مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم، کهک و جعفرآباد در مجلس شورای اسلامی در دفتر این نماینده، با بیان این که خداوند متعال این توفیق را حاصل کرد تا در شهر کریمه اهل بیت(ع) خدمتگزار مردم باشیم، اظهار کرد: ان‌شاءالله به گونه‌ای بتوانیم خدمت کنیم که دل رهبر معظم انقلاب را نیز شاد نماییم و با خدمت درست امیدآفرینی در جامعه ایجاد کنیم.
سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم اظهار کرد: در این اداره‌‌کل تلاش می‌کنیم که از بدنه کارشناسی و نیروهای متخصص و باسابقه در همه معاونت‌ها بهره ببریم و بهترین خدمات را به زائران کریمه اهل بیت(ع) ارائه کنیم.
او با اشاره به زیارتی بودن قم به واسطه وجود حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران تصریح کرد: یکی دیگر از قطب‌های گردشگری زیارتی در شهر مقدس قم، حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع(ع) است که تاکنون معرفی این بارگاه مقدس مورد غفلت قرار گرفته است.
او بیان کرد: نگاه ما در قم با توجه به ویژگی‌های این استان، توسعه گردشگری مذهبی و فرهنگی است و تلاش خواهیم کرد، در حوزه گردشگری با کمک حوزه علمیه، دفتر تبلیغات اسلامی و سایر نهادهای حوزوی و فرهنگی؛ یک پیوست فرهنگی داشته باشیم.
باباگل‌زاده خاطرنشان کرد: به طور حتم در این راستا از راهنمایی‌های نمایندگان محترم استان قم بهره می‌بریم.
راهنمایان گردشگری قم به ۱۰ زبان بین‌المللی تسلط دارند
او همچنین با بیان این که در حوزه گردشگری ۶۳ طرح با اعتباری بیش از ۱۲ همت با اشتغالزایی ۳۲۰۰ نفر در استان قم در حال ساخت است، گفت: از این تعداد ۲۹ طرح در زمینه اقامتی است و از این تعداد طرح اقامتی نیز سه هتل پنج‌ستاره در دست احداث است.
باباگل‌زاده اظهار کرد: حدود ۲۰۰ راهنمای گردشگری در استان قم داریم که این راهنمایان گردشگری به ۱۰ زبان بین‌المللی تسلط دارند.
سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم اضافه کرد: در محور گردشگری شهرستان کهک نیز پنج طرح گردشگری در حال ساخت است.
او در ادامه گفت: با توجه به اقلیم مذهبی و فرهنگی قم، بیش از ۸۰ درصد رشته‌های صنایع‌دستی قم، زمینه فرهنگی‌مذهبی دارند.
انگشترهای دست‌ساز استان قم در رتبه اول کشور
باباگل‌زاده با اشاره به این که قم به عنوان شهر ملی انگشتر معرفی شده است، افزود: انگشترهای دست‌ساز استان قم در رتبه اول کشوری قرار دارند و ۱۲۶۰ کارگاه انگشترسازی در سطح این استان فعال هستند.
او تصریح کرد: قم به عنوان شهر ملی انگشتر نیازمند داشتن یک ناحیه صنفی صنایع‌دستی در حوزه انگشترسازی است که پیگیری‌هایی نیز در این زمینه انجام شده است؛ اما نیازمند حمایت بیش‌تر مسئولان در تحقق این امر هستیم.
او با اشاره به آمادگی شرکت شهرک‌های صنعتی قم در این زمینه گفت: زمان آقای شاهچراغی، استاندار وقت قم به عنوان ایجاد شهرک عقیق استارت آن خورده بود که ان‌شاءالله بتوانیم آن را ادامه دهیم.
سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم ادامه داد: همچنین ۲ هزار کارگاه منبت‌کاری چوب در سطح استان داریم که تولیدات آن‌ها در سایر استان‌های کشور مانند تهران به فروش می‌رسند.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/18qv

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا