فرهنگ و هنر

فرهنگ اربعین دشمن نظام سلطه و سرمایه داریست

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان:

استاد حوزه و دانشگاه گفت :بروکراسی که متاسفانه در برخی نهادهای حوزوی نیز نفوذ کرده است که محصول زندگی تفکر غربی است در جامعه ما همه خوبی های جامعه را به محاق می برد اربعین یک تنه به نبرد با این بروکراسی آمده است.
به گزارش ندای قم ، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در دومین روز از دوره جامع آموزشی ویژه مبلغین اربعین 1402 که در سالن همایش های موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: وجه تمدنی اربعین، در ابتدا در بعد فرهنگ اربعین دیده می شود آنچه از اقصی نقاط عالم می آیند وتحت تاثیر اربعین قرار می گیرد و آنچه خود زائران تحت تاثیر اربعین قرار می گیرند همین عنصر فرهنگی است، دشمنان فرهنگ اربعین کم نیستند.
وی افزود: بروکراسی که متاسفانه در برخی نهادهای حوزوی نیز نفوذ کرده است که محصول زندگی تفکر غربی است در جامعه ما همه خوبی های جامعه را به محاق می برد اربعین یک تنه به نبرد با این بروکراسی آمده است.

وی گفت: شهدایی که عراقی ها در این مسیر دادن به نقل از یکی از علمای این کشور نزدیک به یک میلیون نفر است، این مردم در راه اربعین خون دادند که امروز به این رتبه خادمی رسیدند، هفتصد هزار شیعه عراقی در انتفاضه به شهادت رسیدند این شیعیان بسیار بی ادعا و پای کار هستند.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان افزود: مردم ایران نیز بسیار خوش توفیق بودند ما نیز در راه این اربعین شهید دادیم ما نیز در راه زیارت امام حسین(ع) عزاداری می کنیم زابلی ها در 25 آن سال این حرکت را شروع کردند ولی در خصوص زیارت اربعین عشایر عراق چراغ اول را روشن کردند و این مساله ناشی از ریشه معنوی خون های پاک شهیدان است که حتما همه مردم را باید در این حوزه توجیه کنیم.
این مبلّغ حوزوی خاطرنشان ساخت: امام حسین(ع) با آثار روحی عظیمی که در جامعه در حال انجام دارد از بین بردن مظاهر تمدن غربی است که از مهمترین آنها بروکراسی ماکس وبری است، امروز در موسسات حوزوی نیز باید ساعت کارت بزنیم در مساجد ما نیز این زندگی فردگرایانه نفوذ کرده است مثلا چرا در مساجد موکب نمی زنیم؟ مگر ما مومن و حسینی نیستیم؟ چرا در این مسجد هر شب روضه نمی گیریم؟
استاد حوزه یادآورشد: چرا مقررات تحصیلی ما در حوزه و دانشگاه به سمت ماکس وبری حرکت کرده است؟ فرهنگ اربعین به جنگ این نگاه رفته است که باید از آن صیانت کنیم در دوران ظهور مومنین مرز مالکیتی باهم ندارند و اربعین است که چراغ اول را روشن می کند که مردم نیز از آن تبعیت کنند مردم عراق موکب ها را سر راه زائران قرار دادند و ما نیز تحت این چراغ مسیر را یاد گرفتیم و حرکت کردیم.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در ادامه سخنان خود تاکید کرد: عزاداری محفلی و شهری بسیار مهم است که باید آنها را توسعه دهیم برخی شهرها تجمع عاشورایی و عزاداری دارند این چشمه ها در شریان های شهر جوشان است ما در زمینه افتخار کردن به این چنین هماورد جهانی در تاریخ بشریت تنها هستیم باید این ارزش ها را حفظ کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان یادآورشد: کسانی که کاروان زیارتی به راه می اندازند همیشه مورد عنایت ویژه اهل بیت(ع) هستند فرهنگ اربعین را پس از اربعین باید وارد مسجد کنیم باید تلاش کنیم با روضه های گسترده در طول سال در مساجد اطعام بدهیم و کسی نداند که چه کسی خرج را داده است.
وی گفت: فرهنگ اربعین را باید به شهرها سرایت دهیم باید با ارتباط با مردم شهرهای مختلف فرهنگ اربعین را رشد بدهیم ممکن است که اسیران بروکراسی مخالف این جریان باشند که قطعا هستند ولی قطعا اربعین به جنگ این بروکراسی می رود اصل بروکراسی این است که جز با نظارت دقیق و کنترل شدید نمی توان کار را جلو برد زیرا آنها می گویندکه اصل بر منفعت طلبی است فرهنگ اربعین می گوید اصل بر زندگی مواساتی است و باید گفت در یک کلمه که فرهنگ اربعین دشمن نظام سلطه و سرمایه داریست.
استاد حوزه و دانشگاه اظهارکرد: آداب زیارت و با کاروان زیارت رفتن بسیار اهمیت دارد تمام زائران امام حسین(ع) سرباز امام زمان(عج) است ولی این سربازی آدابی دارد. زیارت، وظیفه ما است غیر از حس وحال شخصی ما وظیفه داریم که به زیارت برسیم.
وی گفت: دوستی با عراقی ها را جدی بگیرید امام راحل نیز ما را بر اساس رفاقت بر اساس اهل بیت(ع) سفارش کرده اند دشمنان تلاش بسیاری برای نابودی عراق انجام می دهد باید این مردم را دریابیم و اجازه ندهیم دشمنان ما این دوستی را از ما بگیرند.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/u8uc

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا