فرهنگ و هنر

فعالیت‌های قرآنی باید در کشورهای اسلامی گسترش پیدا کند

حجت الاسلام شهرستانی در دیدار با مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم:

نماینده آیت‌ الله سیستانی در ایران گفت: فعالیت‌های قرآنی و معارف الهی باید در جوامع و کشورهای اسلامی گسترش یابد و از ظرفیت‌های متعدد برای توسعه آن بکار گرفته شود.
به گزارش ندای قم،حجت الاسلام سیدجواد شهرستانی پیش از ظهر سه شنبه در دیدار با مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم اظهار کرد: انس با قرآن کریم و ارتباط معنوی با این کتاب آسمانی و الهی منشأ بسیاری از خیرات و برکات است.
نماینده آیت الله سیستانی در ایران بیان کرد: فعالیت‌های قرآنی و معارف الهی باید در جوامع و کشورهای اسلامی گسترش یابد و از ظرفیت‌های متعددی می‌بایست برای توسعه آن بکار گرفته شود.
وی ابراز کرد: برگزاری مسابقات قرآن کریم و تکریم معارف الهی بسیار کار مبارک و مهمی است که ما باید برای وجود مقدس اسلام و قرآن شکر گذار باشیم.
حجت الاسلام شهرستانی گفت: برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم به میزبانی جمهوری اسلامی ایران شایعاتی را که در مورد شیعیان و ارتباط آنها با قرآن وجود داشت از بین برد.
نماینده آیت الله سیستانی در ایران تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت‌های با ارزشی برخوردار است و مهمترین آن سرمایه نیروی انسانی است که با شناسایی این استعدادها باید در توسعه کشور و قرآن و دین بکوشیم.
وی ادامه داد: کشور ایران به لحاظ ظرفیتی از جهات و ابعاد مختلف غنی است و بکارگیری ناصحیح از ظرفیت‌ها برای وجود اشکال در سیستم مدیریتی است.
حجت الاسلام شهرستانی خاطرنشان کرد: مقوله آموزش و پرورش در کشورها بسیار حائز اهمیت است ضمن اینکه این مساله باید در اولویت مدیریت کشور باشد.
برگزاری بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن در قم یک پدیده مبارکی است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم نیز دراین دیدار گفت: برگزاری بخش معارفی مسابقات قرآن کریم به میزبانی قم پدیده‌ای مبارک است که البته همراهی و حمایت بیشتر مسئولان استانی را هم می‌طلبد.
حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری با اشاره به برگزاری مسابقات معارف قرآن کریم ونهج البلاغه و صحیفه سجادیه به میزبانی استان قم و در سطح ملی و بین‌المللی اظهار کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی بحث برگزاری مسابقات اختصاصی بخش معارفی قرآن کریم در کنار نهج البلاغه و صحیفه سجادیه مطرح بود و بحمدالله امروز و در سایه نظام جمهوری اسلامی، این امر محقق شده و مسابقاتی در سطح ملی و بین‌المللی برگزار می‌شود.
او افزود: مسابقات بین‌المللی قرآن کریم تا چند سال قبل با محوریت قرائت، ترتیل و حفظ برگزار می‌شد ولی در این چند ساله، بحث معارف قرآن کریم و نهج البلاغه هم با جدیت دنبال شده تا در همان سطح برگزار شود، در نهایت به این نتیجه رسیدند که باید بخش معارفی از مسابقات قرائت و حفظ جدا شده و به صورت مستقل برگزار شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه پیشنهاد شد که دبیرخانه بخش معارفی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در قم مستقر شود گفت: دو سال است که این مسابقات به میزبانی استان قم برگزار می‌شود و تجربه گرانقدری هم به دست آمده است.
او ادامه داد: مسابقات معارفی فقط مربوط به قرآن نبوده و معارف نهج البلاغه و صحیفه سجادیه هم به آن افزوده شده تا شاهد غنای بیشتری در حوزه معارف دینی باشیم.
نیازمند حمایت جدی‌تر مسئولان استانی هستیم
اسکندری این مسابقات را پدیده‌ای در قالب مسابقات ملی و بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی دانست و گفت: در سطح بین‌المللی ابتدا مقرر شد از کشورهای همسایه دعوت به حضور شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه برگزاری این مسابقات دارای پیچیدگی و دشواری‌های خاص خود است چون تجربه‌ای هم در این زمینه نداشتیم عنوان کرد: در دو سال اخیر شرکت‌کنندگان این مسابقات صرفا از ایران بودند جالب توجه اینکه از برادران اهل سنت هم در آن شرکت کردند و یکی از آنها سال گذشته به رتبه برتر هم رسیده بود.
او تصریح کرد: با همه این دستاوردها، حمایت بایسته و شایسته‌ای را از سوی مسئولان استانی شاهد نبودیم که امیدواریم با تاکیدات مراجع عظام تقلید و علمای حوزوه علمیه، شاهد تحرکی در این زمینه باشیم.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/5k3h

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا